reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Troszkę sobie poczytałam i zgłupiałam do reszty.
Mi lekarz przepisał Luteinę dop (droga troszkę) na wszelki wypadek gdybym poczuła że jestem w ciąży mam od razu brać tylko zapomniał ile razy dziennie. Tu czytam że raczej dwa,.... i tak narzie nie mam zamiaru jej brać dopiero za dwa miesiące ale go nieźle opieprzę za niedoinformowanie!!!! tak samo jak za to że można tą podjęzykową też dop brać , a przeciez jest tańsza i chba zbytnio różnic nie ma??? Albo i śa ??? Mam nadzieję że nie tylko w cenie!!
Co do szpitali to ja miałam cały czas Luteine na stoliczku w pojemniku (bardzo dobry szpital) i jeszcze ja wychodziłam to pielęgniarka dała mi opakowanie całe żebym nie musiała kupowac!!! Ale takie cuda żadko sie zdarzają.
Polecam szpital w Mikołowie!!!! Bardzo dobra opieka na ginekologii- pielęgniarki jak Anioły!! ALe to tak w ramach info. :)

Jeśli chodzi o Luteinę to spokojnie mogę powiedzieć, że ta podochwowa NIE RóżNI się pod względem dawki i sposobu działania od tej podjęzykowej. Różnica polega na "konstrukcji" tabletki. Te pojęzykowe są poprostu słodkie, ale i tak ohydne! Można je brać tą drugą drogą spokojnie a kosztują tylko 3,20 zł za poakowanie, bo są refundowane. te drugie nie i dlatego takie drogie.
Wiem co mówię, bo biorę od samego początku ciąży i w dodatku zawodowo je "sprzedaję". ;D
Pozdrawiam!

Irlandia dziękuję Ci bardzo!!!!! Bierzesz je od początku tzn. jak sama się zoorientowałaś że jesteś w ciąży czy lekarz Ci przepisał?? I którą bierzesz, w jakiej ilości?? Same pytania przepraszam. Pozdrawiam :laugh:

Ale odemnie oberwie!!!! Niech się szykuje!!!

Luteina jest tylko z przepisu lekarza. Biorę ją od ok. 6 tc bo wtedy wystąpiły plamienia - krwiak podkosmówkowy - wtedy też równolegle Kaprogest. Na początku ciąży 2x1tabl pod język a później, od ok. 7tc. 2x1dopochwowo. Po 13tc. dawka zwiększona do 2x2tabl. podpochwowo ze wzgledu na twardą macicę i intensywny wzrost mięśniaka. A potem były jeszcze plamienia i wciąż twarda macica, więc znów Kaprogest i Diprophyllina. Mówię Ci - same atrakcje! Teraz - 27tc - 2x2tabl. luteiny dopochwowo, 3x1tabl. Diprophylliny i 2x1 Asmag. Gorzej jak sercowiec, ale Młody zdrowy i kopie po wątrobie aż miło! ;D
Pozdrawiam i pytaj o co zechcesz a ja jak tylko będę umiała to odpowiem!

Irlandia no to nieźle się faszerujesz!!!! A to bardzo dobrze że dla maluszka to ogromna pomoc!!! Kopniaczki hmmm..... to chyba cudowne uczucie!!!!!
Kaprogest w zastrzyku !!! Boli przebardzo!!!!! Bardzo długo trzymał mnie bolący tyłek po tym zastrzyku!!! Ze dwa miesiące albo i dłużej.
Dużó zdrówka Ci życzę kochan i rośnijcie zdrowo!!! Pozdrów maleństwo :) :) :)

Irlandia nie wyobrażam sobie ... ale jak by to miało pomóc mojemu dziecku to mogą mi nawet i setke wbić !!!!!!! Wszystko wytrzymam dla dziecka!!!!!
:)
Nie miałam jednego miałam 5 .....

PA

reklama
Elżbietko
pytanie do ekspertki czym się różni duphaston od luteiny podjęzykowej.

W II fazie brałąm duphaston przez 10 dni i miałam odstrawić- dziś 3 dzień delikatnego brudzenia i gin zdecydował luteinę podjęzykowo.dlaczego nie duphaston?

Do góry