reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
hejka!

Susel u mnie znowu dooopa tempka leci w dol @ juz tuz tuz. Mam kilkunastu nie przyajcieli na twarzy (.)(.) jak kamienie i brzuch pobolewa

reklama
hej

Kruszka jestem
raz na jakiś czas podczytuję, choć teraz znów mam problemy z netem, chyba się router przegrzewa [stoi na strychu] poza tym w weekendy na neta ogólnie brak mi czasu
u nas spokój i nuda i niech tak zostanie - Artur chodzi do przedszkola, a Filip robi się grubasek

Kruszka gratuluję :-D bo chyba nie grartulowałam jeszcze

Ostatnia edycja:
Matko...ja dzisiaj chyba zwariuje z tego upału.....;/...mam nadzieje, ze jutro juz będzie chłodniej....
dzisiaj dostalam od bratowej monitor oddechu--tzn odkupiłąm za 100zł, I dwie torby ubranek...no I muszę przeglądnąc:):)uwielbiam to:):)

Kwiatuszek, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& kiedys czytałam co to jest, ale juz nie pamietam :zawstydzona/y:

Patu$ka za to ja mam wysyp na ramionach. W poprzedniej ciazy tez tak mialam, łacznie z częścią pleców. Szit...

Ikasia no przegladanie ubranek- bezcenne :-)

Fioletowa znam juz takiego Filipka ma 7-miesięcy a wyglada prawie na roczek. Taki pulpecik i wogóle dlugi :)

Cześć Wam!

Jestem i ja po kilkudniowej nieobecności, ale po pierwsze gości miałam , a po drugie, to wogóle weny do pisania nie miałam, brak było nastroju, sorki.

Kruszko- kochana dziękuje za pamięć:) Mam nadzieję, że decyzje zapadły pomyślne w sprawie mieszkanka.
Kruszko- tak czytam, że masz synka z azs, a macie zwierzątka w domu, bo mój też miał azs cięzki i okazało się , że nasz kotek go tak strasznie uczulał. A czy dajesz mu jakies sterydy?

aneczek- oby przeszło kiepskie sampoczucie, ale ważne , że to w sumie dobry znak:) i niech to Cie trzyma w pocieszeniu.

Susel- słonko, wydaje mi się, że plamienie nie wlicza się do okresu i wiesz co wydaje mi się, że za mało masz progesteronu, bo własnie jego brak może dawać takie objawy jak plamienia przed okresem. Koniecznie napisz, czy badałas progesteron i prolaktyne (też po obciążniu) 7 dni po owu, bo może byc tak, że to prolaktyna C
i obniża Progesteron.

Agitatka- też wiem co to zaawansowana ciąż i lato.
Kciuki za Filipka coby to nie była ospa, chociaż niektórzy wola, aby ja w dzieciństwie przechorować, no właśnie, tylko żaden moment nie jest na to dobry, a zwłąszcza chyba jak Ty w ciąży

Patu$ka- przykro, że tempka leci, ale póki @ nie ma nadzieja jest. A zdecydowaliście sie w końcu na jakieś wspomaganie M?

Błonka- dzieciaczki uwielbiaja wodę, fajnie:)
Kwiatuszek-powodzenia jutro na badaniach:tak:

Resztę babeczek też pozdrawiam i oddechu od tego upału życzę!

A co u mnie, dzisiaj mam chyba 7dpo i byłam zbadać progesteron i prolaktyne w psoczynku i po obciażeniu, żeby zobczyć jak jest po pół tabletki norprolacu, no i wynik mnie zaskoczył progesteronu, bo wyszedł 31 ng/ml:szok:, nie wiem od kiedy go badam nigdy takiego nie miałam. Dziewczyny, napiszcie, co może on oznaczać? nie chce mi się wierzyc, że się udało, bo owu miałam z lewego jajnika, a on jest skierowany w dół przez to cc. Teoretycznie gin nie wykluczał, z tego ciąży, ale nawet dzisiaj rozmawiałam z jedna babka i mówiła, że jajniki powinny byc ruchome. Ja jeszcze biorę dodatkowo 2x1 duphaston, ale jego w wyniku nie widać, ale na pewno mam jeszcze wyższy, kurka a jak ten duphaston jeszcze zaszkodzi przy tak duzym moim progesteronie. Jak możecie, napiszcie mi, pleas...

Patu$ka- tak patrzę na Twój wykres i jest bardzo ładny, wygląda jakby 7dpo było zagnieżdżenie, a tu kurka spadek 14dpo.
Widać u Ciebie fajnie to wygląda, jakby nie wyszło teraz tfu, tfu.. to rzeczywiście hsg może tu wiele zdziałać, no i podrasuj do tego czasu żołnierzyki M, żeby poszło z grubej rury;-)

Patuska Wszystkie te objawy o których mówisz mogą równie dobrze zwiastowac fasolkę, tylko ta tempka...:/

Lukaa no właśnie tak czytam i czytam, z każdym miesiącem starań coraz wiecej i tez mi się wydaje ze ten progresteron to u mnie problem. Moja gin mnie wysłała na wszystkie hormony w ten sam dzień i raczej w cyklu bezowulacyjnym. Po tych wynikach stwierdziła ze wszystko jest ok i już nie powtarzała :/ dopiero na forum się doczytalam ze w określonym momencie cyklu powinno być badanie. Myśle ze może jeszcze powtórzę w takim razie, dzieki za sugestie!
Nie jestem Ci w stanie pomoc z Twoimi wynikami ale bardzo mocno &&&&&&&!!!

Kryszka i ikasia te ubranka to jest cos pięknego, aż wam zazdroszczę jak tak piszecie;) takie zakupy to już w ogóle musi być cos pięknego :p

reklama
Susel- dzięki bardzo :) No właśnie koniecznie sama powtórz badania, bo część hormonów jak lh, fsh, estradiol, testosteron robi się 3 dc, a progesteron dopiero po owulacji 7dpo, bo wtedy jego stężenie jest najwyższe i prolaktynę, też lepiej po owulacji. Czasami lepiej wziąść sprawy w swoje ręce niestety. A na zbicie prolaktyny i podwyższenie progesteronu dobra jest np. B-kompleks 50mg, lub 100mg, ale to musisz najpierw zbadać te hormonki. Powodzenia!

Do góry