reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Mavika, no to nie ma co ryzykować z sn w tej sytuacji. Moja koleżanka po cc bardzo szybko doszła do siebie. Teraz mówi, że przy następnym dziecku na pewno załatwi sobie cc, bo nie chce ryzykować. Także będzie dobrze.

to powiedz jej że nie musi nic załatwiać, wystarczy że po pierwszej cc odmówi sn :-D
mam tą samą sytuację, a wczoraj na usg lekarz mi wytłumaczył dlaczego tak jest, że po jednej cc można już mieć na życzenie - po cięciu, zwłaszcza jak było przy dużym rozwarciu przy drugim sn może dojść do pęknięcia macicy
ucieszyłam się bardzo, bo ja jestem na cc nastawiona już od dawna

czy brak owu może skrócić cykl?
bo ja dzis mam juz krwawienie ...
:angry:
22dc

no raczej wydłużyć, o tym żeby mieć krótszy bezowulacyjny jeszcze nie słyszałam

reklama
A ja z wydluzaniem sie fazy lutealnej w cyklu bezowulacyjnym sie nie zgodze. bynajmniej w moim przypadku. Ja mam cykle bezowulacyjne i cykle jakw zegarku 28 dni. czasem zdarzylo sie 30 ale to juz musialao miec na to cos wplyw. Wiec watpie zeby brak owu byl przyczyna... Bo na jakiej podstawie nie ma owu to @ przychodzi normalnie. Rozumiem jesli owu sie przesunie to fakt faza lutealna sie przeciaga ale zeby bez owu byla dluzsza to pierwsze slysze.

Patu$ka mówię o Clo. Dziwne że masz zmniejszoną dawkę skoro tamta dawała efekt. Nie kojarzę, a Twój facet robił sobie badania?

Co do duphastonu to podobno nie hamuje on owulacji. Prędzej luteina.

Anuszka u mnie cykle są zazwycaj 26-28 dni, zawsze jak w zegarku...ale kilka razy zdazyły mi się cykle np 19 dniowe...a ostatni mial 23 dni....mimo tego ze z owulacja potwierdzoną na usg....lekarka mi mowila ze tak sie czasami poprostu zdaza....

Anecze cy się poprawil...dzisiaj jakoś dzien minąl i chyba mniej juz mysle o wyniku bety...i tak juz nic nie zmienie....zobaczymy co będzie....choćciagle czuje typowe klocie w brzuchu jak przed @....ale zobaczymy....cycki bola, ale jakos mniej..jedynie co to od nczasu do czasu poajwiają się mdlosci...zobaczymy,...
zmienilam dzien bety..pojdę we wtorek...będzie to 7dpt...czyli lacznie 13 dzien po zaplodnieniu...wiec cos tam już powinno wyjśc,,....

Ikasiu
moja sis miała strasznie długo objawy jak na @ więc długo nie chodziła do lekarza
no i sie okazało że jest ciąża
:D

a ja kiedyś miałam od 19 do 35 dniowe cykle
ale ostatnio bardzo długo były po 27-28 dlatego sie zdziwiłam

Ostatnia edycja:
Mavika, super że wykryli ten węzeł na pępowinie. Inaczej rodziłabyś sn a to mogłoby się źle skończyć :/

Ikasia to normalne, że się martwisz czy będzie zagnieżdżenie - wiadomo - raz się udaje, innym razem nie ale trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Staraj się o tym nie myśleć. Jeszcze kilka dni tylko i będziesz wiedziała. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Patuska ja brałam clo od stycznia do czerwca (najpierw pół tabletki, potem całą).

Fioletowa i bardzo dobrze, że cc. Ja od mojego porodu jestem tylko za cc.

Jutro mój mąż wraca do pracy. Smutno mi bardzo. Czułam się bezpieczniej jak był cały czas z nami i nie bardzo wiem jak to będzie teraz. Poza tym on bardzo, bardzo mi pomaga. Wszystko robi przy córce. No nic, będziemy musiały sobie poradzić jakoś same. Stresuje mnie to. Ogólnie mam doła, że sobie nie poradzę. Mocno rozchwiana emocjonalnie jestem, płakać mi się ciągle chce. Sama mam siebie dość. Może jak pogoda się poprawi i będę mogła na spacery wychodzić to mi się poprawi.

Od noszenia małej do odbicia strasznie boli mnie kręgosłup. Na odcinku lędźwiowym - nie bolało mnie tak w ciąży. A teraz bardzo, przy każdym ruchu. Najbardziej boję się, że coś mi tam strzeli jak będę miałam dziecko na rękach.

A jeszcze Wam się pochwalę, że dziecko mi się trafiło idealne :) je i z cyca i z butelki. I jest strasznym żarłokiem :) Z butli zjadła dzisiaj 90 ml (tatuś karmił bym mogła dłużej pospać) a zaraz i tak cyc poszedł w ruch :) Ale cieszę się bardzo, że nie robi jej różnicy skąd ma mleko bo dzięki temu wszystko będzie prostsze. Pamiętam jak o tym tu pisałyśmy - i że Artur fioletowej też tak miał :)

królowa
ta pogoda naprawde moze dobijać dodatkowo
ja mam tak samo doła z powodu pogody
uszy do góry
dasz rade z maleństwem, instynkt ... zobaczysz

reklama
Królowo kochanie glowa do góry :) Tez przez to przechodziłam. Tak bardzo sie bałam, kiedy po 2 tg mój M wracał do pracy. Bałam sie, że sobie nie poradzę. Mimo, że wszytsko przy dziecku robiłam sama to balam sie głównie o psychikę, nie wiem czy pamietasz miałam babybluesa. Źle znosilam chwile, kiedy S będąc na urlopie musial jechac cos załatwić, a to urząd, a to laktator wypożyczyć. Bałam się zostawać sama. jednak za każdym razem okazywało sie, że zupelnie bezpodstawnie.
A teraz zapowiadają duzo słońca, wiec nasze nastroje na pewno sie poprawią.

Mavika będe na to zwracac uwagę, dzięki :)

Patu&ka przykro mi....

Do góry