reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
dziewczyny czy któraś może mi powiedzieć jakie jest wskazanie do wzięcia duphastonu????

Mam cykle co 28 - faza lutealna trwa więcej niż 12 dni, ale badałam progesteron w 20 dniu cyklu ( teoretycznie 7-8 ) dni po owulacji i mam wynik 7,6.
Na wyniku napisane jest że to w normie, ale na normach Elżbietki że ma być .> 10.

Czy to moze być jakaś niedomoga i kiedy lekarz zleca ten duphaston?
Ja wynik zrobiłam sobie z własnej inicjatywy- gin nie kazał.

reklama
axxa pisze:
anusieńka
Mam cykle co 28 - faza lutealna trwa więcej niż 12 dni, ale badałam progesteron w 20 dniu cyklu ( teoretycznie 7-8 ) dni po owulacji i mam wynik 7,6.
Na wyniku napisane jest że to w normie, ale na normach Elżbietki że ma być .> 10.
sprawdź dokładnie jednostki... ja tak się raz nabrałam...
podaję link do bociana z normami
www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=FAQ&myfaq=yes&id_cat=4&categories=Wyniki+Bada%F1#34
Czy to moze być jakaś niedomoga i kiedy lekarz zleca ten duphaston?
jeżeli wynik masz w normie to Ci nie potrzeba sztucznego progesteronu bo masz swój własny...
ja biorę duphaston bo progesteron mam bardzo niziutki...poniżej dolnej granicy...

No z tych norm wynika ze o.k., u mnei na wyniku też faza lutealna od 6 ng/ml ale u Elżbietki 10 ng/ml.
skąd te różnice?????

axxa pisze:
No z tych norm wynika ze o.k., u mnei na wyniku też faza lutealna od 6 ng/ml ale u Elżbietki 10 ng/ml.
skąd te różnice??
powiem Ci szczerze że nie wiem.. zaraz poszukam w ulubionych ... to mozr znajde jeszcze jedna stronkę z normami... nie pamiętam czy zapisywałam....
ale i tak masz bardzo ładny progesteron...:)

martwię się bo to dolna granica normy i wystąpiło 2 dniowe plamienie w 20 d.c. dziś już go nei ma ale może to zarodek się nie mógł zagnieździć.
I tyle z tego Pregnylu i moniotringu bedzie , że nic..............

anusieńka , widzisz,  z tymi normami to jest tak: co laboratorium to norma. ja swoje spisywałam z ksiązki endokrynologia ginekologiczna. na moim ostat wyniku normy fazy poowulacyjnej wynosza 3,34-25,56. napewno wiele źródeł mówi ze jeżeli jest poniżej 3, to oznacza ze nie było owu.

u mnie w chyba 69 dniu progest był 2,05. to i tak wiecej niz wczesneij, bo byo ponizej 1 nawet ::)

Elżbietka pisze:
anusieńka , widzisz,  z tymi normami to jest tak: co laboratorium to norma. ja swoje spisywałam z ksiązki endokrynologia ginekologiczna. na moim ostat wyniku normy fazy poowulacyjnej wynosza 3,34-25,56. napewno wiele źródeł mówi ze jeżeli jest poniżej 3, to oznacza ze nie było owu.

u mnie w chyba 69 dniu progest był 2,05. to i tak wiecej niz wczesneij, bo byo ponizej 1 nawet ::)

czyli 7 to trzeba się cieszyć????????????

axxa pisze:
sztuczny progesteron nie jest wykrywalny w badaniach krwi...a m/ój własny to 0,62 ng/mL i dlatego dziś mi zmieniła na LUTENYL... czyli cos w rodzaju duphastonu ale silniejszy...

no tak jesli to progesteron II fazy to dzieciatko nei ma szans na zagnieżdżenie- dobrze że dostałaś coś mocniejszego - i w tym miesiącu się zagnieździ.
Elżbietko i Axuniu  życzę Wam zostania mamuniami jak najszyyyyyyyybciej!!!

reklama
anusieńko... to my poprosimy o masę fluidków... Ty akurat dowiesz się że jesteś mamusią... a u mnie po paru dniach przytulanki...:):)

Do góry