reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
cos czytalam ze w uk nie robia inseminacji... :-:)-:)-(
Na nhs chyba nie robia ale u mnie w londynie robia prywatnie w polskim laboratorium bo sie dowiadywalam. Wszystkie badania robia i dlugo sie nie czeka w przeciwienstwie do nhs.
Ogłoszenia > Usługi - polski biznes > LABORATORIUM MEDYCZNE/ INTERNISTA/KARDIOLOG (Medical Diagnosis) | Londynek.net
Sandrahaha bede sie za ciebie modlila , tobie sie wkoncu musi udac i pamietaj jak pojdziesz do gp nie wychodz bez skierowania na badania jak trzeba to sie nawet rozplacz ja mialam juz prawie lzy w oczach jak bylam i w koncu mnie potraktowala powaznie.Ja mam juz jedno dziecko mnie jest troszke lzej ale tez boli jak przychodzi @. Ja juz powoli sobie odpuszczam juz nie mam sily, ale ty kochana walcz a ja bede sie modlic za ciebie bo ty juz sie za duzo wycierpialalas.

Ostatnia edycja:
Na nhs chyba nie robia ale u mnie w londynie robia prywatnie w polskim laboratorium bo sie dowiadywalam. Wszystkie badania robia i dlugo sie nie czeka w przeciwienstwie do nhs.
Ogłoszenia > Usługi - polski biznes > LABORATORIUM MEDYCZNE/ INTERNISTA/KARDIOLOG (Medical Diagnosis) | Londynek.net
Sandrahaha bede sie za ciebie modlila , tobie sie wkoncu musi udac i pamietaj jak pojdziesz do gp nie wychodz bez skierowania na badania jak trzeba to sie nawet rozplacz ja mialam juz prawie lzy w oczach jak bylam i w koncu mnie potraktowala powaznie.Ja mam juz jedno dziecko mnie jest troszke lzej ale tez boli jak przychodzi @. Ja juz powoli sobie odpuszczam juz nie mam sily, ale ty kochana walcz a ja bede sie modlic za ciebie bo ty juz sie za duzo wycierpialalas.

dziekuje kochana... ja niestety mieszkam w polnocnej irlandii wiec nie pojade na inseminacje do londynu... :-:)-:)-( w poniedzialek zadzwonie do gp umowic sie na wizyte... mialam czekac na urlop mojego tz ale jednak ide sama bo nie chce czekac... psychika juz nie wyrabia :-:)-:)-(

Sandrahah

A gdzie u was problem ze o IVF myslisz ?

staramy sie 1 rok i 5 miesiecy... ja mam pcos i torbiela na jajniku... jestem teraz na clo i niby owulke mam a pomimo tego nic sie nie dzieje... lekarze tylko przepychaja bo nie chce im sie tylka zawracac... u mnie w rodzinie (bliskiej) jest sporo osob ktore maja i mialy problemy z zajsciem w ciaze... kilka po in vitro.... wiec moze to byc genetycznie... najgorzej ze to nie tylko od strony mamy bo od strony taty jest podobnie... poza tym ja juz nie mam sily... az wstyd sie przynac-popadam w depresje... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-:)-( jakos nie potrafie sobie z tym poradzic... poza tym mam ostatnio nasilajacy sie problem z nadmiernym owlosieniem... obawiam sie ze to histruizm... dlatego ide do gp zeby badania mi porobil... ahhhhhh

dziekuje kochana... ja niestety mieszkam w polnocnej irlandii wiec nie pojade na inseminacje do londynu... :-:)-:)-( w poniedzialek zadzwonie do gp umowic sie na wizyte... mialam czekac na urlop mojego tz ale jednak ide sama bo nie chce czekac... psychika juz nie wyrabia :-:)-:)-(
A twoj tz mial robione badanie nasienia???

Sandrahaha

jesli wiec myslicie o IVF to pewnie musisz miec na cyklu naturalnym przy pcos. a torbiela Ci usunac nie moga ?

Dziewczyny, my staramy się trzeci cykl. W tym jeden był taki sobie, więc go średnio liczę ;-) Wynika z tego, że na razie nie ma się czym niepokoić. A jednak tak sobie ostatnio czytałam o progesteronie i coś wzbudziło mój niepokój. Mianowicie - mierzę sobie temperatury i stosuję NMPR już ponad dwa lata, dzisiaj sobie policzyłam ile przeciętnie trwają fazy lutealne, no i trwają dość krótko :-( Bo najczęściej 13, 12 lub 11 dni (tylko raz trwała 14). Proszę napiszcie czy któraś z Was miała też takie krótkie fazy, czy robiła sobie badania progesteronu (w jakiej fazie cyklu, za ile?) bo jak kiedyś mówiłam mojemu ginowi to on jakoś mnie zmył. Myślicie, że jest sens robić sobie teraz prywatnie, czy poczekać jeszcze? Bo później można leczyć się Duphastonem no a tak to może nam się nie udawać (oby nie) właśnie z tej przyczyny...

reklama
W środę kolejna wizyta u doktora, tym razem inny, mam nadzieję, że coś pomoże.
Ja mam wrażenie, że duphaston mi nie pomaga, tzn jeżeli chodzi o to by @ nie pojawiała się za wcześnie bo regularnie po nim przychodzi 26dc a ok 19dc pojawiają się plamienia. Może nowy lekarz zleci kolejne badania i zmieni lek bo po tym @ nadal przychodzi, fasolki pod serduszkiem nadal brak a jedyny plus to ustąpiło napięcie przedmiesiączkowe. Jedyny jaki znalazłam:-(

Do góry