reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Dziewczyny, my staramy się trzeci cykl. W tym jeden był taki sobie, więc go średnio liczę ;-) Wynika z tego, że na razie nie ma się czym niepokoić. A jednak tak sobie ostatnio czytałam o progesteronie i coś wzbudziło mój niepokój. Mianowicie - mierzę sobie temperatury i stosuję NMPR już ponad dwa lata, dzisiaj sobie policzyłam ile przeciętnie trwają fazy lutealne, no i trwają dość krótko :-( Bo najczęściej 13, 12 lub 11 dni (tylko raz trwała 14). Proszę napiszcie czy któraś z Was miała też takie krótkie fazy, czy robiła sobie badania progesteronu (w jakiej fazie cyklu, za ile?) bo jak kiedyś mówiłam mojemu ginowi to on jakoś mnie zmył. Myślicie, że jest sens robić sobie teraz prywatnie, czy poczekać jeszcze? Bo później można leczyć się Duphastonem no a tak to może nam się nie udawać (oby nie) właśnie z tej przyczyny...

Witaj!
Ja mam faze lutealną chyba około 10 - 12 dni. Owulacje mam przeciętnie 15dc, a cykle trwają około 26-27 dni. W sumie zaczęłam zastanawiać się czy może rzeczywiście ma to znaczenie, ze jest taka krótka. Aczkolwiek żadna Gin nie mówiła, ze jest za krótki, a na necie pisze, ze może trwać 10 dni.
Robiłam badania i prolaktynę miałam za wysoką, po bromergonie spadła. Badanie mnie kosztowało 30 zł.
Estradiol, FSH i LH robiłam w 3 dc, w 20dc Progesteron i Prolaktyne a TSH - bez znaczenia, w kazdym dniu mozna robić.

reklama
Witajcie!
Jestem w 3 cyklu z Clo. 2 poprzednie nieudane, chociaż wszystko przebiegało doskonale. W ostatnim cyklu miałam 3 pęcherzyki, z tego 2 pękły. Wyniki mam ok, mąż też (u mnie tylko podwyższone fsh - 9-10).
Po owu biorę duphaston, który opóźnia mi @ o 3-4 dni.
Innych problemów nie mam (albo jeszcze nie zostały zdiagnozowane). Jak to wytłumaczyć, że ciągle się nie udaje?? Niepłodność idiopatyczna? :-(

Witaj koleżanko sympatyczna:-)
Urlopuj się, urlopuj i działaj bez przerwy ja cały czas trzymam kciuki za nas wszystkie:-) Dzięki za wiadomość:wink:
Bety nie dam rady zrobić bo w poniedziałek wylatuje chyba że teścik ale jeszcze zobacze:) Wracam w następny poniedziałe 27 a okres mam planowany na sobote więc się zobaczy, chyba ze zmiana klimatu i mi się poprzestawia:) ale i tak czuje że chyba nic z tego w tym miesiącu bo "to się chyba czuje że zaszłaś"
Teraz się nastawiam urlopowo na wypoczynek i ładną pogode a alkoholu poprostu sobie odmówie na wszelki wypadek:-p A jak wróce to napewno tutaj zajrze co u was słychać!!! Pozdrawiam:-):-):-)
Zajmuj, zajmuj się siostrzenicą wprawa musi być:-) ja też planuje po przyjezdzie odwiedzić moją kochaną 2-letnią Polunie:)

Asienka czekam na info jak Twoja fasolka! Zamieszkała pod serduchem?? Mam nadzieje, bo trzymam ciągle mocno kciuki! :-)
U mnie nic ciekawego ... czekam na @, choć po ostatnim miesiącu to nie wiem kiedy mam się spodziewać :wściekła/y: prawie zawsze była 26, a w zeszłym cyklu dopiero 29 :wściekła/y:. Brzuszek nie boli, tylko strasznie rozdrażniona jestem.
Pisz pisz co u Ciebie!
POZDROWIONKA!

Ja zaszłam w 3cyklu z duphastonem,już miałam kończyć leczenie nim i brać się za clo...ale jestem w 6tygodniu ciązy:)Udało mi się bo trafiliśmy z dniami płodnymi.Pamiętałam,że usg w poprzednim cyklu pokazało jajeczkowanie w 8dzień brania duphastonu(około 24dzień cyklu)i tym się zasugerowałam.Nie mierzyłam temperatury ani nic takiego.

Asienka czekam na info jak Twoja fasolka! Zamieszkała pod serduchem?? Mam nadzieje, bo trzymam ciągle mocno kciuki! :-)
U mnie nic ciekawego ... czekam na @, choć po ostatnim miesiącu to nie wiem kiedy mam się spodziewać :wściekła/y: prawie zawsze była 26, a w zeszłym cyklu dopiero 29 :wściekła/y:. Brzuszek nie boli, tylko strasznie rozdrażniona jestem.
Pisz pisz co u Ciebie!
POZDROWIONKA!
NOOO WITAM:)
Ja już po wakacjach,wróciłam odpoczełam coś pięknego:-) Niestety wczoraj dostałam @ :crazy: jestem już mega zła że znowu nic za długo już to wszystko trwa:no: zmęczona już tym jestem bo miałam nadzieje... U mnie tez @ przyszedł prawie bez żadnych objawów zero bólu piersi, brzucha nic..
KLAUDYNA ja też trzymam za nas wszystkie żeby któras z nas w końcu była szczęsliwa!!!!!!!!

NOOO WITAM:)
Ja już po wakacjach,wróciłam odpoczełam coś pięknego:-) Niestety wczoraj dostałam @ :crazy: jestem już mega zła że znowu nic za długo już to wszystko trwa:no: zmęczona już tym jestem bo miałam nadzieje... U mnie tez @ przyszedł prawie bez żadnych objawów zero bólu piersi, brzucha nic..
KLAUDYNA ja też trzymam za nas wszystkie żeby któras z nas w końcu była szczęsliwa!!!!!!!!

Tak mi przykro :-(, ale ... jeszcze kilka dni i staranka na nowo :-).
Na szczęście te staranka są taaakie przyjemne ;-)
Też czasem mam dość :wściekła/y:, ale to dopiero Twój pierwszy cykl z CLO, więc nie ma się co załamywać. ;-)
A ja czekam na @, bez CLO i luteiny to trochę marne szanse na fasolkę, ale cóż ... nadzieję zawsze trza mieć
Buziaki!

reklama
Pozostały mi po stymulacji dwie ampułki Merionalu 75j.m. oraz zawiruskowany Gonal 75 j.m - 3 szt. z datą ważności 06.2010. Gdyby ktos był chętny to proszę o kontakt na priv

Do góry