reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
wlasnie wrocialam i zla jestem bardzo bo trafilam na taka stara pipe ze masakra... mysli ze wszystkie rozumy pozjadala i tekstami pojazdza ze masakra... niby wszystko ladnie ale ten ironiczny usmiech mowi sam za siebie... wyslala list do szpitala i ok 15tc bede miec pierwsze usg... nie pobrala mi krwii bo stwierdzila ze musi gdzies jechac i nie ma czasu wiec dala mi ksiazke jakas i wypelnila moze 3 formularze... bylam moze 10 minut u niej... i jak dla mnie to o 10 min za dlugo bo babka porabana... i teraz bede sie z nia meczyc do konca ciazy... buuuuuuuuuuu... w ogole z jakimis tekstami do mojego tz... ze niby pali a nie powinien to on mowi ze ciezko rzucic palenie ale ze on chce przestac palic a ona z usmiechem ironicznym na twarzy ze nie jest trudo i ze po prostu on nie chce przestac palic... szok... skad ona wie co moj tz chce a co nie... wiec lipa straszna... anwet nie posluchalam bicia serduszka a co powinna zrobic... nawet nie sprawdzila czy mam jednego bobasa czy moze blizniaki... ahhhhhhhhhh...

Kochana najważniejsze, że z Maluszkiem wszystko w porządku :blink:
Ale powiem Ci szok, ze tak postępują z kobietami w ciąży :no: Siostra rodziła w Anglii i opiekę po porodzie miała super. A z tego co wiem to w Anglii nie podtrzymują ciąży do 3 miesiąca (aczkolwiek mogę się mylić - tak tylko słyszałam) , więc mam nadzieję, ze chociaż w 2 trymestrze się Tobą porządnie zajmą.
Nie denerwuj się i dbaj o Was ;-)

reklama
Kochana najważniejsze, że z Maluszkiem wszystko w porządku :blink:
Ale powiem Ci szok, ze tak postępują z kobietami w ciąży :no: Siostra rodziła w Anglii i opiekę po porodzie miała super. A z tego co wiem to w Anglii nie podtrzymują ciąży do 3 miesiąca (aczkolwiek mogę się mylić - tak tylko słyszałam) , więc mam nadzieję, ze chociaż w 2 trymestrze się Tobą porządnie zajmą.
Nie denerwuj się i dbaj o Was ;-)

wlasnie sie boje bo nie wiem totalnie nic... nawet nie wiem czy z maluszkiem wszystko ok... totalne nic... a tyle sie naczytalam o tej ciazy pozamacicznej o pustym pecherzyku ciazowym... ale oni to olewaja... i pewnie dopiero sie dowiem cokolwiek w pazdzierniku... porazka... takie zycie w niepewnosci... u nas w polsce to do 15tc to juz by sie mialo wiecej niz 2 usg... ja mieszkam w polnocnej irlandii czyli uk-to samo co w anglii... nie daja lekow na podtrzymanie i w sumie nic ich nie obchodzisz do 12tc ale ze pierwsze usg bede miec w 15tc to do tego czasu ich nic nie obchodzi... prawie pol ciazy bez jakich kolwiek wiadomosci...porazka...

wlasnie sie boje bo nie wiem totalnie nic... nawet nie wiem czy z maluszkiem wszystko ok... totalne nic... a tyle sie naczytalam o tej ciazy pozamacicznej o pustym pecherzyku ciazowym... ale oni to olewaja... i pewnie dopiero sie dowiem cokolwiek w pazdzierniku... porazka... takie zycie w niepewnosci... u nas w polsce to do 15tc to juz by sie mialo wiecej niz 2 usg... ja mieszkam w polnocnej irlandii czyli uk-to samo co w anglii... nie daja lekow na podtrzymanie i w sumie nic ich nie obchodzisz do 12tc ale ze pierwsze usg bede miec w 15tc to do tego czasu ich nic nie obchodzi... prawie pol ciazy bez jakich kolwiek wiadomosci...porazka...
Kochana ty sie tak nie zamrtwiaj wszystko bedzie dobrze fakt ze trafilas na jakas zolze. A moze idz prywatnie do polskiego lekarza zrob usg.

Ewcia zostałyśmy trzy na naszym wątku więc musimy się wspierac nawzajem, mamy podobne okresy i podobne długości cykli więc w tym miesiącu bierzemy się ostro do roboty:-) i tak jak pisała Klaudyna nie ma poddawania się!!!
Trzymaj się Kochana;-)
I jeszcze jedno bierzesz coś na stymulacje cyklu?
Z dwa miesiace temu skonczylam kuracje duphastonem a teraz jedynie lykam wiesiolek i omega3,6,9. Zamowilam juz acard w polskim sklepie bede miala dopiero w czwartek za tydzien.
Cholernie mnie boli glowa od soboty:crazy::crazy: lykam paracetamol ale pomaga jedynie na 2-3 godz.
A i moja @ chyba sie troszke odlokowala:zawstydzona/y: Lajza mogla by sobie juz pojsc:-D

Cześć dziewczynki:)
Klaudyna, Ewka, Sandrahaha co tam u was słychać? jak tam samopoczucie przed następnymi starankami?:-)
Ja dzisiaj znowu dowiedziałam się o następnej ciąży kolezanki... ahh co ja bym dała aby zafasolkować.... z radości skakałabym chyba do nieba:tak:
Nawet dzisiaj zapisałam się do szkoły aby zająć czymś głowe i nie myśleć tylko o jednym i mieć inne zajęcie niż praca...
Buziaki Kochane:-):-):-)

Cześć dziewczynki:)
Klaudyna, Ewka, Sandrahaha co tam u was słychać? jak tam samopoczucie przed następnymi starankami?:-)
Ja dzisiaj znowu dowiedziałam się o następnej ciąży kolezanki... ahh co ja bym dała aby zafasolkować.... z radości skakałabym chyba do nieba:tak:
Nawet dzisiaj zapisałam się do szkoły aby zająć czymś głowe i nie myśleć tylko o jednym i mieć inne zajęcie niż praca...
Buziaki Kochane:-):-):-)

Witaj!
Asienka:) ależ Ci tej szkoły zazdroszczę, też bym się pouczyła :-D ale trochę czasu i kasy brak :-( ;-)
Wczoraj byłam na badaniu krwi - zrobiłam prolaktynę i testosteron, dziś wyniki - zobaczymy czy będą oki :-)
A co do kobiet w ciąży to mnie prześladują, wszędzie ich pełno, a jak nie w ciąży to z wózkami :-D:-D
Dobrze liczę, ze jakby gdyby się w tym cyklu nam udało to zakładamy wątek - "przyszłe mamy - czerwiec 2010" ? :laugh2::rofl:

BUZIAKI!!

Witajcie,

Ja birę teraz drugie pudełko Luteiny ( od 17 dnia cyklu przez 10 dni) dziś mam przedostatni dzień brania tabletek i chyba znowu dostanę okres bo już brzuch i piersi bardzo bolą... ostatnio to już dostałam w przedostatni dzięn okres. Smutno mi dziś jak cholera. 29 wrzesnia ide po skierowanie na wyniki hormonów. A jak u was dziewczyny to było przy braniu tych leków? Jak Wam okres przychodził? Po jakimś czasie od odstawienia czy w ostatni dzień.

Pozdrawiam Was i nie martwcie się uda nam się kiedyś w końcu!!!

Witajcie,

Ja birę teraz drugie pudełko Luteiny ( od 17 dnia cyklu przez 10 dni) dziś mam przedostatni dzień brania tabletek i chyba znowu dostanę okres bo już brzuch i piersi bardzo bolą... ostatnio to już dostałam w przedostatni dzięn okres. Smutno mi dziś jak cholera. 29 wrzesnia ide po skierowanie na wyniki hormonów. A jak u was dziewczyny to było przy braniu tych leków? Jak Wam okres przychodził? Po jakimś czasie od odstawienia czy w ostatni dzień.

Pozdrawiam Was i nie martwcie się uda nam się kiedyś w końcu!!!

No hej Zyziak:)
Ja luteinke biore juz długoo i zawsze dostaje do trzech dni okres.(od odstawienia)
Raz mi się zdarzyło że miałam okres dwa razy w miesiącu to ginekolog kazał mi odstawić na trzy miesiące:-)
Pozdrawiam i man nadzieje że twoje słowa będą prorocze:-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witaj!
Asienka:) ależ Ci tej szkoły zazdroszczę, też bym się pouczyła :-D ale trochę czasu i kasy brak :-( ;-)
Wczoraj byłam na badaniu krwi - zrobiłam prolaktynę i testosteron, dziś wyniki - zobaczymy czy będą oki :-)
A co do kobiet w ciąży to mnie prześladują, wszędzie ich pełno, a jak nie w ciąży to z wózkami :-D:-D
Dobrze liczę, ze jakby gdyby się w tym cyklu nam udało to zakładamy wątek - "przyszłe mamy - czerwiec 2010" ? :laugh2::rofl:

BUZIAKI!!
Hej Laleczko:)
Jak tylko dostaniesz badania to pisz czy wszystko ok!!!
Zawarłyśmy pakcik że fasolkujemy w tym miesiącu więc nie mamy innego wyboru:-);-) "przyszłe mamy majowo-czerwcowe":-) chciałabym w maju urodzić.... strasznie lubie ten miesiąc:-) buzka:)

Do góry