reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
hmmm... ja mam chyba tez kiepskiej jakosci sluz i chyba tez czasami brak owulacji. Teraz nie mialam owulacji raczej bo sluz byl bezbarwny ale nie taki jak np 2 miesiace temu :-( teraz kolejny cykl zaczelam z castagnusem bo mam niski progesteron i za wysoką troszeczke prolaktyne... na ten sluz zaczelam bral teraz wiesiołek 3 x po 2 tabletki od 3 do 13 dnia cyklu bo jak wiadomo mozna go brac tylko do owulki. plus do tego witamminka e magnez z vit b6 i dzialac dalej... nie powiem dopiero pół roku staran ale zalamuje sie powoli ale maz mnie wspiera. po 10 dc kupuje testy owulacyjne i tak jak mowila ninio 2 dni przed owulka w owulke i 1 dzien po pieszczot :-)

katicz86 - czasem śluzu można nawet nie zobaczyć a jednak owulacja jest. Pół roku - niby mało a jednak znam to doskonale. Każdy miesiąc z okresem wywołuje dołki. I nie ma na to metody. Ja od czwartku powiedziałam sobie - a mam to gdzieś. 10 razy była w miesiącu u ginekologa, ciągły monitoring, hormony ... można dostać na głowę. Ale trzeba dać sobie czasu na te gorsze i lepsze dni. Chcąc czy nie chcąc zapomnieć o tym nie da rady - da radę tylko z tym żyć bo trzeba.
Jesteśmy z Tobą.
działaj tak jak napisałaś. Aaaa przed owulacją jak mój ginekolog radzi - abstynencja seksualna :)

a ja oczywiście w każdym objawie, którego do tej pory nie obserwowałam dostrzegam objaw ciąży.. ból jajników, ból podbrzusza, bolesność piersi... Nawet dziś śniło mi się, że jestem w ciąży. Nie ma co psychika szaleje;-) mam tylko nadzieję, że jak pójdę, za 2 tyg do lekarza to nie okaże się, że mam zapalenie przydatków lub inne torbiele :/

to witam - ja od paru dni też tak mam :) a ja dopiero 7 czerwca na beta hCG idę ... i to głupie przeświadczenie, że teraz się udało. Eh
Ale nie nakręcam się ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
to witam - ja od paru dni też tak mam :) a ja dopiero 7 czerwca na beta hCG idę ... i to głupie przeświadczenie, że teraz się udało. Eh
Ale nie nakręcam się ;)

ja chyba nie potrafię się nienakręcać:) ale na szczęście na betę idę w środę (tj. 1.06), więc czekają mnie tylko 3 dni niepewności.

dziewczyny powiedzcie co robić

Biorę Luteinę jeszcze 6 dni a mam plamienia ostatnio nawet po przytulaniach poleciała mi taka normalna krew - dośc sporo - i nie wiem co robic odstawić luteine czy czekac bo mam w 3 dc zaczać Clo a boje się ze już teraz mi sie wykapie wszystko i nie dostanę @ - miała któraś z was tak ???
Chciałam tylko dodać ze brałam wcześniej estrogen żeby mi w ogóle "coś
" urosło żeby @ była bo tam w środku wyglądałam jakbym była tuz po a nie miałam @ od 3 miesięcy

Biorę Luteinę jeszcze 6 dni a mam plamienia ostatnio nawet po przytulaniach poleciała mi taka normalna krew - dośc sporo - i nie wiem co robic odstawić luteine czy czekac bo mam w 3 dc zaczać Clo a boje się ze już teraz mi sie wykapie wszystko i nie dostanę @ - miała któraś z was tak ???
" urosło żeby @ była bo tam w środku wyglądałam jakbym była tuz po a nie miałam @ od 3 miesięcy

trochę to zagmatwane ... ja jak brałam luteinę to nigdy nie dostałam okresu, dopiero po odstawieniu (kilka dni później) przyszedł. A CLO brałam od 5 do 9 dnia. Hmm Dziwne, dziwne. Może inne kobietki coś pomogą.

właśnie przeczytałam, że rzadko bo rzadko, ale luteina niekiedy powoduje nieprawidłowe krwawienia i plamienia. Skoro ulotka zakłada takie działania nieporządane to może Twoje objawy nie są niczym niebezpiecznym. Ale na Twoim miejscu na wszelki wypadek skonsultowałabym je z ginem.

A ja właśnie stwierdziłam, że moje "ciążowe" objawy są chyba urojone. Miałam kupę roboty w pracy i jakoś nic mnie nie bolało (no może oprócz piersi). Wróciłam do domu, nie mam na czym się skupić i... oczywiście objawy ciążopodobne wróciły:-) Jak mogę wymienić sobie psychikę?? Bo sama ze soba się zamęczę;-)

cześć staraczki-dolącze do Was :tak:bralam ostatnio 3 opakwania Cilest bez przerwy na @ zeby po dstawieniu hormonów jajnik ruszyl(prawy jajnik juz nie produkuje jajeczek:-()ale niestety nic z tego ,dzis bylam na wizycie i jajniki puste:-(dostalam Clo i jak dostane @ to mam brac od 5 do 9 d.c. i w 12 d.c. mam isc na usg:tak:jeszcze trche optymizmu mam ,ale powli.....ach-nie dokończe:sorry2:

pozdrawiam Was wszystkie i wcnych starań życze:tak::tak::-)

cześć staraczki-dolącze do Was :tak:bralam ostatnio 3 opakwania Cilest bez przerwy na @ zeby po dstawieniu hormonów jajnik ruszyl(prawy jajnik juz nie produkuje jajeczek:-()ale niestety nic z tego ,dzis bylam na wizycie i jajniki puste:-(dostalam Clo i jak dostane @ to mam brac od 5 do 9 d.c. i w 12 d.c. mam isc na usg:tak:jeszcze trche optymizmu mam ,ale powli.....ach-nie dokończe:sorry2:

pozdrawiam Was wszystkie i wcnych starań życze:tak::tak::-)

witam :) optymizm trzeba trzymać - nawet gdy jest na wyczerpaniu. Ja właśnie teraz brałam CLO od 5 do 9 dnia i pęcherzyk po raz pierwszy urósł do mega 28 mm! A owulację miałam już w 13 dc. a normalnie to nawet 21 dc.
Powodzenia w kolejnym staraniu :)

NINIO- dziekuje za przywiatnie:tak:;-)czyli u Ciebie piekny pecherzyk:tak:gratuluje;-)to kiedy testujesz????
ja licze,ze u mnie tez bedzie taki efekt:tak:pierwsze dziecko stracilam w 9 t.c. i udal nam sie zajść w 1 cyklu a corka jest po hormonach bo nie moglam zajść ,syn jest po Clo, teraz nie wiem czy sie uda:sorry2:ale wierze i bedziemy dzialac bo moje haslo NIE SPOCZNIEMY NIM POCZNIEMY d czegoś zobowiązuje:tak:
tak wiec wszystkim nam wytrawalości i pozytywnych testów jak najszybciej:tak::-)

reklama
NINIO- dziekuje za przywiatnie:tak:;-)czyli u Ciebie piekny pecherzyk:tak:gratuluje;-)to kiedy testujesz????
ja licze,ze u mnie tez bedzie taki efekt:tak:pierwsze dziecko stracilam w 9 t.c. i udal nam sie zajść w 1 cyklu a corka jest po hormonach bo nie moglam zajść ,syn jest po Clo, teraz nie wiem czy sie uda:sorry2:ale wierze i bedziemy dzialac bo moje haslo NIE SPOCZNIEMY NIM POCZNIEMY d czegoś zobowiązuje:tak:
tak wiec wszystkim nam wytrawalości i pozytywnych testów jak najszybciej:tak::-)

Gratuluję córeczki i synka :) Ja w styczniu straciłam w 11 t.c. swoje dzieciątko. Od 2 cykli staramy się. Ten jest już z CLO i pełnym monitoringiem. Zobaczymy. Na betę idę w poniedziałek. Mój organizm jednak daje mi dziwne oznaki (albo głowa robi sobie ze mnie jaja :) ), bo jak nie ból w podbrzuszu (@ jeśli będzie to po 10 czerwca ), to wrażenie pełnego podbrzusza i do tego dziwne przeczucie. Muszę czekać.
A Ty działaj :) i działaj. I pisz ... mnie to podbudowuje. A i męża nie zamęczam opowieściami jak to rośnie pęcherzyk :)
Pozdrawiam

Do góry