reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
dziewczyny właśnie odebrałam wyniki beta i ... wyszło 17,60 mlU/ml:happy2:, czyli 0,2-1 tc:happy2: nie mogę uwierzyć!!!:)

Teraz tylko nie wiem, czy mam kontunuować luteinę czy nie? jak gin mi ją przepisywal powiedział, że jak tylko dowiem się że jestem w ciąży to mam się szybko do niego zgłosić, bo z uwagi na niedomogę luteralną w moim przypadku istnieje wysokie ryzyko poronienia. Ale ani dziś ani jutro nigdzie się nie dostanę:( Jak uważacie brać czy nie brać?

Poza tym niepokoję się czy wynik nie jest za niski..W piątek powtórzę badanie, aby sprawdzić jaki jest przyrost.

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny właśnie odebrałam wyniki beta i ... wyszło 17,60 mlU/ml:happy2:, czyli 0,2-1 tc:happy2: nie mogę uwierzyć!!!:)

Teraz tylko nie wiem, czy mam kontunuować luteinę czy nie? jak gin mi ją przepisywal powiedział, że jak tylko dowiem się że jestem w ciąży to mam się szybko do niego zgłosić, bo z uwagi na niedomogę luteralną w moim przypadku istnieje wysokie ryzyko poronienia. Ale ani dziś ani jutro nigdzie się nie dostanę:( Jak uważacie brać czy nie brać?

Poza tym niepokoję się czy wynik nie jest za niski..W piątek powtórzę badanie, aby sprawdzić jaki jest przyrost.

aaaaaaaaaaaa GRATULACJE !!!

Po pierwsze - dalej bierz luteinę. Mi tak lekarz tłumaczył, ale może zadzwoń jutro do swojego ginekologa. Po drugie idź znowu na badanie krwi w piątek - wynik powinien być zdecydowanie wyższy.
SUPER :) :) :)
Teraz dużo leżenia i spokoju i jeszcze raz gratulacje! Prześlij mi dobre fluidy bo ja w poniedziałek idę :)

PS : ja po 10 dniach w 1 ciąży miałam 26 mlU/ml

trzymam kciuki za poniedziałek!!! mam nadzieję, że Tobie też się uda!!:-)

Mnie trochę niepokoi mój niezbyt wysoki wynik bety, ale do piątku i tak nic z tym nie zrobię. W piątek sprawdzę jak rośnie.

LOPOP- to &&&&&&&&&&&za klejna wizyte:)
nie dziękuję może wreszcie teraz sie uda
Uuu ładnie, że w obu masz piękne pęcherzyki (może bliźniaki się uda spłodzić ;) ). Ja mam zawsze w lewym jeden mega pęcherzyk. Prawy produkuje jakieś pipsztoki :) Czekamy na wieści z następnej wizyty. Ja nadal bóle w podbrzuszu i już sama zgłupiałam. Brzuch jakbym zjadła kilogram fasolki (bez objawów ubocznych jak po fasolce ;) ). Szkoda, że to nie niedziela. Dobrze, że chociaż mam co robić.
I dzięki za &&&&&& :)
Miłego wieczorka kobietki :)
PS : bardzo przyjemnie tu się "przebywa" :)
bliźniaków nie będzie bo ja jestem od bliźniaczek (a jak by były cucdnie bym się bardzo cieszyła)

gratuluję opoczywaj i sie nie stresuj i koniecznie bierz lutkę

9 lub 10. Nie jestem w stanie powiedzieć na 100%, bo stwierdzam wyłącznie w opaciu o wynik testu owulacyjnego, a on zaklada widełki. Ale stawialabym na 9, bo wtedy miałam ten mój marny płodny śluz.
a widzisz niby dupowaty śluz a jednak
nie martw się taki wynikiem bety bo w takim tygodniu on tyle wynosi i czsem w różnych laboratoriach są różne granice bety

9 lub 10. Nie jestem w stanie powiedzieć na 100%, bo stwierdzam wyłącznie w opaciu o wynik testu owulacyjnego, a on zaklada widełki. Ale stawialabym na 9, bo wtedy miałam ten mój marny płodny śluz.

jeśli 9 to jest prawidłowa norma dla ciąży ;) czekamy do piątku. U mnie 10 dnia było 26 mlU/m a 17 dnia 265 mlU/m. Teraz tylko uważaj na siebie. Żadnego dźwigania i kombinowania. Eh teraz to ja już w ogóle nie mogę się doczekać swojego ;) hehe

ból podbrzusza a właściwie po lewej i po prawej nie przechodzi. Brzuch napęczniały. Nie boli tragicznie ale jak chodzę to mnie meczy. Chyba jutro pójdę na betę (8 dzień po owulacji) bo nie wytrzymam. Głównie z dziwnych myśli. Szyjka macicy nisko, wyczuwalna, gładka i twarda. W prawdzie to 7 dzień po owulacji. Hmmm
I zagadka.

Ostatnia edycja:
reklama
ból podbrzusza a właściwie po lewej i po prawej nie przechodzi. Brzuch napęczniały. Nie boli tragicznie ale jak chodzę to mnie meczy. Chyba jutro pójdę na betę (8 dzień po owulacji) bo nie wytrzymam. Głównie z dziwnych myśli. Macica nisko, wyczuwalna, jajowata i twarda. W prawdzie to 7 dzień po owulacji. Hmmm
I zagadka.
nie doradzę bo z tą macicą to tak różnie jest

Do góry