pewnie bym tak zrobiła gdybym była w Polsce a tutaj to na lekarza się doczekać graniczy z cudem, najpierw musiała bym zrobić dwa testy ciążowe które wyjdą pozytywne a potem zbadać bete na którą musze czekać kilka dni żeby pobrali mi krew, na wynik czeka się tydzień, tak więc zrobie teściora. Przechodziłam z nimi ciąże pozamaciczną i to była masakra dla mnie, na szczęście obylo się bez zabiegu, już szału tu dostaje bo w Polsce to jakoś inaczej a tutaj niby cywilizowany kraj ale obyczaje....Myśa ja na Twoim miejscu to bym się do ginekologa przeszła bo ten długi cykl Twój troszke mnie martwi. U mnie ponad dwa miesiące temu to jak miałam @ przez 2 dni tylko i mialam objawy ciąży to gin wysłał mnie do szpitala na badania bo testy nic nie wykazywały i sprawdzali czy nie ma czasem ciązy pozamacicznej i co sie wogóle z jajnikami dzieje. Beta hcg powinna juz pokazac cos
reklama
ja również melduję o zażyciu clo :-) Pierwsza dawka w drugim cyklu wspomaganym. Chyba męża jeszcze na badania wyślę tak, dla pewności. Ja i tak się leczę, nawet jeśli nie będzie dzidzi, to warto sobie cykle wyregulować.
42 dzień cyklu, Mysia ja bym robiła test i na nic nie czekała ale ja do tych niecierpliwych należę
lopop trzymam kciuki jeśli się uda, to będziemy miały dzieciaczki w tym samym wieku
U mnie nigdy @ nie trwała dłużej niż 3 dni, sporadycznie zdarza się lekkie plamienie czwartego dnia Co organizm to inne objawy
beta hcg powinna wskazywać na podwyższony poziom hcg już od 2 dnia po implantacji, ale żeby wynik był wiarygodny trzeba trochę dłużej poczekać. Testy z apteki mogą wykryć ciążę już w 6 dni po implantacji, ale lepiej zrobić je około tygodnia po terminie spodziewanej @ Poziom hormonu podwaja się mniej więcej co 2 doby. Aby uznać ciążę musi wynieść min 25 mlU/ml
Wiecie, mam strasznie dziwne objawy podczas tej @ chyba mi zaczynają pracować jajniki, albo poziom hormonów się zmienia, bo ciągle mam zgagę i bolą mnie piersi, temperatura ciągle podwyższona, niewiele ale zawsze. Test ciążowy robiłam i negatywny, okres był dość intensywny jak na moje możliwości, więc ciążę raczej wykluczam. Beta tydzień temu też wyszła 0. Pewnie mój organizm wraca do normy
42 dzień cyklu, Mysia ja bym robiła test i na nic nie czekała ale ja do tych niecierpliwych należę
lopop trzymam kciuki jeśli się uda, to będziemy miały dzieciaczki w tym samym wieku
Myśa ja na Twoim miejscu to bym się do ginekologa przeszła bo ten długi cykl Twój troszke mnie martwi. U mnie ponad dwa miesiące temu to jak miałam @ przez 2 dni tylko i mialam objawy ciąży to gin wysłał mnie do szpitala na badania bo testy nic nie wykazywały i sprawdzali czy nie ma czasem ciązy pozamacicznej i co sie wogóle z jajnikami dzieje. Beta hcg powinna juz pokazac cos
U mnie nigdy @ nie trwała dłużej niż 3 dni, sporadycznie zdarza się lekkie plamienie czwartego dnia Co organizm to inne objawy
beta hcg powinna wskazywać na podwyższony poziom hcg już od 2 dnia po implantacji, ale żeby wynik był wiarygodny trzeba trochę dłużej poczekać. Testy z apteki mogą wykryć ciążę już w 6 dni po implantacji, ale lepiej zrobić je około tygodnia po terminie spodziewanej @ Poziom hormonu podwaja się mniej więcej co 2 doby. Aby uznać ciążę musi wynieść min 25 mlU/ml
Wiecie, mam strasznie dziwne objawy podczas tej @ chyba mi zaczynają pracować jajniki, albo poziom hormonów się zmienia, bo ciągle mam zgagę i bolą mnie piersi, temperatura ciągle podwyższona, niewiele ale zawsze. Test ciążowy robiłam i negatywny, okres był dość intensywny jak na moje możliwości, więc ciążę raczej wykluczam. Beta tydzień temu też wyszła 0. Pewnie mój organizm wraca do normy
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sapik3
Zaciekawiona BB
Witam ja starałam sie o dzidziusia trzy lata z meżem, zmieniłam lekarza i przepisała mi luteine dopochwowo po dwie tabletki i kazała zrobic wynik estradiolu, luteine dosłownie wzeiłam 4 tabletki czyli dwa dni i zaczełam krwawic a po miesiecu dzieki niej byłam w ciąży mimo ze hormon wyszedł mi niski i dostałam na niego leki to juz nie wybrałam. Życzę Wam fasoleczki tak bardzo jak ja sama pragnełam z meżem
szczęściara, gratulujemy serdecznieWitam ja starałam sie o dzidziusia trzy lata z meżem, zmieniłam lekarza i przepisała mi luteine dopochwowo po dwie tabletki i kazała zrobic wynik estradiolu, luteine dosłownie wzeiłam 4 tabletki czyli dwa dni i zaczełam krwawic a po miesiecu dzieki niej byłam w ciąży mimo ze hormon wyszedł mi niski i dostałam na niego leki to juz nie wybrałam. Życzę Wam fasoleczki tak bardzo jak ja sama pragnełam z meżem
No to ja ide zrobić teściora ale wynik raczej z góry przesądzony no ale zrobie dla świętego swojego spokoju
tak jak myślałam, niestety jedna krecha ale jest jeszcze szansa więc cierpliwie czekam teraz do weekendudaj znać, co wyszło
nie trujesz tylko dobrze radzisz pójde na pewno do lekarza ,jade na urlop za 3 miesiące i wtedy porobie badaniaMyśa jeśli @ się nie pojawi idź do lekarza, wiem, że truję i że sama nie chodziłam pomimo wydłużających się cykli, ale teraz za to płacę
reklama
Podziel się: