reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co dzis na obiad:)

reklama
Tichonku w tym domu to ja mam tragiczny piekarnik, to jest jedyna rzecz jaką bym wymieniła, ale do rzeczy;-) Ja z reguły piekę kurczaka w rękawie foliowym:tak: Przyprawiam sobie tym na co mam ochotę i smaruje go odrobinę masłem, "do tyłka" można wepchnąć świeże zioła (tymianek, rozmaryn itp.), ze dwa, trzy ząbki czosnku i dwie, trzy ćwiartki cytryny;-) Takiego kurczaka wstawiam do lodówki na minimum godzinę niech się podmarynuje. Potem rozgrzewam piekarnik do 200*C i tak go piekę z 30 min., później zmniejszam do 150*C. Pod koniec rozcinam rękaw, żeby kurczak mi się zarumienił i troszkę przypiekł:tak: Dobrze jest go polać tym tłuszczem, który się wytopił, wtedy skórka jest chrupiąca:tak:
Kiedyś też piekłam kurczaka w pomarańczach, tego z przepisu gastone, tylko ona podawała na indyka i też mi bardzo smakował i od czasu do czasu też go robię:happy:
 
reklama
Do góry