Cześć dziewczyny!
Byłam dzisiaj na monicie , mam 10dc i w lewym jajniku dwa pęcherzyki , 18mm, i 16mm. Gin kazał mi jutro zrobić zastrzyk z ovitrelle i powiedział, o dziwo powiedział że sex najlepiej od soboty. Wydaje mi się to późno, bo jutro pęcherzyk może mieć 20mm i po zastrzyku może pęknąć, to wydaje mi się że jutro na pewno a mam dylemat czy dzisiaj tez działac, jak myslicie, zwązywszy jeszcze że po tym clo szybciej mi urosły pęcherzyki. A i czy myslicie, że ten drugi tęz może peknąc,? jak jutro może mieć 18mm i będzie podany ten zastrzyk?
A i dzisiaj mi wyszedł test owu pozytywny, nie za szybko jak na 18mm pęcherzyk?
Ikasia- fajnie, że dzidzia zdrowo rośnie, gratuluję brzucholka
aneczek- cos mi się przypomina , że jakieś są bransoletki na mdłości w ciąży, jedna dziewczyna na BB brała i wiem ,że jej pomogło. J dzisiaj tez akupiłam książkę o homeopatii w ginekologii i jak bys była zainteresowana to mogę sprawdzić co tam jest na mdłości w ciąży jest.
patu$ka- dobrze mieć taki plan działania, bo przynajmniej Ty to psychicznie lepiej znosisz, że będą konkrety sie działy, aby doporowadzić do skutki, czego Ci bardzo życzę
CO do gadania mamy, na pewno przykro Ci się zrobiło, ale to znaczy , chyba w realu lepiej czasami nie mówić o wszystkim, bo nie każdy zrozumie. A kto długich starań nie doświadczył, to nie wie jak się czujemy.
Patu$ka - czytam o żołnierzykach Twojego M, sa w dobrej formie, ale mogłyby byc w lepszej. Mój miał tragiczne wyniki nasienia, 1, 5 mln plemnków w ejakulacie, a teraz 76 mln w ejakulacie, a morflogię 3%, a teraz 27 % prawidłowych, ( tak z grubsza podaję bo nie mam przy sobie badań), ogromnie ruchliowość się poprawiła, a to dzieki suplementom. Jak będziesz zainteresowana to z chęcią Ci je podam, po 3 miesiacach nastapiła drastyczna poprawa.
Pozdrawiam Was Wszystkie serdecznie wieczornie!
Nanncy- jeżeli masz w w granicach normy, w podanych jednostkach to chyba ok z prolaktyna w spoczynku. CO do badania prolakty po obciążeniu zdania sa niestety podzielone. Chyba teraz bardziej odchodzi się od tego badania, łacznie chyba ze specami z naszego-bociana , oni raczej nie zalecają. I ja takich posłuchałam , bo miałam prolaktynę w spoczynku idelaną, a po obciązeniu rosła 20 krotnie, i może tu był mój błąd, bo długo sie staram i nic z tego nie wychodzi. Obecny mój gin przepisał mi jednak norprolac , ale dopiero od może półtora tygodnie, czy dwa zdecydowałam się go jednak brać, bo mam być może za niski progersteron przez ta prolaktynę ( jestem bardzo emocjonalna i łatwo sie denerwuję). Wiec teraz poszłam taką opcja bo wczesniejsza bez obniżania prolaktyny mi nic nie dała, zobaczymy jak będzie teraz.
A i po obciązeniu można badać chyba w każdym przypadku, ale jeżeli w spoczynku jest powyżej normy to nie ma wątpliwości , że trzeba ją obnizać. i bada sie chyba zwłaszcza w takim przypadku jak prolaktyna w spoczynku jest w normie, tak jak widzisz u mnie w spoczynku ok , a po obciązeniu rosła 20 krotnie. chyba lepiej ja zbadać.