reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
IZA- no tak jest na recepte,a nie masz takiej zaufanej apteki zebys mogla zagadac???powiem Ci tak-mi zostalo 5 tabletek-po ile dziennie bralas-po 1??? bo jesli tak to moge Ci wyslac-bedziesz miala na 1 cykl:tak:a na monitoring sie umow i nie mosisz mowic ginek ze bierzesz Clo-choc za chlere nie rozumiem Jego podejscia!!!!!

Mama brałam zawsze od 2 do 6 dnia cyklu po 1 wiec byłoby supeeerrrr!!!!! kochana jestes!!!!

reklama
i jeszcze jedna mała prośba:) czy mógłaby któraś z was dziewczynki powiedziec mi o co chodzi z działaniem CLO, bo niestety nie mam zielonego pojecia:zawstydzona/y:
nana- Clo dziala na jajniki-pobudza do produkcji pecherzykow-jak nie masz owulacji.
Mama brałam zawsze od 2 do 6 dnia cyklu po 1 wiec byłoby supeeerrrr!!!!! kochana jestes!!!!
IZA- chcialam sobie zostawic te tabletki,ale chetnie Ci wysle skoro masz taka sytuacje z tym ginem.napisz mi na PW swoj adres a jutro Ci wysle:tak:

mój cykl trwa 35 dni, glupieje z ta luteina. po nastepnej @ ide do gina ''pokazac kalendarzyk wiec przy okazji ustale czy jest sens brania luteiny czy moze cos innego i jak doldnie mam brac

:wściekła/y: już drugi raz wcieło mi mega posta :wściekła/y: wiec teraz krotko

Dziękuję bardzo za odpowiedzi w takim razie ja tez ustale sobie jedną godzine przyjmowania CLO :-) Tylko teraz mnie trapi jedna rzecz moj lekarz nic nie mówił mi o monitoringu a chyba powinnam miec :szok: i etraz nie wiem czy mam iść ?? czy zaufać mu i wyluzowac jelsi sie da :szok: w sumie to dał mi CLO troche profilaktycznie jak on to ujął "żeby pomóc" a ja mam wyluzować i działac ;-) ale włąsnei tak to jest z tym wyluzowaniem że ja też nie umiem chyba o tym nie myślec.
Ale powiem tak mysimy wierzyć, że sie uda nie pozwalam nikomu sie poddać trzeba wierzyć :tak:

No a miało być krótko :-D

i jeszcze jedna mała prośba:) czy mógłaby któraś z was dziewczynki powiedziec mi o co chodzi z działaniem CLO, bo niestety nie mam zielonego pojecia:zawstydzona/y:
Clo są to leki które powodują wzrost pęcherzyków zarodkowych z których uwalnia się komórka jajowa zdolna do zapłodnienia. Stosuję się go przy braku owulacji lub żeby ją wspomóc.A jeśli chodzi o luteine to zazwyczaj bierze się ją od16 do25dc. ale ważne jest aby nie wziąść jej przed owulacją bo wtedy może ją zablokować no i co za tym idzie niema możliwości zapładnienia.:happy::happy::happy:

mój cykl trwa 35 dni, glupieje z ta luteina. po nastepnej @ ide do gina ''pokazac kalendarzyk wiec przy okazji ustale czy jest sens brania luteiny czy moze cos innego i jak doldnie mam brac
nana- tak najlepiej zrob-pokaz ginek rozpiski i powinien cos zaradzic-jesli bierzesz rok i nie ma efektu to czas zmienic leczenie.
ewson- No ja mialam monitoring,ale skoro Tobie dal zapobiegawczo to mysle tak-bierz i ten 1 cykl dzialajcie bez monitoringu i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zacisniete!!!

ewson jeśli to Twój pierwszy cykl z CLO to powinaś mieć monitoring bo to bardzo ważne bo po clo może dojść do przestymulowania jajników i wtedy mogą pojawić się torbiele i zamiast korzyści można narobic sobie problemów

:wściekła/y: już drugi raz wcieło mi mega posta :wściekła/y: wiec teraz krotko

Dziękuję bardzo za odpowiedzi w takim razie ja tez ustale sobie jedną godzine przyjmowania CLO :-) Tylko teraz mnie trapi jedna rzecz moj lekarz nic nie mówił mi o monitoringu a chyba powinnam miec :szok: i etraz nie wiem czy mam iść ?? czy zaufać mu i wyluzowac jelsi sie da :szok: w sumie to dał mi CLO troche profilaktycznie jak on to ujął "żeby pomóc" a ja mam wyluzować i działac ;-) ale włąsnei tak to jest z tym wyluzowaniem że ja też nie umiem chyba o tym nie myślec.
Ale powiem tak mysimy wierzyć, że sie uda nie pozwalam nikomu sie poddać trzeba wierzyć :tak:

No a miało być krótko :-D
JA mialam podobny dylemat - mialam clo, ale bez monitoringu. I wiele czytalam na ten temat - generalnie jest tak, ze jest robione usg, aby zobaczyc jak clo dziala. Ale w Polsce. Bo w innych krajach nikt sie w to nie bawi;-)
Ja zaryzykowala...

reklama
Do góry