reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Ech dzis prawie nie spalam w nocy... Znowu płakał przez 2 godz.

Kamii bo z autkiem tak jest :) Ja sie tak przyzwyczaiłam, że nie wypobrażaam sobie teraz tłuc sie autobusem. A jak zaczynałam to przez kilka wieczorów pojechalismy razem do mojej pracy. Okazało sie jedank, że o wiele lepiej jeździ mi sie samej. Obecnie eMek nie boi sie dac mi służbowego auta :)

Gryzoń dziwna ta sytuacja z teściami, serio... :? Nie martw sie o to, ze przyjda na obiad i nie będzie nakrycia. My tak mielismy, ze chrzestny M przyjechał z dwojką dorosłych dzieci i przyszlym zięciem. 3 dorosłe osoby co robić?! Po mszy natychmiast zadzwoniłam do knajpy i szybko dostawili 3 nakrycia. Dania dla nich pewnie były kosztem naszych ale coz nie było klapy.

Kwiatuszek
całe szczęscie, że udalo Wam sie znaleźć wczesniejszy termin :)

No i tyle na tą chwilę. Młody nie c ghcesie sam bawic i próbuje mi zabrac laptop.

reklama
Krolowa ja poki nie weszlam tu myslalam ze lekarz robi wszytsko ok. No ale tu dowiedzialam sie ze najpierw powinny byc hormony... No ale jak juz zaczelam stymulacje to ja skoncze zrobie hormony a potem poczekam ta przerwe i hsg. I powiem Wam ze wolalbym zeby jajowody byly przytkane niz mialao by byc ok a przyczyny nadal brak.

fioletowa i tą twoją przypadłość się jakoś leczy, czy zostawia się samo sobie, bo to w sumie nie jest jakiś niebezpieczne zwyrodnienie co?

Kruszka
współczuję ci masz się z Frankiem na całego, najgorzej, że nie ma na to szybkiego lekarstwa, powodzenia

Kamii to teraz możesz być panią swego losu, mając autko na nikogo nie musisz liczyć, a z facetami tak bywa, chyba w każdym małżeństwie głównym problemem są finanse :no: Spore macie wydatki, czyli do UK już nie zamierzacie się przenosić?

U nas dziś właśnie mija 5 lat od ślubu, kiedy zleciało, nie wiem :tak: Szkoda tylko, że spędzimy go osobno :-(
Odebrałam wyniki morfologii i po obciążeniu glukozą, cukrzycy nie mam. Ale anemia jak by nie patrzeć, we środę mam do gina, to pewnie coś mi przepisze, a na razie pożeram wszystko co jest bogate w żelazo..

Zasnął moj kawaler, wiec na szybko przed sprzataniem zagladam jeszcze.

Agitatka gratulacje z okazji 5 rocznicy. Wszystkiego najlepszego, duzo miłości :)

Patuska wiem o co chodzi. Jak robiłam badania Franka kupki i siuśków to z jednej strony nie chciałam by cos wykazaly a z drugiej ... przynajmniej bym wiedziala skad te ciagłe przebudzenia w nocy. Do brze, że u nas juz po owu, bo od kilku dni nie mamy szans nawet spokojnie porozmawiac, bo młody budzi sie nawet co pół godziny :(

Królowa
my idziemy na zywiol. Raz byłam u gina i on twierdzi, że wsio ok. Wiem, ze oni nie znając pacjentki czasami chca jej się po prostu pozbyć, ale na własne oczy widziałam rosnący pęchol i czułam ból owulacyjny, więc.....

Obecnie jestem na L4 od ortopedy. Trochę przedłuzam sobie wypłacanie pensji, ale tak naprawde potrzebuje pomocy, bo bardzo mnie bola plecy w odcinku krzyżowym. To strae sprawy, ale czas z tym zrobic porzadek. Problem w tym, że L4 mam do 12 lipca a kolejna wizyte dopiero 25 lip, wczesniej nie było terminów. I co teraz?...

Aniu jak Martusia?

Hej dziewczyny, dawno nie pisalam, ale czytam Was codziennie.

joaro witaj, skąd jesteś dokładnie?

kamii gratuluje spokojnego dziecka :] moje jest papuzka nierozlaczka ze mna. Nawet spac beze mnie nie potrafi...

Agitatka wszystkiego dobrego :]

My juz po pierwszych szczepieniach, maly zaczal sie usmiechac. Troche jest maruda bo np na spacerze potrafi sie obudzic i plakac, chyba nie lubi gondoli. Kupilam chuste, jak sie naucze motac to bede nosic koale mala :]

Mavika- spokojnie ..moja jak byłą taka mała jak Andrzejek to też była ciągle z mamą (na cycu) :) , a teraz z resztą też ,ale jest lepiej niż było...
Agitatka- Gratulacje z okazji rocznicy :)
Ikasia-I jak maluszek ?
Kruszka,Gryzoń,Błonka-Trzymam Kciuki za owocne staranka &&&&&

Padam na twarz dobrze ,ze ty już weekend :)

Joaro witaj. Pamiętam Ciebie. Z marcówek?
Tak, byłam na marcówkach ... :(

joaro witaj, skąd jesteś dokładnie?
Jestem z Łodzi.

Dziewczyny mam dziwną sytuację. Nigdy nie miałam robionego monitoringu. Według moich obserwacji to problemem jest właśnie brak owulacji. Byłam ostatnio u endo-gin. Wyszło mi za wysokie TSH (w normie, ale nie o starań o ciążę) dostałam leki i teraz już jest w okolicach 1. Miałam mieć zapisane właśnie CLO (plus monitoring), ale babka powiedziała, że tego w ramach NFZ się nie robi ...., że mam się zgłosić do poradni niepłodności i podała mi dwa takie namiary... Byłam trochę w szoku. Szok minął, zadzwoniłam do mojej cioci (gin) i powiedziała, że to bzdura, że podstawową diagnostykę robi się normalnie na NFZ i mam się zgłosić po skierowanie. Czy to jest normalna praktyka lekarzy, że odsyłają do poradni? Ja tego nie potrafię zrozumieć. Mam 33 lata, nie mam dzieci. Jeśli okaże się, że CLO nie pomoże to oczywiście udam się do poradni, ale że tak od razu odesłała mnie tam?

joaro to moge Ci polecic moja pania doktor endokrynolog-ginekolog. Kobieta ma niesamowity dar pomagania w zajsciu w ciaze :]

Błonka trzymam kciuki. Ja sie stresuje bo nie chce brac hormonow ktore niby moge karmiac (boje sie zbyt duzego wplywu androgennego gestagenow i tak mam juz problem z tym), wiec pozostaja nam prezerwatywy ktorym nie ufam. Byl czas ze praktycznie kazda nam pekala! Mam nadzieje ze teraz przypadkowo nie zaciaze...Byloby to dopiero zrzadzenie losu...

reklama
Do góry