Kaśka 1983
Fanka BB :)
"ze Butla przekreśla życiowe szanse dziecka" Haha jak dobrze napisane. W punkt. Przykre są argumenty niektórych kobiet dot. kp. Tak jak pisałam nie mam nic do metody karmienia jaka wybierają kobiety, mamy. Podziwiam te które kp i rozumiem te które nie karmily piersią bo nie chciały, nie mogły, nie lubiły tego. Każda metoda jest najlepsza jeśli nam i naszemu dziecku odpowiada. No, Ale uwielbiam argumenty typu.... Nie zda matury, gorzej się uczy i uwielbiam je podważać oczywiście podważać na podstawie faktów. Syn 8 lat, uczy się świetnie, nie ma wady zgryzu, baaa do tej pory nie potrzebował wizyty u dentysty poza kontrolną . Córka 3 latka. Rozwija się idealnie, nie choruje, pięknie i wyraźnie mówi. Zaczela jak miała Niecałe 2 latka... Nie była kp a w wieku 3 lat liczy do 20 to myślę że bez kp zda maturę Najmłodsza córka 3 miesiące. Od początku również karmiona mm, obie jestesmy uśmiechnięte i wyspane. Dodam że kocham moje dzieci ponad wszystko i one mnie też więc problemów z brakiem bliskości też nie mamy. Mogłabym tak wymieniać i wymieniać, Ale po co? Fajnie ze wreszcie dziewczyny nie kp mają odwagę o tym mówić, Ale niestety zawsze znajdzie się ktoś kto nas skrytykuje... Zastanawiajacy jest fakt, że kobiety karmiące mm nie atakują tych które kp...
Ja kp ale od samego początku tego tematu, uważam, że to jest nagonka bez sensu na mamy, które karmią mm. Każdy sposób ma swoje plusy i minusy. Ja jestem na etapie gdy syn ma 13 miesięcy i zostały mi do wyeliminowania dwa karmienia piersią 8.00-19.00, co wcale nie jest proste. Bo laktacja swoje a życie swoje. Syn chyba nigdy nie pozna smaku mm. bo nie przełknie. Próbowałam wiele mieszanek i skończyło się na mleku z kartonu i też wiele osób mnie skrytykuje Pediatra by uznał, że wybrałam najgorszy sposób karmienia ale proszę wyjaśnić mojemu dziecku, że mm mu smakuje jak nie smakuje