reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Witam wszyskie forumowiczki!:-)
Staram się o dziecko ok. 1,5 roku. Od kilku dni biorę 1/2 tabletki na noc bromergonu na podwyższoną prolaktynę oraz duphaston od 17 dc, jest to mój pierwszy cykl z tymi lekami (wcześniej był clostilbegyt). Jestem pomimo wszystko dobrej myśli...Pozdrawiam cieplutko "starające się":-)

reklama
Witam wszyskie forumowiczki!:-)
Staram się o dziecko ok. 1,5 roku. Od kilku dni biorę 1/2 tabletki na noc bromergonu na podwyższoną prolaktynę oraz duphaston od 17 dc, jest to mój pierwszy cykl z tymi lekami (wcześniej był clostilbegyt). Jestem pomimo wszystko dobrej myśli...Pozdrawiam cieplutko "starające się":-)

Witaj melani84!
Wrzuć sobie suwaczek to będziemy wiedzieli kiedy zacząć trzymać kciuki za Ciebie ;-) No i oczywiście za radą naszej zafasolkowanej sandrahaha polecam mierzenie temperaturki.... bardzo pomaga w "staraniu się" :tak:

Witam wszystkie forumowiczki:-)!!!
Ja też mam cykle bezowulacyjne. Biorę Bromergon 1x1 i eutyrox125. W tym cyklu brałam clo od 5 do 9 dc i miałam pęcherzyk w 13dc o wielkości 19,5mm. W14dc dostałam zastrzyk na pęknięcie ovitrelle, ale znowu klapa bo na usg 3 dni później okazało się, że nie pękł. Lekarz mnie pocieszał, że może tak naprawdę pęł tylko tego na usg nie widać. Czasami się tak zdarza, że pęknięty pęcherzyk naciąga krew i dlatego jest mylny obraz na usg. Ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

Ewka2412 a co u Ciebie? jak się czujesz 2 dni przed testowaniem ;-) Robiłaś już badania hormonalne? miałaś robiony monitoring?

Ja miałam za wysoką prolaktynę i brałam przez miesiąc bromergon, pomógł - po miesiącu miałam już dobry wynik. Ale trudno mi powiedzieć jak to na mnie wpłynęło, bo od razu dostałam CLO... no i niestety narazie fasolki brak....
W którym dniu masz zrobić testosteron?

POZDRAWIAM!
Witam:-) co u mnie wczoraj wieczoram strasznie mnie bolalo podbrzusze poza tym okropna sennosc :baffled: ale to pewnie cisnienie :tak:. Monitoringu jeszcze nie mialam bede miec jak juz zaczne brac clo.

dzięki za podpowiedz:-)
właśnie dziś mam 13 dc, bolą mnie jajniki, temperatury nie mierzyłam, jakoś nie mam do tego głowy, wspomagam się testami owu, więc dziś i w najbliższych dniach nie odpuszczę mężowi;-)Pozdrawiam

wróciłam z wynikami a jutro do ginka
testosteron w 3 dc 0,63
tsh 2,79
ft3 2,85
ft4 1,07
estradiol w 3 dc 32
fsh w 3 dc 6,85
prolaktyna w 23 dc 4
progesteron w 23 dc 2,3
no i co myslicie wiem że prolaktyna za duża:szok:
ginek kazał przyjść a czy przy lekach trzeba zaprzestać staranek ?:baffled:

:no: To Znowu Ja.
Czekałam, na jakąś odpowiedź, ale niestety. Szkoda:baffled:....
Chciałam tylko się zwierzyć, że lekarz na następy cykl przepiał mi zastrzyki z fostimonu (4, 6, 8dc) a później usg w 11dc. Czy któraś z Was miała już taką stymulację???

:no: To Znowu Ja.
Czekałam, na jakąś odpowiedź, ale niestety. Szkoda:baffled:....
Chciałam tylko się zwierzyć, że lekarz na następy cykl przepiał mi zastrzyki z fostimonu (4, 6, 8dc) a później usg w 11dc. Czy któraś z Was miała już taką stymulację???
No witaj Kasiek:)
Ja nie miałam takiej stymulacji więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć:sorry2:
Od dłuższego czasu jestem na luteince i drugi cykl na clo:) i cały czas czekam na efekty fasolkowe:-) pozdrawiam

dzięki za podpowiedz:-)
właśnie dziś mam 13 dc, bolą mnie jajniki, temperatury nie mierzyłam, jakoś nie mam do tego głowy, wspomagam się testami owu, więc dziś i w najbliższych dniach nie odpuszczę mężowi;-)Pozdrawiam
Hej Melani:)
Dobrze że suwaczek wkleiłaś bo Klaudyna nie dałaby Ci spokoju:-D :-D Dni płodne się zbliżają więc koleżanko do roboty a pózniej prosimy teścikiem pozytywnym się pochwalić:-) pozdrawiam

reklama
Witaj :)
Hehe widzę, że Ty też już "świrujesz" :-D:-D ja jakoś spać nie mogę, biegam co sekundę do ubikacji. Ale wiesz... sny tłumaczy się na odwrót, więc @ pewnie przez co najmniej 9 miesięcy się nie pojawi ;-)
A ja siedzę jak na szpilkach, nie lubię tych dni ... dziś 26dc, więc może na dniach @ przyjść.

BUZIAKI!
Ha,ha mam nadzieje że mam sny prorocze:-) więc dzisiaj mam nadzieje że przysni mi się Twoja osoba to jutro dam Ci znac:-)
Masz racje ja też nie lubie tych dni, to czekanie jest strasznie męczące:-( ale już nam dużo nie zostało.... buziak:*

Do góry