reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Ja to chciałabym już odpuścić :no::no:ale jakoś nie potrafie:no::no:. Wydaję mi się że wtedy by się udało bo najwiekszy u mnie problem jest z psychiką, bo ja zabardzo chcę

reklama
ANDZIA- qrcze no tak to wlasnie jest z tymi testami-troche mieszaja...powiem Ci tak-dzialajcie w tym cyklu wiadomo,ale gdyby sie nie udalo i starczy Ci cierpliwosci to w kolejnym cyklu mozesz sprobowac z testami i dodatkowa mierz temp.i zobaczysz czy Ci sie pokryje:tak:
:sorry:
No w tym cyklu mierze ale z nią to wogóle mam pokręcone bo według niej to owulacji nie miałam bo jednego dnia jest 37 a drugiego 36.7 a dzisiaj np.miałam 36.9 tak więc nic mi ona nie daję

Ja to chciałabym już odpuścić :no::no:ale jakoś nie potrafie:no::no:. Wydaję mi się że wtedy by się udało bo najwiekszy u mnie problem jest z psychiką, bo ja zabardzo chcę
ANDZIA- to przybij 5-bo ja tez z tych niecierpliwych:eek:
a co do temp. to jak dostajesz @ zaczynasz mierzyc i u mnie jest tak-od @ do 2 dni przed owulka(jesli jest) temp jest 36,3 36,2 potem na 2 dni przed owulka spada do najnizszej w cyklu -36,0 a potem nagly wzrost np 36,7 i wiadomo,ze owulacja byla i potem do terminu @ mam w okolicach 37.-raz 37,1 raz 36,8 ale utrzymuje sie powyrzej tej temp,gdzie byl skok w owulacje.ten cykl dalam sobie spokoj z mierzeniem i to byl moj maly krok z wyluzowaniem;-)ale mialam monitoring i pisalam Wam jak to sie skonczylo-w prawym owulka byla prawdop.w piatek (i dzialalismy nieswiadomie ,ze byla) bo w sobote mialam usg i powiedzial ,ze jest plyn po peknieciu i w prawym jajiku nie ma pechrzyka a w lweym byl 19mm jak pojechalam we wtorek teraz(wczoraj) to sie okazalo ,ze ten w lewym sie kurczy i ma 13mm a plynu juz nie bylo,wiec niby nadzieja jest z prawego,ale jak mam tak slabe endometrium 4-5mm to powiedzial ,ze szanse na ciaze sa marne:-(i dlatego sie zastanawiam czy brac ta luteine bo gdyby sie udalo z prawego to moze ona pomoze w zagniezdzeniu?????zeświruje od tego myslenia:eek::confused2:

MALAMI- a czemu nie masz szasy na Clo-ginek nie chce przepisac???
Kiedys chodziłam prywatnie, miałam clo i monitoringi za 220 zł ( bez efektów, bo moj mąż był jeszcze nie doleczony, a dawalismy szanse sobie miesiac w miesiac) w tej chwili mnie nie stać, wypłata moja i męża starcza nam na rachunki i zycie nie ma biedy no ale wiadomo jak to jest. Ginka mam w pożądku, ale powiedział mi ze nie moze mi przepisac clo nie mam zielonego pojecia dlaczego, natomiast monitoring może mi zrobic ale bez clo to nie ma sensu!!!! masakra totalna nie kumam w ogóle o co chodzi!!! mam sobie załatwiać??? przeciez to jest lek na recepte i nikt mi tak po prostu go nie sprzeda!!!

kochana wiem co czujesz ja co miesiac mowię juz nigdy wiecej łez i nastawiania sie a jednak to jest mocniejsze pragne maluszka coraz bardziej:(

Kiedys chodziłam prywatnie, miałam clo i monitoringi za 220 zł ( bez efektów, bo moj mąż był jeszcze nie doleczony, a dawalismy szanse sobie miesiac w miesiac) w tej chwili mnie nie stać, wypłata moja i męża starcza nam na rachunki i zycie nie ma biedy no ale wiadomo jak to jest. Ginka mam w pożądku, ale powiedział mi ze nie moze mi przepisac clo nie mam zielonego pojecia dlaczego, natomiast monitoring może mi zrobic ale bez clo to nie ma sensu!!!! masakra totalna nie kumam w ogóle o co chodzi!!! mam sobie załatwiać??? przeciez to jest lek na recepte i nikt mi tak po prostu go nie sprzeda!!!
IZA- no tak jest na recepte,a nie masz takiej zaufanej apteki zebys mogla zagadac???powiem Ci tak-mi zostalo 5 tabletek-po ile dziennie bralas-po 1??? bo jesli tak to moge Ci wyslac-bedziesz miala na 1 cykl:tak:a na monitoring sie umow i nie mosisz mowic ginek ze bierzesz Clo-choc za chlere nie rozumiem Jego podejscia!!!!!
kochana wiem co czujesz ja co miesiac mowię juz nigdy wiecej łez i nastawiania sie a jednak to jest mocniejsze pragne maluszka coraz bardziej:(
IZA- qrcze jak ja wiem o czym mowisz:-(tez tak mam-i tak bylo tez we wczesniejszych ciazach-bo moja 2 tez mam z leczenia hormonani.

Witam kobitki!
Jestem tu nowa i juz rok staramy się o nasze pierwsze dzieciatko. Biore od roku luteine i tu wlasnie sie gubie, dlatego prosilabym o pomoc:) Otoz:
gin kazal mi brac (albo zle zrozumialam) przez 10 dni w m-cu a pozniej przerwa i @ i pozniej znowu po @ 10 dni przerwy, pozniej luteina 10 dni i tak w kolko... Meczy mnie to i nie wiem czy nie przestac brac. Troszke zakrecila:sorry: Pozdrawiam

No wlasnie mialam Ci to samo podpowiedziec - popytaj na forum zaciazone dziewczeta, czy im czasem nie zostalo clo:tak:

reklama
Witam kobitki!
Jestem tu nowa i juz rok staramy się o nasze pierwsze dzieciatko. Biore od roku luteine i tu wlasnie sie gubie, dlatego prosilabym o pomoc:) Otoz:
gin kazal mi brac (albo zle zrozumialam) przez 10 dni w m-cu a pozniej przerwa i @ i pozniej znowu po @ 10 dni przerwy, pozniej luteina 10 dni i tak w kolko... Meczy mnie to i nie wiem czy nie przestac brac. Troszke zakrecila:sorry: Pozdrawiam
NANA- witam Cie,nie wiem czy dobrze zrozumialam to co napisalas ,ale luteine sie bierze PO owulacji-czyli w drugiej fazie cyklu-ile dni masz cykle???

MAĆKU- witaj:tak:

Do góry