reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Mavika ja jadłam wszystko jak leci, tzn...w każdym tygodniu dodawałam sobie czy to nowe warzywo czy owoc, jak małemu nic nie było, to dodawałam nowe i tak aż do końca. Nawet nabiał...Też dostawałam rady typu nie jedz tego i tamtego, bo uczula, a skąd mam wiedzieć czy uczula, skoro tego nie jem...

Kwiatuszek u nas tak:
-leki-okolo 2000zł--ja nie potrzebowalam dużo do stymulacji, wiec dostawalam slabsze i w mniejszych dawkach, bo ladnie zareagowalam...a wyhodowalam przeciez 20 komórek jajowych:)
-cala procedura 7200zł--ale ja mam karte lux medu wiec byla rabat 10%, czyli zaplacilismy 6500zl

Więc sama procedura 8500zl, do tego leki po transferze, kolo 500zl, no i dojazdy pewnie kolo 1000zl....więc pewnie w 10000 się zamknęlismy...jak podchodzilismy to zakladalam kolo 15000, wiec w sumie jestem zadowolona...
A no ale drugie podejscie, czyli sam transfer to 1500zl, ...no i jeszcze przechowywanie zamrozonych zarodków przez rok 400zł...

Nie wliczam wten caly koszt wszystkich badan jakie musielismy robic przed..bo to tez robilismy na karte lux medu wiec za darmo....tylko za badanie nasienia M przed procedura zaplacilismy 400zl:):)

Kiedy Wy podchodzcie??

Ikasia przeczytałam tylko napis na czerwono i mi gęsia skórka stanęła :) cudnie ze beta rosnie, dzidzius ma sie na pewno dobrze! pomyslalam sobie teraz ze ja tez napisalam te slowa na forum, ze chyba bede mama.. to takie cudowne uczucie! jej ale sie ciesze!! gratulacje kochana!!!!!!!!!

Dziewczyny ja na szybko melduje, ze dzisiaj 16.12 urodzily sie moje coreczki przez cc. Lidka wazy 2550, a Olga 2300. Na razie sa na oddziale noworodkowym na obserwacji. Dostaly 9 i 10 pkt apgar, ale obserwuja je i leza pod namiotem tlenowym, bo nie maja jeszcze wystarczajaco duzych plucek zeby spokojnie oddychac bez monitoringu.

Odezwe sie jak sie troche ogarne.
I gratuluje Ikasi !!!! :-):-):-)

Kupilam dzisiaj jeszcze jeden test...taki zwykly...juz nie jakiś czuly...no i wyszla druga krecha...oto ona:

Uploaded with ImageShack.us

Cudowny, piekniusi, sliczny !!!!!

Mavika ja bym nie jadła pomidorów na pewno. Te które teraz sprzedają są ble... Balabym się, że zaszkodzi małemu. Papryka, rzodkiewka nie wiem. Ale rzeczywiście ludziska przesadzaja z tymi radami, mnie to czasami naprawde wkurzało.

Mavika ja na początku ograniczyłam tylko wzdymające i czekoladę. Teraz już nawet to jem, ale w małych ilościach. Każde dziecko i jego brzuszek jest inny, u niektórych jak się nabiał ograniczy to znikają kolki :sorry: A ja jadłam jogurt za jogurtem, smarowałam masłem chleb, czego wcześniej nie robiłam, piłam herbatę z mlekiem itd. i ani kolek, ani żadnych alergii nie było

Pachnąca serdeczne gratulacje!!!!!
Super, że sie odezwałas myślałam o Tobie:-) Buziaki dla córeczek :*

Wzruszyłam się...

IKasia GRATULACJE!!! Bardzo się cieszę, że będziesz MAMĄ :))))) Życzę spokojnej ciąży :))) Ale stres - wiadomo - na pewno będzie towarzyszył do końca ciąży a potem wcale nie minie a wręcz przeciwnie ;)

Pachnąca GRATULACJE!!! Witamy Olgę i Lidkę! Buziaki dla dziewczynek i dzielnej mamy :*

Mavika nam w szkole rodzenia mówili by jeść wszystko ale by alergeny wprowadzać stopniowo. Ja tak robię. Jem nabiał, owoce (na razie bez cytrusów), warzywa (w tym pomidory). Czasem zjem coś smażonego. Piję herbatę. Nie jadłam jeszcze czekolady, z truskawkami czekam aż zacznie się sezon. Jutro chyba zabiorę się za pomarańcze ;) Myślę, że im większe ograniczenie tym większe ryzyko alergii później. Ale wszystko co kontrowersyjne to stopniowo.

reklama
Do góry