reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Witam wszystkie staraczki:-)

Mam pytanie dotyczące luteiny. W tym cyklu miałam monitoring cyklu, który wykazał w 13 dc pęcherzyk Graffa 24 mm na lewym jajniku. Obstawiam, że w tym dniu albo w następnym była owulacja. Faza lutealna trwa u mnie 13 dni, więc liczyłam na to, że w 28 dniu cyklu dostanę @ (moje cykle trwają średnio 29 dni). W tym cyklu dostałam również luteinę, którą miałam przyjmować od 15 do 25 dnia cyklu i tak też brałam. Odstawiłam ją 20 kwietnia i dzisiaj mam 31 dzień cyklu (6 dzień po odstawieniu luteiny), a @ nie ma. Czy luteina może opóźnić miesiączkę i kiedy powinna ona przyjść po odstawieniu luteiny.

Przyznam szczerze, że bardzo długo się staram o dziecko i wolę się raczej nie nakręcać. Pozdrawiam i życzę Wam powodzenia!!!

reklama

Mam pytanie dotyczące luteiny. W tym cyklu miałam monitoring cyklu, który wykazał w 13 dc pęcherzyk Graffa 24 mm na lewym jajniku. Obstawiam, że w tym dniu albo w następnym była owulacja. Faza lutealna trwa u mnie 13 dni, więc liczyłam na to, że w 28 dniu cyklu dostanę @ (moje cykle trwają średnio 29 dni). W tym cyklu dostałam również luteinę, którą miałam przyjmować od 15 do 25 dnia cyklu i tak też brałam. Odstawiłam ją 20 kwietnia i dzisiaj mam 31 dzień cyklu (6 dzień po odstawieniu luteiny), a @ nie ma. Czy luteina może opóźnić miesiączkę i kiedy powinna ona przyjść po odstawieniu luteiny.

Przyznam szczerze, że bardzo długo się staram o dziecko i wolę się raczej nie nakręcać. Pozdrawiam i życzę Wam powodzenia!!!

Witam:-)
Całkowice potrafie Cię zrozumiec jeżeli chodzi o nakręcanie bo ja też strasznie długo się już staram:-(
A co do luteiny to biore ją od 16 do 25 d.c na utrzymanie ewentualnej ciązy lub na wywołanie okresu więc spózniający okres nie jest (tak mi się wydaje) winą luteiny.
Zycze powodzenia;-)

witam a test robiłaś?

luteinę podaje się na wywołanie miesiączki albo (jeśli udało się zajść w ciążę) aby ją utrzymać :) Jednak mi czasami na wywołanie luteina nie pomagała od razu, podobno @ powinna się pojawić do 10 dni od odstawienia luteinki. Nie zaszkodzi zrobić testu :)

wiem to tak boli gdy na teście znowu jedna krecha

dziewczyny pierwsza dawka moich wspomagaczy zażyta
czyli nowy cykl rozpoczęty, oby tylko pęcherzyki rosły, pekały i chciały dać sie złapać przez plemniczki:)
Ja od paru dni mam straszne odbijania, brzydko powiem że bekam jak stary chłop ale gdyby to był objaw ciąży to chyba za wcześnie

Lopop nie robiłam jeszcze testu, jakoś nie mam odwagi, wolę jeszcze poczekać:/
ja chyba bym juz nie wytrzymała, jestem strasznie niecierpliwa i wszystko musze mieć już a to nie jest dobre ,lepiej zaczekać niż się rozczarować

Ostatnio edytowane przez moderatora:
czyli nowy cykl rozpoczęty, oby tylko pęcherzyki rosły, pekały i chciały dać sie złapać przez plemniczki:)
Ja od paru dni mam straszne odbijania, brzydko powiem że bekam jak stary chłop ale gdyby to był objaw ciąży to chyba za wcześnie
dlaczego za wcześnie ze staraczek jedna dziewczyna też o tym pisała no dopiero potem dała znać że 2 kreski są ale Myśa ja nic nie mówię żeby nie zapeszyć

dlaczego za wcześnie ze staraczek jedna dziewczyna też o tym pisała no dopiero potem dała znać że 2 kreski są ale Myśa ja nic nie mówię żeby nie zapeszyć
no dziwne to jest bo ja nigdy tak nie miałam i juz pomyślałam że może coś zjadłam ale codziennie tak mam , jeśli liczyć że owulacje miałam wcześniej to mogła bym spokojnie zrobić testa ale nie chce go zmarnować a dzisiaj już 42 dc

reklama
Myśa ja na Twoim miejscu to bym się do ginekologa przeszła bo ten długi cykl Twój troszke mnie martwi. U mnie ponad dwa miesiące temu to jak miałam @ przez 2 dni tylko i mialam objawy ciąży to gin wysłał mnie do szpitala na badania bo testy nic nie wykazywały i sprawdzali czy nie ma czasem ciązy pozamacicznej i co sie wogóle z jajnikami dzieje. Beta hcg powinna juz pokazac cos

Do góry