reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co dzis na obiad:)

Pomidorowa z ryżem, a na drugie polędwiczki w ciemnym sosie z cebylką, papryką czerwoną i pieczarkami a do tego smażone ziemniaczki na patelni :sorry2:

reklama
Znów pomidorowa z ryżem (jeszcze na jutro jej starczy tyle nagotowałam :szok:), a na drugie danie zapiekanka ziemniaczana

Julia,Larcia zdaje się podawała ten przepis,nie wiem gdzie jest,ale mam spisany bo sama mam zamiar zrobić na P urodziny:
Potrzebujemy:
-pol kg mielonego mieska
-garsc makaronu np swiderki albo penne
-przyprawa gyros
-2 czerwone cebule
-puszka kukurydzy
-puszka czerwonej fasoli
-garsc startego zoltego sera
-3 pomidorki
-2 papryki
-majonez, jogurt naturalny
-czosnek
-pieprz

Miesko obsypujemy gyrosem, smazymy na oliwie, studzimy ( zeby je rozdrobnic uzywam gniotki do ziemniakow, sprawdza sie swietnie). Makaron gotujemy, studzimy. Do miski wsypujemy odsaczona kukurydze, fasolke, pokrojona w kostke cebulke, pomidorki, ser zolty, papryke w kostke oraz zimny makaron i miesko. Wszystko wymieszac. Teraz robimy sos : czosnek rozgniatamy i mieszamy z 3 lyzkami jogurtu naturalnego i majonezem (wedle uznania), pieprzymy. Dodajemy do salatki i mieszamy. Gotowe! radze nie solic, bo gyros sam w sobie jest slony. Takiej salatki(jako na obiad) jest na 2 dni. Mozna jesc na cieplo.Pyszne, zdrowe i proste!

Julia,Larcia zdaje się podawała ten przepis,nie wiem gdzie jest,ale mam spisany bo sama mam zamiar zrobić na P urodziny:
Potrzebujemy:
-pol kg mielonego mieska
-garsc makaronu np swiderki albo penne
-przyprawa gyros
-2 czerwone cebule
-puszka kukurydzy
-puszka czerwonej fasoli
-garsc startego zoltego sera
-3 pomidorki
-2 papryki
-majonez, jogurt naturalny
-czosnek
-pieprz

Miesko obsypujemy gyrosem, smazymy na oliwie, studzimy ( zeby je rozdrobnic uzywam gniotki do ziemniakow, sprawdza sie swietnie). Makaron gotujemy, studzimy. Do miski wsypujemy odsaczona kukurydze, fasolke, pokrojona w kostke cebulke, pomidorki, ser zolty, papryke w kostke oraz zimny makaron i miesko. Wszystko wymieszac. Teraz robimy sos : czosnek rozgniatamy i mieszamy z 3 lyzkami jogurtu naturalnego i majonezem (wedle uznania), pieprzymy. Dodajemy do salatki i mieszamy. Gotowe! radze nie solic, bo gyros sam w sobie jest slony. Takiej salatki(jako na obiad) jest na 2 dni. Mozna jesc na cieplo.Pyszne, zdrowe i proste!
dziekuje ci dobra kobietko

reklama
Do góry