reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
EWSON- dzieki za odp.a jak ja mam dzis 17 d.c a cykle mam 25-27 dniowe to do kiedy powinnam brac ta luteine???ja mam ta dopochwową wiec pewnie najlepiej na noc brac!??

Tobie rowniez zycze powodzenia!!!!!!

Dokładnie nie jestem pewna ale tak jak dziewczyny pisały nie zaszkodzi ale z tego co mi lekarz mówił to zeby dostac okres to trzeba wczesniej odstawic lutka bo nawet na ulotce pisze ze okres po 4 do 10 dni wystąpi a chyba gdzies czytałam ze dzewczyny tez tak miały i jak okres nie przyszedł to wtedy jesli test pozytywny to znów zaczynały znów brac a tak to robiły przerwe zeby okres wystąpił

Tak tez ja mam od 19 do 23 dnia i jelsi nie przyjdzie okres to znaczy ze ciąza :)

reklama
EWSON- ja brala Clo 2 cykle i ginek.powiedzial mi ze godzina nie ma roznic i nie ma wplywu czy przed czy po posilku- ja staralam sie brac o podobnej godzinie -kolo 16.00:tak:;-)to sa hormony wiec dobrze tak jak z antykoncepcyjnymi pilnowac godziny:tak:

Hejka dziewuszki!!!! kurcze cieszę sie że komuś juz sie udało!!! gratulacje mamuski!!, kurcze jak ja bym chciała miec szanse na cykl z clo!!!!!! mi pomogł wczesniej( miałam piekne jajeczka) a teraz kicha ani normalnego lekarza ani clo.... ach chyba maleństwo nie jest mi pisane, pozostała mi lutka:(((

Nie wiem czy pomoglam sama sie ucze jak to wszytsko brac hihihi

a teraz mam pytanie do dziwczyn ktore brały CLO kiedy najlepij barc rano czy wieczorem czy jest róznica??
Wydaję mi się że mama ma racje nie warzne o której godzinie weźmiesz pierwszy raz, ale chyba lepiej żeby o stałej porze, ja biore CLO 2razy dziennie jedna rano drugą wieczorem. A ja mam też pytanie odnośnie testów owulacyjnych bo u mnie jest tak
24lipiec- pozytywny
25lip- negatywny
26- pozytywny
27-negatywny
i dzisiaj znów pozytywny i to chyba nie jest normalne że już 3razy wyszedł mi pozytywny. Co to może oznaczać czy to może być jakiś problem z hormonami?:no::no::no:

Hejka dziewuszki!!!! kurcze cieszę sie że komuś juz sie udało!!! gratulacje mamuski!!, kurcze jak ja bym chciała miec szanse na cykl z clo!!!!!! mi pomogł wczesniej( miałam piekne jajeczka) a teraz kicha ani normalnego lekarza ani clo.... ach chyba maleństwo nie jest mi pisane, pozostała mi lutka:(((
Maleństwo napewno jest Ci pisane i niebawem napewno ujrzysz upragnione II kreseczki na teście. Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& aby w tym cyklu wszystkim staraczkom się udało:-):-)

mama05 no mam nadzieje ze troszke Ci pomogłam :-) a u mnie chyba wszysko w porządku. Tylko nadal boli podbrzusze czasami kłuje ale to chyba dobrze to znaczy ze brzuszek rosnie powoli. Wizytę mam w piatek po 14 w szpitalu i moj ginek zrobi i kolejne usg i sprawdzi czy ten znaleziony pęcherzyk rosnie. Ma kształt takiej małej fasoli :-)

co do dzidziusia to nie jest łatwo nam sie udało po całkowitym zrezygnowaniu z prób nie liczylismy dni po prostu spontan. powodze
nia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
MALAMI- a czemu nie masz szasy na Clo-ginek nie chce przepisac???
Wydaję mi się że mama ma racje nie warzne o której godzinie weźmiesz pierwszy raz, ale chyba lepiej żeby o stałej porze, ja biore CLO 2razy dziennie jedna rano drugą wieczorem. A ja mam też pytanie odnośnie testów owulacyjnych bo u mnie jest tak
24lipiec- pozytywny
25lip- negatywny
26- pozytywny
27-negatywny
i dzisiaj znów pozytywny i to chyba nie jest normalne że już 3razy wyszedł mi pozytywny. Co to może oznaczać czy to może być jakiś problem z hormonami?:no::no::no:
ANDZIA- qrcze no tak to wlasnie jest z tymi testami-troche mieszaja...powiem Ci tak-dzialajcie w tym cyklu wiadomo,ale gdyby sie nie udalo i starczy Ci cierpliwosci to w kolejnym cyklu mozesz sprobowac z testami i dodatkowa mierz temp.i zobaczysz czy Ci sie pokryje:tak:
co do dzidziusia to nie jest łatwo nam sie udało po całkowitym zrezygnowaniu z prób nie liczylismy dni po prostu spontan. powodze
nia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
KATICZ- tez bym chcoala wyluzowac ,ale przy braniu tych lekow poprostu nie umiem:no:ciagle musze brac w jakims dniu cyklu i ciagle jestem na biezaco -kazdego dnia wiem ktory mam dzien cylku i nie da rady wyluzowac pod tym wzgledem-oczywiscie-spontany są,ale narazie efektow brak-teraz bede brala nowy lek o ktorym zedna tu nie slyszala bo pytalam i newet nie wiem czego sie po nim spodziewac:sorry:

Do góry