reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
lopop- no wlasnie-8 mąc i ta swiadomość ,ze miala szanse na przezycie.....
mam nadzieje,ze szybko doczekasz sie swojej drugiej dzidzi i ze bedzie to Weronisia:tak:tego Ci zycze....

a tymczasem ide pod prysznic bo po takim wyjazdowym weekendzie padam.
do jutra kochane i spokojnej nocki Wam życze!
papa!!

reklama
witajcie dziwuszki:)) taka zaduma...
powiemwam co na temat naszego polskiego nfz dosłownie porazka na maxa. od kilku dni mam zupełnie zapchane ucho dosłownie korek i nic nie slysze. poszłam do lekarza ogólnego zeby mi dal skierowaniedo laryngologa, oczywiscie dał, przepisal mi kropelki i kazal sie zarejestrować.tak jak kazał zrobiłam, tylko ze jedyny termin byl na 17.08 masakra 3 tyg z zapchanym uchem to porazka. wykupilam kropelki ktore w ogole mi nie pomagaja, wczoraj zaczelo mnie bolec wiec zdecydowalam sie pojsc na pogotowie, poszłam i co?? znowu skierowanie do laryngologa ale do szpitala, poszłam a ten debil znowu przepisal mi nastepne kropelki, twierdzac ze zrobil sie ztan zapalny i trzeba isc do laryngologa to mu powiedzialam ze juz jestem zarejestrowana ale długi jest okres oczekiwania a on na to ze pogotowie nie jest miejscem gdzie przepychaja uszy co za palant!!! boli , nie slysze a kropelki nic nie pomagaja normalnie masakra!!!

dzis mam 16 dzien cyklu zaczynam lutke i tempka 37:)) tylko nie wiem czy to przypadkiem nie wina tego ucha:((
trzymajcie sie kochane i miłego dzionka słoneczka:)))

IZA- no to nie zazdroszcze- QRWA-co za lekarz!!!! mam nadzieje,ze krople po kilku dniach stosowania pomoga i daj znac jak zawita do Ciebie pan listonosz z Clo:tak:

JA byla o 10.00 na badaniu-jutro wynik prolaktyny i morfologii-zaplacilam 40zl,ale nie chcialam czekac na skierowanie bo jak teraz bedzie cos nie tak to juz mi przepisze a nie kolejny cykl w plecy
pozdrawiam Was i milego dnia-ja koncze szykowac obiad!

mama listonosz był i... są i... nie dziękuje:) (żeby nie zapeszyć:))

wiecie co zrobiłam???? odkreciłam słuchawkę od prysznica i ciepła woda silnym strumieniem przepłukałam sobie uszko!!! ma w d....e tego palanta ze szpitala poradziłam sobie sama:)) i SŁYSZĘ kazdy szepcik i jest superrrr.

IZA- no to bardzo sie ciesze,ze przesylam dotarla bo jak juz wyslalam to sie zastanawialam czy nie pomylilam cyfr w adresie ,ale skoro dotaryl to najwazniejsze:tak:i nie dziekuj ,niech Ci slużą:tak:

i super ,ze sobie poradzilas z uchem-bez laski lekarzy;-):laugh2::laugh2:

mąż bierze dzieci na spacer a ja biore sie za malowanie pokoju Zuzy na...różowo-2 sciany bo 2 beda na zielono tak jak sa bo kupilismy im na internecie naklejki safari i jak je odkleje to juz nie przykleje.

Czesc dziewczyny
Co prawda nieprzebrnelam przez wszystkie wypowiedzi, ale z tematu watku wynika ze trafilam w dobre miejsce.
Chcialabym sie podzielic z wami swoja prawie dwuletnia walka o ciaze.
Po ok roku staran lekarz stwierdzil u mnie lekko podwyzszona prolaktyne. Kazal mi lykac bromergon clo i duphaston. po pierwszym cyklu staran zaciazylam- ale ciaze poronilam juz w 5 tygodniu. POtem- ten sam zestaw i nic. Bromergon byl okropny! niemoglam po nim wstac z lozka- mialam zawroty glowy i omdlenia. Duphaston natomiast lekarz kazal mi brac od 16 dnia cyklu. Naczytalam sie duzo na temat tego czy zarzyty za wczesnie blokuje owulacje- czy tez nie. Okazuje sie , ze blokowac- raczej nieblokuje- ale napewno zageszcza sluz , ktory utrudnia plemnikom droge do jajeczka. Postanowilam sama sprobowac wyleczyc sie z " nieplodnosci" Dalam szanse ziolowemu Castagnus'owi. Dolaczylam do tego wiesiolek- na poprawe sluzu. Do tego w okolicach owulacji robilam testy. Potem przytulanko- codziennie, po pozytywnym wyniku- odczekalam jakies 2 dni i dopiero wlaczylam duphaston. Uwierzcie lub nie- w pierwszym takim cyklu zaciazylam. Warto sie starac i probowac nowych rzeczy. moze to tylko podswiadomosc- a moze nasze organizmy potrzebuja od czasu do czasu jakiegos innego bodzca. Teraz pozostaje mi nadzieja szczesliwego donoszenia dzidzi. Trzymam za was kciuki kobietki

Witam:rolleyes::rolleyes::rolleyes:A ja dzisiaj mam wyjątkowo dobry humor bo udało mi się zrobić usg i wyszło że pęcherzyk sam pękł wczoraj albo przedwczoraj, a dzisiaj temp.dość mocno mi skoczyła bo z 36,7 na 37,2 więc prawdopodobnie owulka była wczoraj i ciesze się bo wkońcu miałam bóle owulacyjne a prawie nigdy mi się one nie zdarzają więc jest nadzieja że z tego cyklu może cos być:wink::wink::wink:

Czesc dziewczyny
Co prawda nieprzebrnelam przez wszystkie wypowiedzi, ale z tematu watku wynika ze trafilam w dobre miejsce.
Chcialabym sie podzielic z wami swoja prawie dwuletnia walka o ciaze.
Po ok roku staran lekarz stwierdzil u mnie lekko podwyzszona prolaktyne. Kazal mi lykac bromergon clo i duphaston. po pierwszym cyklu staran zaciazylam- ale ciaze poronilam juz w 5 tygodniu. POtem- ten sam zestaw i nic. Bromergon byl okropny! niemoglam po nim wstac z lozka- mialam zawroty glowy i omdlenia. Duphaston natomiast lekarz kazal mi brac od 16 dnia cyklu. Naczytalam sie duzo na temat tego czy zarzyty za wczesnie blokuje owulacje- czy tez nie. Okazuje sie , ze blokowac- raczej nieblokuje- ale napewno zageszcza sluz , ktory utrudnia plemnikom droge do jajeczka. Postanowilam sama sprobowac wyleczyc sie z " nieplodnosci" Dalam szanse ziolowemu Castagnus'owi. Dolaczylam do tego wiesiolek- na poprawe sluzu. Do tego w okolicach owulacji robilam testy. Potem przytulanko- codziennie, po pozytywnym wyniku- odczekalam jakies 2 dni i dopiero wlaczylam duphaston. Uwierzcie lub nie- w pierwszym takim cyklu zaciazylam. Warto sie starac i probowac nowych rzeczy. moze to tylko podswiadomosc- a moze nasze organizmy potrzebuja od czasu do czasu jakiegos innego bodzca. Teraz pozostaje mi nadzieja szczesliwego donoszenia dzidzi. Trzymam za was kciuki kobietki
Gratuluje i życze spokojnego donoszenia dzidziusia:tak::tak::tak:Dzięki za ciekawe informacje jak nie uda mi się zaciążyć po 3cyklu z clo to może spróbuje Twojej kombinacji czyli Castagnus, wiesiołek i luteine :tak::tak::tak:

TULIP- bardzo optymistyczne wiesci:))ja dzis zrobilam badanie prolaktyny i jutro wynik i zobaczymy czy tu jest pies pogrzebany ....szczesliwej i wspanialej ciązy Ci życze:)))

ANDZIA- noooo!!! to teraz czekamy z Toba 2 tyg do terminu @ i do testu-mam nadzieje pozytywnego:)) fajnie,ze wszystko ladnie poszlo-czyli to Twoj 3 cykl z Clo???

reklama
Nie narazie 2 ale wszystko ładnie zareagowało na clo nawet w tym cyklu miałam typowy śluz płodny no i endo 9mm. a w poprzednim cyklu to można powiedzieć że żadnego śluzu nie mialam, no i nie miałam potwierdzonego pękniecia pęcherzyka i wydaję mi się że w zeszłym cyklu owulki nie miałam bo nie było żadnych objawów nic mnie nie bolało a w tym cyklu było zupełnie inaczej.

Do góry