reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
den ja sie staram 2 lata i 1 miesiac.. ale nie lamie sie jeszcze.. choc czuje ze w tym miesiacu moze byc zle jak sie okaze ze znow........ ale glowa do gory uda sie w koncu bo chyba powoli wyczerpujemy limit porazek :)

reklama
Mama wkońcu do nas wróciłaś!!!! tęskiniliśy za Tobą!!! pisz jak u ciebie wyglada sytuacja
Den my też ponad rok się staramy ale właśnie to że tyle dziewczyn zafasolkowało to i nam sie uda kochana!!!! lecę spac kochane bo padam z nóg:*

Dzięki Kochane :)
A to opis USG:

Uzyskano echo macicy ciężarnej z widocznym pęchcerzykiem połodowym o wysokiej lokalizacji o wymiarze GES 8mm=4 tyg. 5 dni. Reakcja kosmówkowo-doczesnowa prawidłowa, bez cech krwawienia wewnątrzmacicznego. Linijny zarys kanału szyjki macicy. Przydatki bez cechc patologicznych. Po prawej jajnik 34x18mm z ciążowym ciałkiem żółtym 16x17mm. Cech wolnego płynu w dole jamy brzusznej nie zarejestrowano. Całość obrazu przemawia za ciążą wielkośći: wg OM 6tyg. 4dni, w/g badania usg 4tyg. 5dni ( przy cyklach nie regularnych), bez cech zagrożenia poronieniem w badaniu USG.

czasami sie zastanawiam, ze gdybym moze nie byla swiadoma wszystkich trudnosci, to moze glowa by mi z macicy wyszla i wszystko bylo łatwiejsze... no cóż- 4dc, nowy cykl, nowa szansa. mam nadzieje ze tym razem gin da clo albo cos innego, bo z laparoskopii na razie zrezygnował- nie wiedziec czemu:/

agusia te nieregularne cykle.. hehe na kiedy wyliczasz termin?fasolka bedzie w marcu???
wspaniale ze taki ładny opis:)

Ostatnia edycja:
Mama wkońcu do nas wróciłaś!!!! tęskiniliśy za Tobą!!! pisz jak u ciebie wyglada sytuacja
Den my też ponad rok się staramy ale właśnie to że tyle dziewczyn zafasolkowało to i nam sie uda kochana!!!! lecę spac kochane bo padam z nóg:*

Maja -miło mi kochana :))
ja dzis robiłam test Clearblue ten elektroniczny co pokazuje +lub -...wyszedł -...
@ nie mam -pewnie przez antybiotyk sie przesunie-miałam chore zatoki..

a poza tym pracuje 3 razy w tyg i czasu mniej na rózne wątki-najbardziej udzielam się na Weterankach:)

Den witaj i &&& za Ciebie-nie trać nadziei..

Agusia- piękne info-no to się kochana doczekałaś-Omega pomogła co ??:)))))
ściskam Cię -przepraszam...WAS!!:)

a Mamciu to się pozmieniało u C iebie troszku bo o ile pamiętam to nie pracowałaś nigdzie? a teraz bede wiedziala gdzie cię szukać jak długo Cię u nas nie bedzie:p pamiętasz maron ??też jest w ciązy właśnie odnalazłam ją na mamusie 2012więc dziewczynki moje kochane głowa do góry bo uda się napewno!!!

Maja pamietam Maron :) super ,ze i Jej się udało!!!

a no pozmieniało się -ja nie pracowałam od 2 lat...ale teraz jak się staramy i wciąż nie wychodzi to potrzebuję wyjśc do ludzi ..pomyslec o czymś innym niz tylko o staraniach i liczeniu dni do testowania..

pracuję jako kosmetyczka :)

mama no to troche sie oderwiesz od tego wszystkiego:)
ja zaczęłam castagnus, ale z wrodzonego leku przed lekami tylko 1 dziennie, chociaz waga jest a 2- ale jak ma pomoc, to i tak pomoże.. a za tydzien mój gin- własnie poczytałam o nim opinie i jest duzo wdziecznych dziewczyn z takimi samymi przypadłosciami- bo oprocz pco i niedoczynnosci tarczycy mam dwurożną "rogatą " macice

reklama
Den-tak oderwę się-potrzebuje tego..
a za Ciebie masa &&&&&&&&&&!!
niech gin pomorze..mam znajomą foremkę ,która zaszła w ciąże( teraz jest cos koło 15t.c.) a też ma dwurożną macicę-głowa do góry..

Do góry