reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Cześć kobietki!
Dwa dni mnie nie ma, a tu takie pustki...
ewka2412 widziałam po wykresie, że kolejny cykl Cię czeka ... przykro mi :-(, ale pamiętaj, że nie jesteś sama, walczymy kolejny cykl z Tobą! :-):tak:
Asienka:) a co u Ciebie? Mam nadzieję, że pełna mobilizacja przed starankami :-D
U mnie w tym miesiącu okres jakoś dziwnie krótki :tak: - 3 dni, a teraz tylko plamienia, sama nie wiem czy się cieszyć czy martwić :-D
Aha! co do badania nasienia to nie pamiętam ile kosztowało, ale niedużo - 50zł czy coś takiego..., ale robiliśmy tylko podstawowe badania - żadnych specjalistycznych ;-)
Aha! A najlepiej jak wyślesz męża jak najszybciej, bo trzeba kilka dni zachować abstynencję seksualną i alkoholową ( i jeszcze jakiś kilka zaleceń ... ), więc tak żebyście nie przegapili owu ;-)
Sandrahaha jak się trzymasz kobietko?

BUZIAKI!!

reklama
Cześć kobietki!
Sandrahaha jak się trzymasz kobietko?

BUZIAKI!!

hej kochana... czuje sie zle...mdli mnie strasznie... probowalam sie zmusiac do ale jakos nie moge i tak mi ciezko na zoladku... w ogole glowa boli a tu ni tabletki nie moge wziasc ani nic... wizyte mam pierwsza z midwife w srode... ale to jeszcze nie usg ale pewnie mi powie kiedy bede miec pierwsze usg... boje sie troche tej wizyty bo oddaje sie sporo krwii a ja strasznie oslabiona jestem bo prawie nic nie moge jesc... i wlasciwie to zyje tylko na herbacie, warzywach (i to nie wszystkich) i czasami jakiegos ziemniaczka ale tylko troszke i nie zawsze... a mieska to praktycznie wcale... juz nie moge sie doczekac kiedy mi to przejdzie...

a co tam u ciebie kochana??

No hej:-)
Masz racje walczymy następny miesiąc mam nadzieje że ostatni dla nas wszystkich:tak: Badania musimy przestawić bo z kasiurą troche kiepsko w tym miesiącu mamy dużooooo wydatków:evil:
Dzisiaj zaczynam trzeci cykl z clo...
Już nie moge się doczekać wizyty u ginekologa!!!
Dziewczyny trzymajcie się!!!! buzka:*
Aha, Klaudyna mi po trzech dniach okresu zatrzymał mi się na jeden dzień a wczoraj dostałam takiego ataku brzucha że masakra... płakałam z bólu. To wyglądało tak jakby mi się tam coś zapchało i okres wrócił ale to takie plamienie a pierwsze trzy dni to lało się ze mnie odrazu jak tylko dostałam bo zawsze miałam tak że @ zaczynał się lekkim plamieniem
i powoli się rozkręcał... troche dziwny ten okres....

Ostatnia edycja:
hej kochana... czuje sie zle...mdli mnie strasznie... probowalam sie zmusiac do ale jakos nie moge i tak mi ciezko na zoladku... w ogole glowa boli a tu ni tabletki nie moge wziasc ani nic... wizyte mam pierwsza z midwife w srode... ale to jeszcze nie usg ale pewnie mi powie kiedy bede miec pierwsze usg... boje sie troche tej wizyty bo oddaje sie sporo krwii a ja strasznie oslabiona jestem bo prawie nic nie moge jesc... i wlasciwie to zyje tylko na herbacie, warzywach (i to nie wszystkich) i czasami jakiegos ziemniaczka ale tylko troszke i nie zawsze... a mieska to praktycznie wcale... juz nie moge sie doczekac kiedy mi to przejdzie...

a co tam u ciebie kochana??

Witajcie kochane!
Sandrahaha czy to dziś wizyta z midwife? :-) Pisz kochana co Ci powiedziała:tak::tak: Trzymaj się cieplutko!

No hej:biggrin2:
Masz racje walczymy następny miesiąc mam nadzieje że ostatni dla nas wszystkich:tak: Badania musimy przestawić bo z kasiurą troche kiepsko w tym miesiącu mamy dużooooo wydatków:evil:
Aha, Klaudyna mi po trzech dniach okresu zatrzymał mi się na jeden dzień a wczoraj dostałam takiego ataku brzucha że masakra... płakałam z bólu. To wyglądało tak jakby mi się tam coś zapchało i okres wrócił ale to takie plamienie a pierwsze trzy dni to lało się ze mnie odrazu jak tylko dostałam bo zawsze miałam tak że @ zaczynał się lekkim plamieniem

Kochana ja też się już nie mogę doczekać wtorku, choć strasznie się boję... ciekawe co jej powiem, czemu po pół roku do niej wracam :-D. Biorę magnez i muszę koniecznie założyć rolety w sypialni, bo czytałam, że trzeba spać w ciemnościach żeby faza lutealna się wydłużyła (??) no zobaczymy co z tego będzie :-D
Mnie też strasznie brzuch boli podczas @. Tak w ogóle to fatalnie znoszę @. Kiedyś to było logiczne, że każdy miesiąc przychodzi, a teraz ... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No, ale miejmy nadzieję, że to nasz ostatni raz ;-)

BUZIAKI!!

No hej:-)
Kochana z tymi @ to masakra mi w tamtym miesiacu po 3 dniach @ sie zatrzymala na 1 dzien a na drugi dzien powrocila ze zdwojona sila lalo sie niesamowicie za to teraz mialam zaledwie 2 dni:szok: czuje ze cos jest nietak:-(. Dziwna ta @byla taka bardzo skapa , najgorsze jest to ze tu nie mozna ot tak isc do ginekologa i sie zbadac:-(.!5 .09 mamm wizyte u specjalisty oczywiscie wspomne o tych moich @. Naczytalam sie w necie o skapych miesiaczkach i cos czuje ze ja mam nikle szanse na fasolke :-:)-(. Zaczynam sie powoli poddawac , nie mam sil kochane.

Kochana z tymi @ to masakra mi w tamtym miesiącu po 3 dniach @ się zatrzymała na 1 dzień a na drugi dzien powrocila ze zdwojona silą lalo sie niesamowicie za to teraz mialam zaledwie 2 dni:szok: czuje ze cos jest nietak:-(. Dziwna ta @byla taka bardzo skapa , najgorsze jest to ze tu nie mozna ot tak isc do ginekologa i sie zbadac:-(.!5 .09 mam wizyte u specjalisty oczywiscie wspomne o tych moich @. Naczytałam sie w necie o skapych miesiaczkach i cos czuje ze ja mam nikle szanse na fasolke :-:)-(. Zaczynam sie powoli poddawac , nie mam sil kochane.

Kochana! nie ma żadnego poddawania się!
Widzę, że w tym miesiącu wszystkie miałyśmy dziwną @ :-D
Może zrób betę to będziesz pewna na 100% ;-)

Kochana! nie ma żadnego poddawania się!
Widzę, że w tym miesiącu wszystkie miałyśmy dziwną @ :-D
Może zrób betę to będziesz pewna na 100% ;-)
Bety w uk nie robia a prywatnie kosztuje 30 funtow. Fasolki na 100% nie ma tego jestem pewna . Tu bardziej chodzi o hormony. endometrium i pco. To ostatnie mam stwierdzone a endo dwa miesiace temu na usg mialam w 15 dc 7mm moze ja mam wlasnie za cieniutkie i tu tkwi problem . no nic dzis zamowie sobie acard moze pomoze.

Kochana z tymi @ to masakra mi w tamtym miesiacu po 3 dniach @ sie zatrzymala na 1 dzien a na drugi dzien powrocila ze zdwojona sila lalo sie niesamowicie za to teraz mialam zaledwie 2 dni:szok: czuje ze cos jest nietak:-(. Dziwna ta @byla taka bardzo skapa , najgorsze jest to ze tu nie mozna ot tak isc do ginekologa i sie zbadac:-(.!5 .09 mamm wizyte u specjalisty oczywiscie wspomne o tych moich @. Naczytalam sie w necie o skapych miesiaczkach i cos czuje ze ja mam nikle szanse na fasolke :-:)-(. Zaczynam sie powoli poddawac , nie mam sil kochane.
Ewcia zostałyśmy trzy na naszym wątku więc musimy się wspierac nawzajem, mamy podobne okresy i podobne długości cykli więc w tym miesiącu bierzemy się ostro do roboty:-) i tak jak pisała Klaudyna nie ma poddawania się!!!
Trzymaj się Kochana;-)
I jeszcze jedno bierzesz coś na stymulacje cyklu?

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane!

Kochana ja też się już nie mogę doczekać wtorku, choć strasznie się boję... ciekawe co jej powiem, czemu po pół roku do niej wracam :-D. Biorę magnez i muszę koniecznie założyć rolety w sypialni, bo czytałam, że trzeba spać w ciemnościach żeby faza lutealna się wydłużyła (??) no zobaczymy co z tego będzie :-D
Mnie też strasznie brzuch boli podczas @. Tak w ogóle to fatalnie znoszę @. Kiedyś to było logiczne, że każdy miesiąc przychodzi, a teraz ... :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No, ale miejmy nadzieję, że to nasz ostatni raz ;-)

BUZIAKI!!
Hej laleczko:-)
To ja faze lutealną musze miec mega długą bo mam wiecznie w nocy zasunięte rolety:-D
@ przechodze strasznie, pare miesiecy temu prawie zemdlałam z bólu w domu dobrze że M był:szok: ale to wszystko wina mojej endometriozy:wściekła/y:
A ja czekam we wtorek na wiadomość od Ciebie co tam u ginekologa???
pozdrawiam, buzka:*

reklama
Witajcie kochane!
Sandrahaha czy to dziś wizyta z midwife? :-) Pisz kochana co Ci powiedziała:tak::tak: Trzymaj się cieplutko!

wlasnie wrocialam i zla jestem bardzo bo trafilam na taka stara pipe ze masakra... mysli ze wszystkie rozumy pozjadala i tekstami pojazdza ze masakra... niby wszystko ladnie ale ten ironiczny usmiech mowi sam za siebie... wyslala list do szpitala i ok 15tc bede miec pierwsze usg... nie pobrala mi krwii bo stwierdzila ze musi gdzies jechac i nie ma czasu wiec dala mi ksiazke jakas i wypelnila moze 3 formularze... bylam moze 10 minut u niej... i jak dla mnie to o 10 min za dlugo bo babka porabana... i teraz bede sie z nia meczyc do konca ciazy... buuuuuuuuuuu... w ogole z jakimis tekstami do mojego tz... ze niby pali a nie powinien to on mowi ze ciezko rzucic palenie ale ze on chce przestac palic a ona z usmiechem ironicznym na twarzy ze nie jest trudo i ze po prostu on nie chce przestac palic... szok... skad ona wie co moj tz chce a co nie... wiec lipa straszna... anwet nie posluchalam bicia serduszka a co powinna zrobic... nawet nie sprawdzila czy mam jednego bobasa czy moze blizniaki... ahhhhhhhhhh...

Do góry