reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Błonka, to test kupuj i sikaj ;-)

Mi też się wydaje, że jak nie ma owu, to cykl się wydłuża. Zresztą mój najdłuższy cykl miał 36 dni i gin stwierdził, że był pewnie bezowulacyjny.

Królowa, dasz radę. Jesteś dzielną kobietą, a i tak jak Anuszka pisze, instynkt Cię na pewno nie zawiedzie. Trzymam kciuki, żeby tak było :-)

Kami, trzymaj się dzielnie. Jak tylko dasz radę, to zdaj relację.

Ja odebrałam wyniki badań. Moje tsh, fsh i prolaktyna są teoretycznie w normach..... ale ...... tsh mam 3 i wzrosło w stosunku do badań z 2011 o ponad 1, a górna granica jest 4,2. Gdzieś wyczytałam, że najlepiej jak jest około 1 i kurcze blade znowu się denerwuję. Natomiast prolaktyna od 2011 nic się nie zmieniła i też jest w górnej granicy normy. W czwartek idę na monitoring, więc się dowiem jak mam się na te badania zapatrywać. Natomiast, to że mimo wszystko są w normie, utwierdziło mnie w przekonaniu, że ten cykl jest moim ostatnim na wspomaganiu. Niech się dzieje co chce.
Miłego dnia!

reklama
Babeczki moja mamuśka sama dawała sobie ze mną radę, bez ojczulka, który miał to w d… i do dziś ma … będzie dobrze
A moja babunia sama wychowała moja mame i jej siostrę bliźniaczkę !!! no to były trochę inne czasy ale to nie zmienia faktu że dała radę …

Ciekawe co mi ginka powie na te moje CLO, monit i inne …
Czy te owu jest czy nie i czy stymulacja pomoże …
Żeby to pomogło bo sił mi nie starczy …
Jeszcze jak moja sis urodzi to w ogóle …
Boziu … pomóż …

Ja tez muszę sobie zakupic wiesiołek do tego CLO bo teraz śluz mam i jest ok. ale jak clo wysusza …

To co może być ze mna nie tak? Bo kiedyś miałam cykle po 23 i po 36 dni … teraz dłuuuugo miałam po 28 a ostatni podobno bez dominującego pęcherzyka i 22 dc ?

Ja nigdy nie miałam PRL robionej z obciążeniem … hm … ciekawe jak by wyszło skoro miałam kiedys wysoką, teraz przy Bromku jest ok. …

anuszka nie wiem co jest odpowiedzialne za krotszy cykl,ale moze stres cale zamiesznie z tymi ginkami. Moze to ci skrocilo cykl?

Coś mam problem ze stroną forum- rozjeżdża mi się jak mam dodać post.

Ikasia - mocno trzymam kciuki !!!

Kamii - trzymsjcie się mocno!!!

Aneczka- tsh w wysokości 3 to zdecydowanie za dużo! Każdy endokrynolog Cibto powie (a gin może się nie bardzo na tym znać). Ja miałam 2,3 i mój gin twierdził, że jest ok, ale ja w necie wyczytałam, że powinno być w okolicach 1 jeśli chce się zajść w ciążę i bezpiecznie donosić. Poszłam więc do endo i rzeczywiście kazał brać leki na niedoczynność, które biorę do teraz.

Jeśli chodzi o duphaston to u mnie wyglądało to tak, że początkowo brałam go na wywołanie okresu, bo cykle miałam baaaardzo długie (50-60 dni), oczywiście bezowulacyjne. Generalnie problem tkwił w tym, że w normalnym cyklu, w którym występuje owu jajeczko przekształca się w ciałko żółte, które produkuje progesteron i przygotowuje ścianę macicy na przyjęcie zarodka. Jeśli nie doszło do zapłodnienia ciałko żółte obumiera po 12-16 dniach. Nagły spadek progesteronu doprowadza do złuszczania się endometrium czyli do krwawienia miesięcznego. Ponieważ u mnie nie było nagłego spadku progesteronu, bo nie miałam ciałka żółtego, bo nie miałam owu, więc okres bardzo późno przychodził.
To tyle co wiem o wpływie owu na długość cyklu ;)

A potem dupka brałam na uregulowanie cyklu w połączeniu z estrofemem i clo.

A dzisiaj ja byłam u gina- szyjka 27 mm :) nie kwalifikuje się do fenoterolu :)
Dziewczynki rosną- jedna waży 1300g a druga 1500g. I co dla mnie ważne- Lidka się przekręciła główką w górę co mnie uspokaja w kwestii porodu- zmniejsza szansę na to, że jakiś lekarz na porodówce wpadnie na pomysl, żebym rodziła sn..

A poza tym dopatrzyłam się u siebie początków rozstępów i przeżywam to strasznie- wiem, głupie, ale jednak....

Kruszka- nie dziwię się, że macie pretensje do brata o zaproszenie nieproszonych gości, nie było to fair. Trzymam kciuki, żeby wszystko na chrzcie poszło tak, jak chcecie :)

Błonka- daj znać po wizycie u gina :) nie wiem za co mam trzymać kciuki? Aby wszystko pomyślnie się ułożyło :)

Ostatnia edycja:
reklama
hm no to ja nie wiem ...
miałam długie cykle ale max 36 dniowe ...
kurde że mi nikt nigdy nie kazał sprawdzić czy mam owu ... tumany ...
tyle czasu na marne
:wściekła/y:

pachnąca
a ty miałaś stymulację i bedziesz miała bliźniaki?

nie martw się o rozstępy ... będziesz piękna mamą :D

Ostatnia edycja:
Do góry