reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co dzis na obiad:)

reklama
Ja wczoraj narobilam na dwa dni, wiec dzisiaj mam off-a:-):-):-):-)
A jest: pomidorowka (dla mnie rosol, chociaz uwielbiam pomidorowke:-(), ziemniaczki, buraczki, mielone i sosik z mielonego!:-)

No wlasnie przez to....
Bo mi juz sie w glowie miesza.. Sama nie wiem co moge a co nie:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
oj Aniu Aniu ;-) możesz jeść pomidorówkę właściwie to wszystko możesz jeść oprócz tych wzdymających typu kapusta fasola groch zacznij wprowadzać sobie nowe rzeczy i po prostu obserwuj Kacperka czy nic się nie dzieje :tak:

Juz powoli wprowadzam nowe rzeczy, a zaczalam od czekolady:-):-):-):-).
A wiesz jakie to sa "zlote rady"... tego nie jedz, tego nie mozesz, od tego moze miec alergie a od tego sraczke:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. na poczatku jadlam same herbatniki maczne w herbacie:szok::szok:. Jak przyjechala moja przyszla tesciowa i potem mama to mialam ladny opiernicz za to jedzenie. Ale tez mowily, rosolek sobie gotuj bo pomidory uczulaja. wiec nie jadlam do tej pory pomidorowki. Ale juz powoli bede wprowadzala :tak::tak::tak:

Aniaa- i tak myslalam wlasnie, ze to jest powod Twoejgo niejedzenia biednej pomidorowki:-) Nigdy nie sluchaj dziwnych porad...siegaj do sprawdzonych zrodel. Nie zebysmy my nim byly ale naprawde jak slysze co rusz, ze sie laski niemalze glodza bo sie boja jesc to mi sie wlos na glowie jezy. Diete eliminacyjna stosuje sie dopiero wtedy, gdy cos sie dzieje, a nie na zapas. najwazniejsze jest dostarczanie wszytskich potrzebnych witamin MATCE, bo to z Twoich rezerw czerpie malenstwo. Tak wiec jasna sprawa, ze jedzac herbatniki z herbata robisz krzywde wielka samej sobie przede wszytskim...dopiero pozniej dziecku. Jedz smialo wszytsko na co masz ochote! Ja od pierwszych dni karmienia Alexa (a karmie go nadal) jadlam wszytsko jak leci. Z reka na sercu moge powiedziec, ze tylko przez pierwszy miesiac unikalam produktow pierdo-pednych ale dluzej tez nie mozna bo przeciez takie rzeczy jak kalofiory,brokuly, fasola sa mega zdrowe i potrzebne naszemu organizmowi. Jesli mala nie ma kolek i normalnie sie wyproznia to smialo smialo! A pomidory! Owszem zdarza sie ze uczulaja jak masa innych rzeczy..jak pylki w powietrzu, siersc kota czy kurz na palcu...ale przeciez nie wszytskich do dotyczy! I dlatego jakbysmy na zapas mieli mieszkac w inkubatorach to dopiero by byly prze-jaja! Takze olej rady i wyluzuj:-) A jak masz pytania to wal do lekarza najlepiej. Ciotki, Babki, a nawet Mamy to czasem info z kosmosu podaja...;-) Bez urazy dla wszytskich Ciotek, Babc i Mam:-)

I przepraszam za offtop:-)

reklama
Moja siostra przed chrzcianmi najadla sie bigosu, bo tak miala ochote i mala dala popis w kosciele :-) ale tez jadla wszystko i dziecieom nic nie bylo
a ja w mojej krotkiej karierze karmienia tez jadlam jak leci i nawet schabowe a Emcia szczesliwa i najedzona byla, dopiero od sztucznego dostala kolek :baffled:

Aniaaa smialo, pomidorowke sobie zjedz :tak:

Do góry