reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co dzis na obiad:)

reklama
wczorajsza pomidorówka i spaghetti:tak:
Agusik do tych placków możesz dodac tez cynamon lub troszkę kakao takie granulowane jak Nestle czy Cola Cao.
No i podawac z bitą śmietaną i owocami lub sosem truskawkowym bądz czekoladowym.Pychotka :tak:

u nas od tygodnia kanapki... nie mam weny!!!
a dzisiaj pierogi z miesem (kupne) polane tluszczykiem z cebulka

jutro cos upichce bo az wstyd:eek: jak was tu czytam to normalnie mi slinka cieknie!!!!

Sylcia jak sie tego kuraka masala robi przepis poprosze!!!!
Drozdusia a jak ten sos musztardowo ketchupowy do kuraka ii jak w ogole to zrobic

musze cos nowego zaczac robic bo wszystko mi zbrzydlo ahhh ciagle tylko na szybkiego kotlety z piersi lub schaboszczaki albo cos naprawde easy i fast!!!!:sorry:

Justysia ja wiesz robilam udka z kurczaka mocno przyprawione ... udusily sie pozniej dalam do piekarnika aby byly bardziej chrupkie do tego tluszczyku ktory zostal dalam troche curry i wsypalam sos grzybowy chyba z knorra ale to tam obojetne i dodalam kupny sos w tesco tikka masala :)) Wiesz ten sos mozna sam zrobic ale ja wolalam miec jakis dodatek z tluszczem z miesa i tym sosem grzybowym duzo lepiej smakowal :)) dodalam duzo curry i byla rewelacja a ryz ugotowalam dodajac duzo kurkumy curru i czosnku :)) Szybkie i dobre obiadzisko :))

A dzis mam hmm udka pieczone bo akurat z kuraka zostaly ziemniaczki pieczone salatka :))

Pulpeciki w sosie pomidorowym z ryżem ,do tego jakaś suróweczka
Diddl__20_.gif

reklama
u nas dzisiaj spaghetti carbonarra bo jakoś nie było czasu na coś wymyślniejszego

Justysia a te udka to prosta sprawa-doprawiasz je tak jak lubisz.ja dałam sól,pieprz,pietruszkę,tymianek,paprykę a potem trochę musztardy,ketchupu,miodziku i soku z cytryny.wszystko wymieszałam w worku i do lodówki na kilka godzin.na koniec pakujesz w folię do pieczenia(kupuję w dunnesie) i zapiekasz ok 45 min.smacznego:-p

Do góry