reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Fioletowa- świetnie, że u Ciebie wszysyko gra :):)

Mavika- cieszę się, że Cię wypuścili i możesz odpocząć u siebie w domku:)

Ja dziś też byłam u gina i w sprawie tych ketonów powiedział mi, że to efekt nieregularnego odżywiania i powinnam jeść 6 małych posiłków dziennie.
Dziewczyny rosną- jedna ma 1800, druga 2200 :) szyjka 23mm. Jest spora różnica między ilością wód płodowych u dziewczynek. No i znowu się przekręciły i obie są znów główkowo.
Dał skierowanie do szpitala, żeby porobili mi wszystkie badania, więc jutro jadę się umówić na przyjęcie.

No i przez 3 tyg przytyłam 3 kilo, ale puchną mi nogi i ręce, a soli odstawić tak czy owak nie powinnam, bo mimo że dużo solę ciągle mam sód poniżej normy..

pachnąca, trzymam kciuki żeby badania wyszły dobrze!

Dziewczyny, co oznacza większa ilość żółtego śluzu? Badała mnie w szpitalu ta lekareczka i stiwerdziła że to taka fizjologiczna wydzielina ale wcześniej jej tyle nie było. Czy to też jakiś syndrom że jest coraz bliżej?

tak Maviko - ja już miesiąc przed porodem chodziłam jak ślimak :))) obrzydliwe to było, musiałam zmieniac wkładkę co kilka godzin. A dwa tyg przed porodem zaczął odchodzić czop - takie grudy wielkie. Co kilka dni po trochu :)) co raz bliżej kochana!! ciesze sie że jesteś w domu:)

Fioletowa - to bardzo konkretny plan ułozyliście ze szpitalami:) ja wiedziałam że jade tylko do jednego, tam gdzie Królowa też rodziła. Nie wyobrażałam sobie gdzie indziej :)

My po boboseksach :))) ale śmiesznie, tak po roku znów sprawdzać dni płodne i niepłodne hahah wyszłam z wprawy. Mam nadzieję że w kilka miesięcy się uda, że teraz nam ten z góry wynagrodzi tamto czekanie 2-letnie i teraz pójdzie szybko :)
Dzisiaj już skoczyła tem do 37,3 czyli na pewno była owulka - i była bardzo bolesna :)
Nawet się zdziwiłam, mój mąż kazał sobie kupić L-argininę (poprawia trochę jakość nasienia) - też się zaangażował w te próby )))

Kwiatuszek - to w tym cyklu ja Ty i Ikasia prawie równo się zgrałyśmy. Teraz się dprężmy i cieszmy piękną pogodą - wreszcie!!!!

Ostatnia edycja:
pachnąca to kicha z tą solą - bo mi kazała odstawić 2 tyg temu i już widać efekt - 2 tyg i tylko 450 g w górę
dalej nieco puchnę, no ale teraz i pogoda na puchnięcie się zaczyna
trzymam kciuki za dobre wyniki

no dość konkretnie ustaliliśmy ze szpitalami, pewnie skończy się na cc w tym polecanym szpitalu, mam nadzieję
a ten drugi, jest na w razie gdyby coś zaczęło się szybciej, żeby być w jednym szpitalu - jedna z koleżanek z lipcowa tak miała, jej synek urodził się chyba w 30 tc [w maju a termin na lipiec miała], nie wiem czy kojarzycie, na śląsku tzw. "doktor śmierć" odbierał jej poród, nie zdecydował się na cc, rodziła sn, mały utknął w kanale rodnym, i robili cc wyciągając go w drugą stronę - potem inkubator, mikrowylewy w mózgu, zachłystowe zapalenie płuc - no i po porodzie ona w jednym szpitalu, a dziecko w drugim, bo je musieli przewieźć
na szczęście mały się dobrze rozwija, w ogóle po nim nie widać tego co na początku przeszedł

gryzoń trzymma kciuki żeby tym razem szybko poszło

a kuzynka właśnie odkłada staranka na pod koniec roku, urodziła córę w styczniu, babcia jedna się troszkę nie nadaje do pilnowania dziecka, a druga pracuje, teraz chcieli się starać o drugie, żeby nie musiała wracać do pracy [wydać 700 na żłobek jej się w ogóle nie kalkulowało] lub musiałaby iśc na wychowawczy, no ale matki I kwartału wywalczyły :-D i może trochę odpocząć przed kolejną ciążą

Ostatnia edycja:
hej Kobitki-Fajnie ,że u was wszystko ok , ja ostatnio jestem w ciągłym biegu
i nawet nie mam czasu włączyć laptopa ...
Jestem strasznie zmęczona wszystkim ...Wszystko mnie boli i w ogóle :no:
Chciała bym po postu odpocząć ! . Brakuje mi odpoczynku no i SNU!! :no:

No a z tych dobrych to muszę się pochwalić bo moje półroczne dziecię samo już siada! :-D

Mavika super że już w domu, w końcu się wyśpisz.
Fioletowa jak udało Ci się wyeliminować sól z diety? Może masz jakieś praktyczne rady?
Pachnąca dziewczynki ładnie rosną :) trzymam kciuki za wszystkie badania. Jestem ciekawa czy będziesz rodzić sn czy cc? Mój mały jest obrócony główką w dół, ale twarzą do kręgosłupa, czy to ma w ogóle jakieś znaczenie?

Ostatnia edycja:
Dziewczynki ja tak z doskoku troszke...chcialam się pochwalic ze mimo braku owulki podchodzę do transferu....przy in vitro owulka nie ma znaczenia, a poziom hormonow mam badany codziennie I ladnie wzrasta..wiec nie ma przeciwskazan....no I 2 maja jade po moje dwa babelki./....vbędzie to 22 dc....troszke pozno bo zaraz przez okresem w zasadzie, ale wtedy endometrium będzie ładne....mam nadzieje ze tym razem chociaz jeden maluszek zostanie ze mna:tak::tak::tak: teraz czekam tylko na telefon od doktorka z godziną o której mam się zjawić we czwartek...będzie dobrze tym razem....musi:tak::tak:

reklama
Ikasia na pewno będzie dobrze!!!

agusiek Twoje dziecię ma jeszcze czas na obroty, ale to ułożenie jest jak najbardziej prawidłowe.

A ja się wreszcie wyspałam, zjadłam płatki z mlekiem które za mną chodziły i jestem happy :) Waga podczas pobytu w swzpitalu spadła tylko o 0,5kg, więc dokarmianie serkami i owockami pomogło. ?Jestem niecałe 8kg na plusie i nie obraziłabym się gdyby już nie urosło :)

Do góry