reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Klaudyna dziękuję za odpowiedź. A powiedz mi czy tobie się udało zajść po tych lekach? Bo ja mam pierwszy cykl z Clo i Dupkiem :-) Wczoraj gin mi powiedział żebym poczekała aż 2 tygodnie jak mi się okres będzie spóźniał i zrobiła test :szok: a gdzie ja dwa tygodnie wytrzymam????:laugh2: powiedzcie mi kiedy mogę iść betkę zrobić? W dniu spodziewanej @? Czy wcześniej? Dziś mam 20 dnień cyklu... ile mam czekać? Wiem że moim koleżankom testy ciążowe wychodziły 2-4 dni przed dniem @ a ja bym chciała na betkę pójść? Czy jak pójdę 5 października to wynik będzie wiarygodny? Pozdrawiam was i życzę miłego dnia :tak::tak::tak::-D:-D:-D

:-)
Pewnie że możesz iść na betke w dniu spodziewanej miesiączki i napewno lepsze to niż teścik bo napewno wykryje wczesną ciąże:tak:
Jaki masz długi cykl kochana?

reklama
Asieńka dziękuję wam za pomoc... strasznie się niecierpliwię ;-) bo nie wiem na co się nastawiać... uda się czy się nie uda... niby gin mówi że powinno się udać bo wszystko jest ok, ale wiecie jak to jest!! Póki co cieszę się że pęcherzyk pękł bo ostatnie cykle były bez owulacyjne.. czyli Clo pomógł :-) Tylko najgorsze to czekanie... a jeszcze gorsze czekanie i jedna krecha!!! Dlatego wolę skoczyć na Betkę :-)

Asieńka dziękuję wam za pomoc... strasznie się niecierpliwię ;-) bo nie wiem na co się nastawiać... uda się czy się nie uda... niby gin mówi że powinno się udać bo wszystko jest ok, ale wiecie jak to jest!! Póki co cieszę się że pęcherzyk pękł bo ostatnie cykle były bez owulacyjne.. czyli Clo pomógł :-) Tylko najgorsze to czekanie... a jeszcze gorsze czekanie i jedna krecha!!! Dlatego wolę skoczyć na Betkę :-)
Oj Kochana wiemy jak to jest co miesiąc zadajemy sobie to pytanie czy się udało... i jak narazie co miesiąc rozczarowanie...:-(
Ale jestesmy wytrwałe i będziemy walczyć do skutku:tak:
A pytam się dlatego bo to bedzie twój 26 d.c i wydaje mi się że spokojnie będziesz mogła iść na betke jak masz @ co 28 dni. I trzymam kciuki za Ciebie, zresztą lekarz powiedział mi że najlepiej zachodzi się w ciąże przy 28-30 d.c
Więc zawsze jest szansa na fasolinke:-)

O rany to super!!!!:happy::happy: Ale super wiadomość z samego rana:-):-):-):-):-):-) Ja miewam takie cykle 28-30 raz tylko miałam 35 ale to było 6 miesięcy temu i byłam chora i brałam antybiotyk... Kurde dziękuję wam serduszka.... to teraz pozostaje mi zaczekać te parę dni :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Dzastina222 mi też gin mówiła, że mam nie panikować i po 2 tygodniach iśc na betę, a nie robić testów domowych, ale przecież wiadomo, że nie można wytrzymać :-Dmnie się jeszcze nie udało zafasolkować. Brałam CLO przez 3 cykle, z tym że tylko ostatni miałam monitorowany, tzn. tylko w 13dc. No i okazało się, że owu mam dopiero 18-19dc, a zawsze liczyłam na około 14 dc. Więc możliwe, że nie udało się trafić. Przerwałam Clo, bo psychicznie wysiadałam, ale chcę jeszcze spróbować od nowego cyklu (o ile będzie ;-)).
A co do betki to chyba lepiej zrobić niż testy, pewniejszy wynik ;-) Trzymam kciuki!

Dziewczyny jak znam siebie to polecę na betę w poniedziałek za tydzień:-D:-D:-D:-D:-D bo jestem strasznym niecierpliwcem heheheeheh:-D:-D:-D:-D w poniedziałek to będzie 26-27 dc więc powinno już coś wyjść jeśli będę zafasolkowana:-) oczywiście w niedzielę rano zrobię sikacza, żeby nie było.... Chryste ja zwariuje:laugh2::laugh2::laugh2: a mi lekarz każe czekać 2 tygodnie od miesiączki hehehehehehe!!!

Dziewczyny jak znam siebie to polecę na betę w poniedziałek za tydzień:-D:-D:-D:-D:-D bo jestem strasznym niecierpliwcem heheheeheh:-D:-D:-D:-D w poniedziałek to będzie 26-27 dc więc powinno już coś wyjść jeśli będę zafasolkowana:-) oczywiście w niedzielę rano zrobię sikacza, żeby nie było.... Chryste ja zwariuje:laugh2::laugh2::laugh2: a mi lekarz każe czekać 2 tygodnie od miesiączki hehehehehehe!!!

Jak testy wychodza pozytywne przed @ to beta tez wyjdzie:) powodzonka:-)

witam wszystkie kobietki staram się o dzidziusia 6 lat jedna ciąża nie udana teraz przeszłam już 2 inseminację i spóźnia mi się już 3 dni miesiączka test wyszedł negatywny ale słyszałam że może być tak iż test jest negatywny a ciąża jest więc czekam do końca tygodnia i powtórze test ale mam pytanie czy luteina może powstrzymywać miesiączkę ?

reklama
witam wszystkie kobietki staram się o dzidziusia 6 lat jedna ciąża nie udana teraz przeszłam już 2 inseminację i spóźnia mi się już 3 dni miesiączka test wyszedł negatywny ale słyszałam że może być tak iż test jest negatywny a ciąża jest więc czekam do końca tygodnia i powtórze test ale mam pytanie czy luteina może powstrzymywać miesiączkę ?

Witaj Agatko
Nie luteina jest na podtrzymanie ewentualnej ciązy czego Ci życze;-) a jak nie ma ciązy to na wywołanie okresu:) mam nadzieje że pomogłam a teraz musze uciekac na pociąg:-)

Do góry