reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
ANDZIA- to i Ciebie tule skoro @ przylazla.....teraz bedziesz miala 3 cykl z Clo?? bedzie dobrze...a moze masz to samo co ja czyli kiepskie endo i przez to sie nie udaje???ginek Ci podaje po usg jakie masz endo-jakie grube??ja mialam ostatnio 5mm:baffled:

reklama
Nie napewno nie chodzi o endo bo miałam je ładne bo 9mm, a jeśli chodzi o clo to tak to mój 3 a zarazem ostatni cykl. Ciekawa jestem co po tym cyklu lekarz wymyśli jak mi się nie uda

IZA- oj!tule....
ale skoro dzis dostalas to czemu juz od jutra bierzesz Clo?????przewaznie ginek.zapisuja od 5 do 9 d.c.....chyba ,ze Tobie wczesniej przepisywal od 2-go dnia ,ale szczerze to pierwsze slysze-za wczesnie...
Tak kochana ja zawsze brałam od 2 do 6 dnia cyklu mam cykle 30 dni wiec tak jak kazał gin tak biore.Dziekuje kochane za podtrzymanie na duchu, w głebi serca wierze ze nam wszystkim sie w koncu uda!!!!!!
Aha no i na monitorach zapytam sie mojego gin czy mam to "endo" he he bo nie mam pojecia o co w tym chodzi. a jaka jest odpowiednia grubośc zeby maleństwop sie utrzymało??

Nie napewno nie chodzi o endo bo miałam je ładne bo 9mm, a jeśli chodzi o clo to tak to mój 3 a zarazem ostatni cykl. Ciekawa jestem co po tym cyklu lekarz wymyśli jak mi się nie uda
ANDZIA- no tez jestem ciekawa,co Twoj ginek wymysli jesli sie nie uda-choc ja trzymam &&&&&&&&&&&&&& zeby 3 cykl byl szczesliwy bo wiesz...do 3 razy sztuka :)

Tak kochana ja zawsze brałam od 2 do 6 dnia cyklu mam cykle 30 dni wiec tak jak kazał gin tak biore.Dziekuje kochane za podtrzymanie na duchu, w głebi serca wierze ze nam wszystkim sie w koncu uda!!!!!!
Aha no i na monitorach zapytam sie mojego gin czy mam to "endo" he he bo nie mam pojecia o co w tym chodzi. a jaka jest odpowiednia grubośc zeby maleństwop sie utrzymało??
IZA- endo to endomertum-blona wyscielająca macice-to co sie zluszcza jaka masz @ ..dobrze jest jak ma w okolicy 10mm,jak bedzesz na wizycie to zapytaj:) i skoro wczesniej bralas od 2 d.c. to ja juz nic nie mowie...ja mam cykle 27 dniowe i bralam od 5 do 9 d.c.

mama nie wiem na jakiej zasadzie to działa, odkąd pamietam zawsze tak brałam, oni chyba po prostu strzelaja jak leci:szok:z tymi dniami nie wiem na jakiej podstawie tak kazała mi brac, ale czytając fora to widze ze nie tylko mi tak kazał:) no ale dobra ważne zeby dało jakiś konkretny efekt:tak:
Tak więc kochane trzymajmy kciuki za cykl który sie zaczął i za ten który już trwa, ten cykl bedzie owocny w 100% wiec kochane przyjmijmy z powagą II kreski na testach!!!!:-D

dziewczyny ja teraz mam cudne endo bo zawsze powyżej 8 a ostatnio to nawet 14 i co ... nic nie ma czyli wysokie endo nie świadczy jeszcze czy się uda - niestety

a ja nadal uważam że dlatego nie zachodziłyśmy w ciąże bądź nie zachodzimy przez naszą psychikę że tak jestesmy zaabsorbowani myślemniem o dziecku ze nasz organizm nie potrafi się wyciszyć i zrobić co swoje. Dlaczego 8 miesięcy też się leczyłam miałam też przerwe miesieczną od leków a i tak myslałam. Zaszłam w ciąże dopiero wogóle odpuscilismy wlasnie bez liczenia dni a zachcianki mialam w okolicach owulacji bo miałam sluz i wiedzialam ze nie zajde bo bez leków i odstępach w seksie jakie powinny byc a tu niespodzianka i 9 tydzien ciaży juz :-) a mialam miec zespoł pocylistycznych jajnikó wogołe bezowulacyjne cykle ze jakiej jajeczka mam w jajnikach co juz mogą nawet 10 lat tam byc. Ze znajoma rozmawialam ze 6 lat sie starala faszerowali ja czym popadnie az w koncu w klinice w Wawie powiedzieli ze nie moze miec Pani dzieci. Poszla do tego lekarza co ja chodze i po kilku miesiacach zaszla a gdy pojechala do Wawy to powiedzieli jej przeciez Pani nie moze miec dzieci a ona na to co świeta Matka jestem a to co mam w brzuchu to co to ma być? Może leczenie tez coś pomaga ale wydaje mi sie że to małe przypadki są i małe procenty pomocy że to od nas zalezy tak naprawde... nie mówie żeby rezygnować z leczenia ale gdyby zrobic przerwe na miesiac dwa od leków nawet spróbowac... czekacie nawet dwa lata i 3 i wiecej a nie szkoda wam kilku miesiecy sprobowac bez?? ja wlasnie zaryzykowalam i sie udalo choc nie mowie ze sie nacierpialam tak jak Wy bo staralam sie krótko ale równie mocno pragnelam dzidzi

reklama
Witam:)
Katicz ja z moim K "bez" to walczyliśmy przez 5 lat dopiero po pierwszym pójściu do lekarza stweirdzilismy ze tego nam było trzeba, bo i ja i on mieliśmy problemy, u mnie jajeczka nie pekały, a u niego żołnierzyki słabeusz-ki:) no ale jeżeli chodzi o psyche to masz racje, ma to wpływ w 100%, ale jak tu nie myslec.....

Do góry