reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Troszkę sobie poczytałam i zgłupiałam do reszty.
Mi lekarz przepisał Luteinę dop (droga troszkę) na wszelki wypadek gdybym poczuła że jestem w ciąży mam od razu brać tylko zapomniał ile razy dziennie. Tu czytam że raczej dwa,.... i tak narzie nie mam zamiaru jej brać dopiero za dwa miesiące ale go nieźle opieprzę za niedoinformowanie!!!! tak samo jak za to że można tą podjęzykową też dop brać , a przeciez jest tańsza i chba zbytnio różnic nie ma??? Albo i śa ??? Mam nadzieję że nie tylko w cenie!!
Co do szpitali to ja miałam cały czas Luteine na stoliczku w pojemniku (bardzo dobry szpital) i jeszcze ja wychodziłam to pielęgniarka dała mi opakowanie całe żebym nie musiała kupowac!!! Ale takie cuda żadko sie zdarzają.
Polecam szpital w Mikołowie!!!! Bardzo dobra opieka na ginekologii- pielęgniarki jak Anioły!! ALe to tak w ramach info. :)

Jeśli chodzi o Luteinę to spokojnie mogę powiedzieć, że ta podochwowa NIE RóżNI się pod względem dawki i sposobu działania od tej podjęzykowej. Różnica polega na "konstrukcji" tabletki. Te pojęzykowe są poprostu słodkie, ale i tak ohydne! Można je brać tą drugą drogą spokojnie a kosztują tylko 3,20 zł za poakowanie, bo są refundowane. te drugie nie i dlatego takie drogie.
Wiem co mówię, bo biorę od samego początku ciąży i w dodatku zawodowo je "sprzedaję". ;D
Pozdrawiam!

Irlandia dziękuję Ci bardzo!!!!! Bierzesz je od początku tzn. jak sama się zoorientowałaś że jesteś w ciąży czy lekarz Ci przepisał?? I którą bierzesz, w jakiej ilości?? Same pytania przepraszam. Pozdrawiam :laugh:

Ale odemnie oberwie!!!! Niech się szykuje!!!

Luteina jest tylko z przepisu lekarza. Biorę ją od ok. 6 tc bo wtedy wystąpiły plamienia - krwiak podkosmówkowy - wtedy też równolegle Kaprogest. Na początku ciąży 2x1tabl pod język a później, od ok. 7tc. 2x1dopochwowo. Po 13tc. dawka zwiększona do 2x2tabl. podpochwowo ze wzgledu na twardą macicę i intensywny wzrost mięśniaka. A potem były jeszcze plamienia i wciąż twarda macica, więc znów Kaprogest i Diprophyllina. Mówię Ci - same atrakcje! Teraz - 27tc - 2x2tabl. luteiny dopochwowo, 3x1tabl. Diprophylliny i 2x1 Asmag. Gorzej jak sercowiec, ale Młody zdrowy i kopie po wątrobie aż miło! ;D
Pozdrawiam i pytaj o co zechcesz a ja jak tylko będę umiała to odpowiem!

Irlandia no to nieźle się faszerujesz!!!! A to bardzo dobrze że dla maluszka to ogromna pomoc!!! Kopniaczki hmmm..... to chyba cudowne uczucie!!!!!
Kaprogest w zastrzyku !!! Boli przebardzo!!!!! Bardzo długo trzymał mnie bolący tyłek po tym zastrzyku!!! Ze dwa miesiące albo i dłużej.
Dużó zdrówka Ci życzę kochan i rośnijcie zdrowo!!! Pozdrów maleństwo :) :) :)

Irlandia nie wyobrażam sobie ... ale jak by to miało pomóc mojemu dziecku to mogą mi nawet i setke wbić !!!!!!! Wszystko wytrzymam dla dziecka!!!!!
:)
Nie miałam jednego miałam 5 .....

PA

reklama
Elżbietko
pytanie do ekspertki czym się różni duphaston od luteiny podjęzykowej.

W II fazie brałąm duphaston przez 10 dni i miałam odstrawić- dziś 3 dzień delikatnego brudzenia i gin zdecydował luteinę podjęzykowo.dlaczego nie duphaston?

Do góry