reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Patuska a czy Ty kiedys robilas badanie beta hcg? czy opierasz sie tylko na testach?? bo skoro mialas blade krese to nie zawsze o czyms swiadczy...wiem z doswiadczenia...mi tez ywszla kiedys blade kreska, a potem na becie wyszlo ze jednak jest 0...potem okazalo sie ze blad testu....wiec nie mozna zakladac po jednym tescie ze slaba kreska ze poronilas...bo wystarczy ze byla ciaza biochemiczna...albo blad pomiaru....nie mozna tak radykalnie stwierdzac od razu...tak mi sie wydaje..
Rozumiem ze bardzo pragniesz dziecka..I doszukujesz sie co miesiac objaww...itp...chyba kazda z nas to przechodzia...ale naprawde nie mozna podchodzic do trego w ten sposb...trzeba troszeczke na wiekszym luzie....I wiem co mowie, bo mam za soba bardzo dluga droge...ktorej konca nie widac....

reklama
MAvika- GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gryzoń- moze faktycznie dajcie sobie czas? . Jak coś ma być to uwierz ze będzie :) Jak nie wierzyłam i jednak ...:)
Ikasia-Tylko dwa dni do testowania ? Coś czuje ze to będzie to ! ;)

Kami bo jeszcze Ci chyba nie gratulowaam:):):):):) spokojnych juz teraz 8 miesicy:tak::tak::tak:

A co do mnie, to staram sie nie szukac objawow....do dzisiaj nie czulam sie na nic...ani na @ ani na ciaze..zreszta..cycki mnie kompletnie nie bolka..nawet ich nie czuje...jedynie dzisiaj mecza mnie straszneeee mdlosci...cokolwiek zjem to od razu...ja wiem ze to bardzo wczesniej na jakiekolwiek objawy, dlatego narazie wmawiam sobie ze to dlatego ze cos zjadlam....no I wczroaj zrobilo mi sie na ulicy bardzo slabo tak ze musialam az usiasc...ale nie wkrecam sobie...wole sie milo zaskoczyc

Mavika cudownie!!! Ogromne gratulacje!!! Może to ze stresu, ale super, że udało się naturalnie.

Patu&ka nie musi być tak, że poroniłaś. Zrób sobie betę jutro, jesli była ciąża to cos jeszcze wykaże, jesli nie to błąd testu.

Fioletowa teraz TY!

Gryzonku oni czasami są tak bezmyslni Ci nasi mężczyźni. Palną coś a potem tego żałują. Nawet w tak ważnych kwestiach jak dzieci. Mam nadzieje, że juz nie dlugo napiszesz, ze wszytsko ok :)

Maviko serdeczne gratulacje,tak się bałaś bólu wywoływania a tu Twój organizm sam sobie poradził :) jak dobrze że nie było żadnych węzłów.

Patu$ka Ikasia ma 100% rację, jeśli było by poronienie to w dniu krwawienia wychodził mi test pozytywny a na usg już nie było śladu pęcherzyka ciążowego. Być może to błąd testu, one też mogą mieć błędne wskazania. trzymam kciuki za Wasze starania i oby kolejny cykl okazał się owocny &&&&&&.

Mam pytanie do dziewczyn które już rodziły, czy jeśli wybiore szpital oddalony o ok. 35 km - czyli ok 40 min. jazdy to jest za daleko i mogę za przeproszeniem nie zdążyć dojechać? dziś mało z teściową się nie pokłóciłam bo ona twierdzi że powinnam rodzić w szpitalu na miejscu bo nie dojade na 100% dalej. Tutejszy szpital ma naprawdę złą opinię ale pomijając to nie chcę przyznać racji teściowej, więc proszę o waszą opinię tak realnie bez mojego uprzedzenia do tej kobitki :)

Ikasia
może brak oznak to dobry znak
oby !

patu$ka
tule mocno
popłacz łzy dadzą ukojenie . . .
razem będziemy brnąć przez ten cykl . . .

agtusiek
moja kuzynka też nie chciała rodzic w miejscowym szpitalu i wybrała taki z dobra opinią oddalony o podobą ilość km i zdążyła. przecież jakieś skurcze będziesz miała i trochę to potrwa prawda. moja kumpela miała lekki poród i szybki ale od pierwszych skurczy i boli minęło 3 godz zanim urodziła. spytaj lekarza on napewno ci najlepiej doradzi.

mnie znów do szpitala nie przyjęli-brak miejsc :-\
ale jakoś się tym nie przejęłam po ostatnich ich wybrykach i kupiłam wieśka i castagnus, wezmę znów CLO pójdę na monit i działamy

Kilka dni mnie nie było, a tu się tyle działo...:szok:

Mavika GRATULACJE!!! Bardzo się cieszę, że wszystko ok, że nie było węzłów i komplikacji i że już masz Andrzejka przy sobie :)

Kamii również gratuluję... WOW, to jest informacja miesiąca ;) Życzę spokojnej ciąży :))) Super wiadomość, nawet jak nieoczekiwana!

Ikasia zaciskam kciuki z całej siły &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Agusiek dziecko nie wypada z macicy :) po prostu ruszysz trochę wcześniej a nie przy bardzo silnych skurczach co 3 min. Ja miałam bardzo szybki poród jak na pierworódkę - od pierwszych skurczów do 2 fazy - 6 h a potem jeszcze 20 min. Zdążyłabym kilka razy obrócić ;) Moim zdaniem (i biorąc pod uwagę doświadczenie mojego porodu) najważniejszy jest dobry szpital. I dla mnie najważniejsze było, żeby miał b. dobrą opiekę neonatologiczną.

Gryzoń przykro mi, że jesteś zawiedziona decyzją męża. Może jednak zmieni zdanie. A Ty jak się do tego odnosisz?

Wczoraj mieliśmy szczepienia. Młoda przy cycu a tu znienacja igła w nogę, potem w drugą. Oczywiście ryk. Sama też się poryczałam trochę ;) Biedna moja córeńka... Na szczęście (odpukać) żadnych odczynów, gorączki, itp. Bardzo się tego bałam. W nagrodę zostawiłam ją potem z babcią w ogrodzie i pojechałam do świata dziecka kupić parę drobiazgów. A ona spała jak nigdy ;) Bałam się jak w nocy będzie spała, ale świeże powietrze dobrze jej zrobiło bo pobity został rekord-spała od 0.30 do 5.20 :)

Miłego dnia, Dziewczyny!

U mnie młoda chora :( Kaszle staasznie ...Dzis muszę sie z nią wybrać do pediatry ...
I znów kawa ma posmak metalu ..Też tak któraś miała w ciąży?, bo ja nie :zawstydzona/y:...
A no i wskoczył mi 7 tydzień ..Matko Jedyna ! :szok::eek:

Agusiek a czy te 40 min to jest najdłuzszy czas? Czas w korkach ewentualnych brałaś pod uwagę? Bo 40 min wystarczy spokojnie. No chyba ze będziesz rodziłac tak expresowo jak Ania.

Królowa
Laurka mogla po szczepieniu byc bardziej senna, Franek tak ma. I ja też plakałam na szczepieniach :)

Kamii 7 tc, bo chciałaś tak żyć w tej niewiedzy :p Ja kawe odstawiułam od razu, bo dodatnim teście i piłam lekką od 8 miesiąca, niw widziałam wówczas różnicy.

reklama
Moja też spi po szczepieniach ..A w ogóle wiecznie jest na cycu bo się odstresowuje :) A propo muszę zacząć odstawiać bo lekarz kazał..a ja czytam w necie ze niby mozna kamic w ciazy ...

Do góry