reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co dzis na obiad:)

reklama
Właśnie mam przepis na taką babkę i się przymierzam do zrobienia jej,ale jakoś jeszcze nie zrobiłam.Możesz podać swój,sprawdzony przepis?Będę wdzięczna:tak:

Heh, nie jest to za specjalny przepis, po prostu robisz masę jak na placki ziemniaczane tylko trzeba dać więcej mąki żeby lepiej się "trzymało", a potem wlewasz do formy (naczynie żaroodporne, blaszka na ciasto, itp.) i pieczesz w temperaturze 180 st. tak ponad godzinę, trzeba sprawdzać żeby wszystko dobrze się upiekło. Ja serwuję z kwaśną śmietaną. A moja teściowa dodaje jeszcze do masy podsmażony boczek i wtedy wszystko zapieka :sorry2:

A jaki Ty masz przepisa na babkę? Napiszesz mi? Może następnym razem zrobię po Twojemu ;-)
 
Heh, nie jest to za specjalny przepis, po prostu robisz masę jak na placki ziemniaczane tylko trzeba dać więcej mąki żeby lepiej się "trzymało", a potem wlewasz do formy (naczynie żaroodporne, blaszka na ciasto, itp.) i pieczesz w temperaturze 180 st. tak ponad godzinę, trzeba sprawdzać żeby wszystko dobrze się upiekło. Ja serwuję z kwaśną śmietaną. A moja teściowa dodaje jeszcze do masy podsmażony boczek i wtedy wszystko zapieka :sorry2:

A jaki Ty masz przepisa na babkę? Napiszesz mi? Może następnym razem zrobię po Twojemu ;-)
Ja jeszcze nie robiłam,ale przepis mam taki jak Ty mi podałaś,z tym,że właśnie boczek jest w przepisie i dużo majeranku:tak:
 
Podziwiam was kobitki za dwudaniowe obiady.U mnie w domu zawsze tak bylo a teraz jednodaniowy.Nie wcisnelabym dwoch dan..Poza tym jemyobiadokolacje o 18 wiec jak dlmnie za pozno na dwa dania.
A ja dzis pomidorowka z ryzem a dla dziecia z makaronem.
 
A u nas udka z piekarnika kaputka zasmażana z ziemniaczkami i rosołek oczywiście;-) A dodatkowo sajgonki na kolacyjke z sosikiem sojowym a dzieciaki ubzdurały sobie budyń łeeeeeeeeeee:szok:
 
reklama


Napisz swoją odpowiedź...
Do góry