reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Halooo Sandrahaha:)
Jak tam?fasolka daje już znać o sobie że zamieszkała w brzuszku?
Sandrahaha jak się domyśliłaś że jesteś w ciąży? miałaś jakieś przeczucie???
Pozdrawiam, dbaj o siebie:tak:
hej kochana... oj fasolka daje znac daje :-):-) moze nie dokladnie ona ale hormony przez nia szaleja masakrycznie... mdli mnie i to bardzo... ale nie wymiotuje... a szkoda bo tak sie mecze... chociaz dzisiaj mniej mnie jakos meczy... jak na razie czuje sie ok ale moze dlatego ze nie jem prawie nic a jak jem to jakies takie lekkostrawne rzeczy...

a propo tego jak sie domyslilam to sie NIE domyslilam :-):-) tzn mialam nadzieje... czulam sie tak samo jak przed okresem... dokladnie tak samo... brzuch tydzien przed terminem @ zaczal bolec i cycochy tez na tydzien przed terminrmbolaly... ale jakos tak normalnie... nic specjalnego... urosnac tez nie urosly... wiec bylam przekonana ze @ przyjdzie... dopiero pod koniec 5 tygodnia widze ze sutki mi sciemnialy i sie powiekszyly... ale cyce mam miekie jak z waty-nie lubie tego... na ale coz... mdlosci tez zaczely sie niedawno... w sumie to od terminu @ do dzisiaj podbrzusze tak ciagnie... ale podobno to normalne...
ja pierwszy test zrobilam 2 dni przed terminem @... i wyszla kreska druga ale taka bardzo bardzo blada... to byl test taki paskowy jak na allegro sa... powiem ci szczerze ze sa do kitu... czlowiek siedzi i sie zastanawia bo nie wie jak zinterpretowac go... nastepnego dnia (dzien przed terminem @) zrobilam kolejny ten paskowy i nadal kreska blada a niby byl o czulosci 10mlu... wkurzylam sie... pojechalam do sklepu, kupilam test o czylosci 25mlu ale taki co wygladal jak test a nie papierek :-) zrobilam go po poludniu dzien przed terminem @ i wyszly 2 piekne kreski...
to tak to bylo u mnie...
w ogole kochana wklej sobie sowaczek zebysmy wiedzialy w ktorym dniu cyklu jestes... i polecam mierzenie tempki... ja w pierwszym miesiacu z mierzeniem tempki (przy 6 cyklu stymulowanym na clo) zaszlam w ciaze :tak::tak::tak:

a wy fasolkujcie tam i to szybko :tak::tak::tak::tak:

reklama
Witajcie dziewczynki w ten piękny poranek :-)

Sandrahaha:) powiedz mi, podkreślasz że zaszłaś w pierwszym miesiącu z mierzeniem temperaturki, myślisz, ze wcześniej mogłaś "przegapić" owu? Bo ja sie własnie nad tym zastanawiam ... czy ze mna tak mogło być ...

asienka:) koniecznie wstaw suwaczek, oj będziemy Cię z tym męczyć :-D

BUZIAKI!!!

Sandrahaha:) powiedz mi, podkreślasz że zaszłaś w pierwszym miesiącu z mierzeniem temperaturki, myślisz, ze wcześniej mogłaś "przegapić" owu? Bo ja sie własnie nad tym zastanawiam ... czy ze mna tak mogło być ...
BUZIAKI!!!

ja w ogole to mam pcos dlatego od lutego bylam na clo... mialam 2 razy monitorowany cykl ale tylko do owulacji... pierwszy cykl mialam za mala dawke clo i na mnie nie dzialal... w drugim cyklu mialam ladne pecherzyki 2... bylam w 10dc i pozniej w 13dc... chyba tak... i polozna powiedziala ze owulka bedzie nastepnego dnia czyli w 14dc... oczywiscie nikt tutaj mi nie sprawdzil czy byla czy nie :confused::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y: i tak bralam clo... robilam testy owulacyjne i one wychodzily 13dc pozytywne wiec myslalam ze polozna miala racje z tym 14dc... dopiero jak zaczelam mierzyc tempke to sie okazalo ze owulke mam nie w 14dc ale najwczeniej w 16dc!!!!! wiec u mnie wychodzi na to ze przegapilam owulke... i tak 6 cykli bylam na clo... a moze wystarczyly by tylko 2 cykle jesli sprawdzilaby polozna czy mialam owulke czy nie i gdybym mierzyla tempke... teraz juz wiem i kazdej polecam ta metode...
dziewczyny! termometr i do roboty :-):-):tak::tak::tak:

ja w ogole to mam pcos dlatego od lutego bylam na clo... mialam 2 razy monitorowany cykl ale tylko do owulacji... pierwszy cykl mialam za mala dawke clo i na mnie nie dzialal... w drugim cyklu mialam ladne pecherzyki 2... bylam w 10dc i pozniej w 13dc... chyba tak... i polozna powiedziala ze owulka bedzie nastepnego dnia czyli w 14dc... oczywiscie nikt tutaj mi nie sprawdzil czy byla czy nie :confused::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y: i tak bralam clo... robilam testy owulacyjne i one wychodzily 13dc pozytywne wiec myslalam ze polozna miala racje z tym 14dc... dopiero jak zaczelam mierzyc tempke to sie okazalo ze owulke mam nie w 14dc ale najwczeniej w 16dc!!!!! wiec u mnie wychodzi na to ze przegapilam owulke... i tak 6 cykli bylam na clo... a moze wystarczyly by tylko 2 cykle jesli sprawdzilaby polozna czy mialam owulke czy nie i gdybym mierzyla tempke... teraz juz wiem i kazdej polecam ta metode...
dziewczyny! termometr i do roboty :-):-):tak::tak::tak:

Ja miałam tylko raz robiony monitoring - w 13dc - pęcherzyk miał 20mm i gin powiedziała, ze owu będzie za 3-4 dni. To był 3 cykl z CLO. W sumie 3 a jakby 1, bo w 1 cyklu miałam jakieś zapalenie, więc unikałam M., w 2 M. był chory i nie miał na nic ochoty :-D no i dopiero 3. Poza tym brałam luteinę od 16dc, a z tego co czytałam luteina hamuje owu, więc jak mam owu koło 18-20dc to trochę bez sensu :wściekła/y:. Wściekam się, bo kazdy Gin co innego :-( Albo czegoś nie rozumiem, albo CLO bierze się jak jest brak owu? A nikt nie zrobił mi usg przed zapisaniem CLO. Ach... już nic z tego nie rozumiem :-D
Mierzę temperaturkęę i zobaczymy co z tego wyniknie. Poza tym chyba muszę się wybrać na badanie prolaktyny (albo progesteronu :-D).
A wiecie może w którym dniu robi się badanie testosteronu?

Hej Dziewczyny:-)
Nie potrafie wkleić suwaczka:zawstydzona/y: próbowałam ale nic z tego nie wyszło:no:

"Wchodzisz do USTAWIEŃ w menu górnym

Z boku masz Panel użytkownika, klikasz w nim w Edytuj Sygnature

Otwiera Ci się okno Edytowania podpisu. Wklejasz w nie kod suwaczka (PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode, czyli ten zaczynający się od

Zatwierdzasz klikając w przycisk Zapisz podpis, który znajduje się poniżej.

mam nadzieje ze pomoglam...

reklama
Do góry