reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
kajunia gratuluje tych blizniaków ja tez bym takie piekne fasolki chciała jestam pierszy cykl na clo od 5-9 dc po 100 mg na dobe i do tego mam zastrzyki pregnyl w 13-15-17 dc dzis juz wziełam drugi i naprawde bym była bardzo szczesliwa jak by i mnie sie trafiły blizniaki :)

reklama
Jak duzo z Was zafasolkowalo!!Gratuluje!!

Ja biore pierwszy cykl clo, znaczy juz wybralam, teraz dupjaston, no i mam pytanko:

Ile zazwyczaj po duphastonie czeka sie na okres???Ja biore 16-25 dc.

Bo na necie to cuda pisza, ze nawet 50 dni:szok: Jak tak to ma wygladac, to ja rezygnuje jego brania:no:

Sreberko, dziekuje! Dzis u mnie 4 dzien, okresu narazie nie ma, nie wiem ile jeszcze czekac, a nie chce tez rozczarowania, ech...

Witam Was dziewczyny!
ostatnio byłam u swojego pana doktora i dostałam tabletki ale dokładnie nie wiem jak je brać, może mi podpowiecie.
Mam tak:
Cyclo-Progynova 3 op. S:1x1
Clostilbegyt 3 op. S:1x1 tabl.5 dni od 5 -go dnia cyklu
W II 1x2 tabl.
W III 1x 3 tabl.

Od wielu lat się leczę -już jak byłam nastolatką ,a teraz nie mam owul. i dlatego aż tyle tabletek. Do tej pory brałam Cyclo-Progynovę i nawet jest poprawa. Myślę więc,że się uda,bardzo byśmy chcieli.

no to masz wszystko napisane
Clo masz brac w 1 cyklu po 1 tabl, zaczynając w 5 dniu cyklu. jak nie zajdziesz w ciażę, to 2 cyklu bierzesz 2 tabl dziennie CLo, również od 5 dnia cyklu, jesli i w 2 sie nie uda, to w trzecim bierzesz CLO 3 tabl dziennie od 5 dnia cyklu,
a cyclo-progynova codziennie po jedej (1 opakowanie na cykl). tak przynajmniej wynika z tego co napisałaś.
a swoją drogą: dostałas rozpiske na 3 cykle? i w międzyczasie bez wizyt u szanownego doktora?? Monitoring cyklu zlecił? bo jak dla mnietotroche dużo tego CLO, ze co cykl to o 1 tabl wiecej.
Przy CLO powinno sie robić monitoring cyklu, czy rosną pęcherzyki. bo może ich narosną duużo, a żaden nie peknie, mogą sie zrobic torbiele.
Myśle ze powinnas zadzwonic do gina albo pojsc jeszcze raz i zapytac go, czy on wie jak działa CLO i jakei mogą być skutki uboczne jak sie nie kontoluje wzrostu pęcherzyków. zwłaszcza ze już w 3, ewentualnym cyklu każe braz aż 3 tabletki dziennie.
przepraszam ze zadam takie pytanie - ten gin ma pojecie o leczeniu niepłodnosci czy tez zaburzeń płodności??

reklama
Do góry