reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Sandrahaha zafasolkowala:-):-):tak:

Sandrahaha GRATULACJE!!!!
Z samego rana takie świetne informacje :-):-):-):-):-):-) Ależ się cieszę!!

Asienka:) a co u Ciebie? Idziesz w tym cyklu na monitoring?
Ja zaczęłam od dziś mierzyć temp., zrobię jeszcze raz prolaktyne no i muszę się umówić na wizytę do innej Gin, bo znowu trzeba zacząć działać, a nie załamywać się:tak:
A przykład
Sandrahaha to mnie tak podbudował :-):-)
Buziaki!!

Sandrahaha GRATULACJE!!!!
Z samego rana takie świetne informacje :-):-):-):-):-):-) Ależ się cieszę!!

Asienka:) a co u Ciebie? Idziesz w tym cyklu na monitoring?

Ja zaczęłam od dziś mierzyć temp., zrobię jeszcze raz prolaktyne no i muszę się umówić na wizytę do innej Gin, bo znowu trzeba zacząć działać, a nie załamywać się:tak:
A przykład Sandrahaha to mnie tak podbudował :-):-)
Buziaki!!
No hej:-)
W tym miesiącu bez monitoringu więc dokładnie nie wiem kiedy jest jajeczkowanie ale nastąpi to napewno od 10 do 17 :-) więc mam ciężki tydzień przed sobą :-D
A Ty laleczko do lekarza i do roboty ;-) My też musimy wkońcu zafasolkować:tak: BUZIAKI:)

Ostatnia edycja:
No hej:-)
W tym miesiącu bez monitoringu więc dokładnie nie wiem kiedy jest jajeczkowanie ale nastąpi to napewno od 10 do 17 :-) więc mam ciężki tydzień przed sobą :-D
A Ty laleczko do lekarza i do roboty ;-) My też musimy wkońcu zafasolkować:tak: BUZIAKI:)

Jak tam kobitko staranka? :biggrin2::biggrin2: jak dobrze liczę to dziś Twój 15dc :-)
Ja mierzę temperaturkę, na razie 36,3, więc czekam na owu :tak:
Wizytę u Gin. mam na początku września, zobaczymy co mi powie ...
No, to co? może zawieramy pakt? fasolkujemy w tym cyklu?? hehe :-D:tak::tak::-)
BUZIAKI

hej kochane
ale wstyd... nawet wam nie powiedzialam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: sorki...
tak jak juz wczesniej ewka2412 napisala-jestem w ciazy :-):-):-)

1 i pol roku nie poszlo na marne... to byl moj 6 cykl staran... to byl moj pierwszy cykl z clo i z mierzeniem tempki... i wiecie co sie okazalo?? ze owulke mialam poznieij niz mi polozna powedziala.... ona powiedziala ze bede miec w 14dc a tu byla w 16dc a moze do 3 dni po... masakra... tak wiec kochane wy moje polecam wam mierzenie tempki tak dla sprawdzenia wlasnego organizmu... w ogole mialam testy owulacyjne i one z ranca 13dc pokazywaly mi pozytywny wynik wiec myslalam ze polozna miala racje... a tu taka akcja byla :-):-):-)
jak macie susze to ja polecam wam pre seed... to jest lubrykant ktory nie zabija plemniczkow... jest specjany do staranek bo pomaga plemniczka przetrwac... ja uzywalam tylko 1 miesiac... u mnie byla susza masakryczna... nie mialam sluzu plodnego nawet troszeczke...:shocked2::shocked2::shocked2: wiec polecam wam go z czystym sumieniem... moze troche drogi ale sie oplaca... w opakowaniu jest 6 tubek... ciezko sie wyciska... niby pisze na opakowaniu zeby wycisnac cala tubke ale czytalam na necie i wiele kobietek pisalo ze 1 tubke mozna wykozystac na 2 razy bo jedna na raz to za duzo... my staranka mielismy awsze przed spankiem... poducha pod tylek i lulu.... zeby sie tam czasem nic nie wydostalo... :tak::tak::tak::tak:
bralam wiesiolek, pilam siemie lniane i myslalam ze tam beltka puszcze a i tak mi nic nie pomoglo... wiec kobietki-pre seed!!!! :-):-):-)
w ogole mialam sobie zrobic przerwe bo nie wyrabialam psychicznie... byl to ostatni cykl staranek a tu taka niespodzianka....

u mnie prawie 5 tydzien... nie odczuwam jescze nic... czasami nie mam ochoty na jedzenie a czasmi mam zasysacz jak odkurzacz :-):-):-) wizyte z midwife mam dopiero na poczatku wrzesnia ale to tylko wywiad z nia mam o chorobach itp itd... a pierwsze usg bede miec w pazdzierniku :confused::confused::confused: masakra.... tak dlugo czekac... a chcialabym juz wiedziec ile tam mam tych moich robaczkow w brzuszku... bo zawsze mialam 2 duze pecherzyki i polozna mowila ze jak tak zawsze bedzie to prawdopodobnie blizniaki... mialam monitorowany cykl 2 albo 3 cykle... ale chyba 2... i jak widza ze owulka bedzie to mowia zeby juz nie przyjezdzac... zeby poczekac pol roku... jak nic sie nie zmieni to wtedy lekarz bedzie decydowal co dalej... masakra...

a jak u was staranka?? piszczcie jak macie jakies pytania to wam postaram sie podpowiedziec cos... w koncu bylam 6 cykli na clo :-):-)

Jak tam kobitko staranka? :biggrin2::biggrin2: jak dobrze liczę to dziś Twój 15dc :-)
Ja mierzę temperaturkę, na razie 36,3, więc czekam na owu :tak:
Wizytę u Gin. mam na początku września, zobaczymy co mi powie ...
No, to co? może zawieramy pakt? fasolkujemy w tym cyklu?? hehe :-D:tak::tak::-)
BUZIAKI
Witaj:)
Ja w tym miesiącu biore się ostro do roboty bo mam zamiar zafasolkować:-) z tego co piszesz to Ty tez:-D Więc trzymamy za siebie i inne staraczki kciuki:yes: dokładnie nie wiem kiedy mam dni płodne albo teraz albo za dwa dni więc cały czas działam bo poprzestawiał mi się okres:-) I masz racje mam 15dc:)
Więc pakt zawarty:-):-) Ja tez na początku wrzesnia do lekarza, Pozdrawiam

Witaj SANDRAHAHA:biggrin2:
Naprawde z całego mojego serducha Gratulacje!!!!!!!! strasznie się ciesze że wkońcu Ci się udało!!! A jak druga połowa zareagowała na tą piękną wiadomośc???
Strasznie mnie twoje szczęście podbudowało bo naprawde miałam mega kryzys ale widze że warto walczyć dalej i nie tracić nadzieji:tak: Mam nadzieje że od czasu do czasu będziesz do nas zaglądać? Mam nadzieje że clo i na mnie tak zadziała:biggrin2: pozdrawiam

KLAUDYNA,SANDRAHAHA jeżeli mam 36,9 tempki to znaczy że owulka nadchodzi? sorki że takie głupie pytania zadaje:sorry2:

owulka jest dzien przed skokiem... wiec jesli wczoraj mialas niska tempke a dzisiaj wysoka tzn ze owulka byla wczoraj... ale moze ona wystopic do 3 dni po skoku... czyli dzisiaj bylby 1 dzien skoku... powinnas sie szybciuchem przytulac... jak sie nie przytulalas przed skokiem to masz ,,ostatni dzwonek'' na to....

reklama
Sandra pozwolę sobie tutaj Ci pogratulować :tak::-)

Moje największe GRATULACJE Kochana!!!
:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

życzę Ci spokojnej ciąży, niech fasolka (fasolki ;-)) zdrowo się rozwija :tak::tak::tak:

Do góry