reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
hejka!

Susel u mnie znowu dooopa tempka leci w dol @ juz tuz tuz. Mam kilkunastu nie przyajcieli na twarzy (.)(.) jak kamienie i brzuch pobolewa

reklama
hej

Kruszka jestem
raz na jakiś czas podczytuję, choć teraz znów mam problemy z netem, chyba się router przegrzewa [stoi na strychu] poza tym w weekendy na neta ogólnie brak mi czasu
u nas spokój i nuda i niech tak zostanie - Artur chodzi do przedszkola, a Filip robi się grubasek

Kruszka gratuluję :-D bo chyba nie grartulowałam jeszcze

Ostatnia edycja:
Matko...ja dzisiaj chyba zwariuje z tego upału.....;/...mam nadzieje, ze jutro juz będzie chłodniej....
dzisiaj dostalam od bratowej monitor oddechu--tzn odkupiłąm za 100zł, I dwie torby ubranek...no I muszę przeglądnąc:):)uwielbiam to:):)

Kwiatuszek, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& kiedys czytałam co to jest, ale juz nie pamietam :zawstydzona/y:

Patu$ka za to ja mam wysyp na ramionach. W poprzedniej ciazy tez tak mialam, łacznie z częścią pleców. Szit...

Ikasia no przegladanie ubranek- bezcenne :-)

Fioletowa znam juz takiego Filipka ma 7-miesięcy a wyglada prawie na roczek. Taki pulpecik i wogóle dlugi :)

Cześć Wam!

Jestem i ja po kilkudniowej nieobecności, ale po pierwsze gości miałam , a po drugie, to wogóle weny do pisania nie miałam, brak było nastroju, sorki.

Kruszko- kochana dziękuje za pamięć:) Mam nadzieję, że decyzje zapadły pomyślne w sprawie mieszkanka.
Kruszko- tak czytam, że masz synka z azs, a macie zwierzątka w domu, bo mój też miał azs cięzki i okazało się , że nasz kotek go tak strasznie uczulał. A czy dajesz mu jakies sterydy?

aneczek- oby przeszło kiepskie sampoczucie, ale ważne , że to w sumie dobry znak:) i niech to Cie trzyma w pocieszeniu.

Susel- słonko, wydaje mi się, że plamienie nie wlicza się do okresu i wiesz co wydaje mi się, że za mało masz progesteronu, bo własnie jego brak może dawać takie objawy jak plamienia przed okresem. Koniecznie napisz, czy badałas progesteron i prolaktyne (też po obciążniu) 7 dni po owu, bo może byc tak, że to prolaktyna C
i obniża Progesteron.

Agitatka- też wiem co to zaawansowana ciąż i lato.
Kciuki za Filipka coby to nie była ospa, chociaż niektórzy wola, aby ja w dzieciństwie przechorować, no właśnie, tylko żaden moment nie jest na to dobry, a zwłąszcza chyba jak Ty w ciąży

Patu$ka- przykro, że tempka leci, ale póki @ nie ma nadzieja jest. A zdecydowaliście sie w końcu na jakieś wspomaganie M?

Błonka- dzieciaczki uwielbiaja wodę, fajnie:)
Kwiatuszek-powodzenia jutro na badaniach:tak:

Resztę babeczek też pozdrawiam i oddechu od tego upału życzę!

A co u mnie, dzisiaj mam chyba 7dpo i byłam zbadać progesteron i prolaktyne w psoczynku i po obciażeniu, żeby zobczyć jak jest po pół tabletki norprolacu, no i wynik mnie zaskoczył progesteronu, bo wyszedł 31 ng/ml:szok:, nie wiem od kiedy go badam nigdy takiego nie miałam. Dziewczyny, napiszcie, co może on oznaczać? nie chce mi się wierzyc, że się udało, bo owu miałam z lewego jajnika, a on jest skierowany w dół przez to cc. Teoretycznie gin nie wykluczał, z tego ciąży, ale nawet dzisiaj rozmawiałam z jedna babka i mówiła, że jajniki powinny byc ruchome. Ja jeszcze biorę dodatkowo 2x1 duphaston, ale jego w wyniku nie widać, ale na pewno mam jeszcze wyższy, kurka a jak ten duphaston jeszcze zaszkodzi przy tak duzym moim progesteronie. Jak możecie, napiszcie mi, pleas...

Patu$ka- tak patrzę na Twój wykres i jest bardzo ładny, wygląda jakby 7dpo było zagnieżdżenie, a tu kurka spadek 14dpo.
Widać u Ciebie fajnie to wygląda, jakby nie wyszło teraz tfu, tfu.. to rzeczywiście hsg może tu wiele zdziałać, no i podrasuj do tego czasu żołnierzyki M, żeby poszło z grubej rury;-)

Patuska Wszystkie te objawy o których mówisz mogą równie dobrze zwiastowac fasolkę, tylko ta tempka...:/

Lukaa no właśnie tak czytam i czytam, z każdym miesiącem starań coraz wiecej i tez mi się wydaje ze ten progresteron to u mnie problem. Moja gin mnie wysłała na wszystkie hormony w ten sam dzień i raczej w cyklu bezowulacyjnym. Po tych wynikach stwierdziła ze wszystko jest ok i już nie powtarzała :/ dopiero na forum się doczytalam ze w określonym momencie cyklu powinno być badanie. Myśle ze może jeszcze powtórzę w takim razie, dzieki za sugestie!
Nie jestem Ci w stanie pomoc z Twoimi wynikami ale bardzo mocno &&&&&&&!!!

Kryszka i ikasia te ubranka to jest cos pięknego, aż wam zazdroszczę jak tak piszecie;) takie zakupy to już w ogóle musi być cos pięknego :p

reklama
Susel- dzięki bardzo :) No właśnie koniecznie sama powtórz badania, bo część hormonów jak lh, fsh, estradiol, testosteron robi się 3 dc, a progesteron dopiero po owulacji 7dpo, bo wtedy jego stężenie jest najwyższe i prolaktynę, też lepiej po owulacji. Czasami lepiej wziąść sprawy w swoje ręce niestety. A na zbicie prolaktyny i podwyższenie progesteronu dobra jest np. B-kompleks 50mg, lub 100mg, ale to musisz najpierw zbadać te hormonki. Powodzenia!

Do góry