reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
mavika lekarzowi chodzi o to zeby mnie nie przestymulowac bo przy jednej tabletce rosna 3 duze pecherzyki i boi sie z ejak zajde z trzema to ciezko bedzie mi ja utrzymac. Bynajmnije ja tak zrozumialam,Jemu pewnei sie wydaje ze CLO pobudzilo jajaniki do samodzielnej pracy. U mnie pechole ladnie rosna tylko jest ich za duzo. Lekarz wolal by max dwa a nie trzy.

Zobacze jaki efekt przyniesie zmniejszenie dawki,

reklama
Patu&ka a jak u Ciebie z plodnym śluzem? Bo Clo trochę wysusza. U mnie tak było- sahara. Dlatego w 4 cyklu z Clo zaczęlam przyjmować olej z wiesiolka w kapsułkach. śluz się poprawił, a ja zaszlam w ciążę. Nie ukrywam, że po przytulankach trzymałam biodra wyżej przez kilka minut

Królowo dasz radę, chyba każda przez to przechodzi, że się boi jak to będzie. No i oby się to wam utrzymało, że mała chętnie je też z butelki, bo u nas z tym różnie :rofl2: Pierwszą butlę dostała jak miała 6 tygodni i ładnie piła, ale potem jej się odmieniło :baffled: Wczoraj znowu wciągnęła ładnie jak byłam w kościele, ale generalnie to zawsze są cyrki
Byłam dzisiaj też w kościele, żeby zabrać tą deklarację o duchowej adopcji. Będę się teraz modlić 9 miesięcy za jakieś dziecko :tak: Tylko jeszcze muszę z tą deklaracją jechać do tamtego kościoła (bo oczywiście pojechałam do innej parafii za moim ukochanym księdzem, który nam Martę wymodlił), a nie wiem czy dam radę w tym tygodniu, bo M. ma na nocki, wraca o 9tej rano, więc już po porannej mszy i wstaje w okolicach wieczornej. Ale może teściowa mi tu przyjdzie, to wtedy skoczę :-) Miłego dnia dziewczyny :-)

hej Dziewczyny:) Wpadam się pożegnać bo o 19 lot ,ale teraz mam masę pakowania więc już raczej nie dam rady do was zajrzeć ...
Mam nadzieje że jak wejdę po po powrocie na bb to usłyszę dobre wieści od staraczek (z niecierpliwością czekam na wieści od Ikasi ) ...
Boje się lotu jeszcze bardziej zwłaszcza ze Natalii ten ząbek się wybija bardziej do góry i jest strasznie marudna ..Ale myślę ze te 2 godz przeżyjemy ...
Trzymajcie się Kobitki .

hej

A ja z wydluzaniem sie fazy lutealnej w cyklu bezowulacyjnym sie nie zgodze. bynajmniej w moim przypadku. Ja mam cykle bezowulacyjne i cykle jakw zegarku 28 dni. czasem zdarzylo sie 30 ale to juz musialao miec na to cos wplyw. Wiec watpie zeby brak owu byl przyczyna... Bo na jakiej podstawie nie ma owu to @ przychodzi normalnie. Rozumiem jesli owu sie przesunie to fakt faza lutealna sie przeciaga ale zeby bez owu byla dluzsza to pierwsze slysze.

ja sie w sumie nie znam, nie wiem czy miewałam bezowulacyjne, koleżanka twierdzi że ona miała i czasem nawet 90 dni trwał cykl

królowa trzymam kciuki za poprawę nastroju
a jak nie będzie przechodziło, to skocz do lekarza, nie warto czekać na depresję

i trzymam kciuki żeby córcia dalej tak samo chętnie jadła z butelki jak i z cyca :-D to duże ułatwienie

kamii spokojnego lotu

Ale to moglo miec inne podloze. jak owu wystepuje pozno no to wiadomo faza lutealna sie wydluza ale zeby bez owu miec dlugie cykle???

Cykl dzielimy na 4 fazy
menstruacjie
f. folikularna
owulacje
faze lutealna

jesli nie dochodzi do owulacji pomijamy dwie ostatnie.

reklama
jak u mnie nie ma owu to cykl się ciaaaagnie ze hej, a jak jest owu to za 14 dni jest @.. choc nie wiem jak w tym miesiacu bo owu mialam a okresu brak :p

Do góry