reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
ACzec dziewczyny! Jestem w miarenowa na forum - chcialam zapytac Was - bo ciezko praegrzebac caly watek - czy duphaston Wam pomogl? Jesli tak, to po ilu cyklach udalo sie Wam zajsc w ciaze? Ja dostam bo mam niski poziom progesteronu, 26dniowe cykle, w tym 6dniowe @ bolesne i obfiete, a procz tego po owulacji do konca cyklu ciagly bol brzucha.

reklama
Ikasia teraz ten kwietniowy bedzie 17 cyklem trzecim z CLO.

kaskakasiunia ja nie mam doswiadczenia z dupkeim ale pewnei te co biora lutka (bo to to samo) beda mialy cos do powiedzienia. Ja mam lutka jako wspomagacz do CLO. Na podtrzymanie w razie czegos.

mavika? ale co masz na mysli Luteine czy CLO? CLO mialam w pierwszym cyklu 1x1 tab. wtedy byly trzy pecherzyki ale tylko jeden dominujacy, w tym cyklu dawka ta sama 3 pecherzyki 20 mm,i dwa po 19 mm. teraz dawke mam zmniejszyc do 0.5 tabl.x1
a luteine mam od 16-25 dc 2x2

A dzieki zwierzaki juz lepiej juz nie psikaja tak i nie leca smarki ale antybiotyk dostały na 10dni wiec trzeba do konca wziasc, wiecie jaka masakra jedna bierze tabl bez problemu a 2 po roznych próbach udaje sie tylko wymieszac rozgnieciona tabl z jogurcikiem na łyzce:)

Hej Dziewczyny!
U nas nareszcie jest piękna wiosna! Aż chce się żyć!!! :-)

Mavika, no to nie ma co ryzykować z sn w tej sytuacji. Moja koleżanka po cc bardzo szybko doszła do siebie. Teraz mówi, że przy następnym dziecku na pewno załatwi sobie cc, bo nie chce ryzykować. Także będzie dobrze.

Patu$ka, przykro mi. Wiem co czujesz. Ja w tym cyklu wcale się nie nastawiałam. Nawet się za bardzo nie staraliśmy. Teraz mam 2 clo dziennie i w czwartek monitoring. Mam nadzieję, że tym razem pęknie ten uparty pęcherzyk, a nie tak jak ostatnio...

Kaśkasiunia, jeżeli chodzi o duphaston, to ja mam mieszane uczucia. W ciążę nie pomógł mi zajść, a i na moje plamienia niewiele pomógł. Teraz mój gin kazał mi go odstawić, bo stwierdził, że być może blokuje mi owulację. Ale na pewno nie zaszkodzi.

Ikasia, jak się dziś czujesz? Humor Ci się poprawił?

aneczek1
serio duphek może blokować owulke?
hm
może cos w tym jest ...
mi tez nie pomógł zajść, plamienia jak były tak są ... na długo przed @
a jakie pryszcze mi wyskakiwały w trakcie brania , masakra

Kaśkasiunia ja brałam dupka, bo miałam bardzo długie cykle. Najpierw luteinę, a jak raz mi dopiero po 2 tygodniach od odstawienia przyszła @ (a zawsze przychodziła w dniu odstawienia albo max. 3 dni później), to mi gin zmienił na dupka i po dwóch cyklach zaszłam w ciążę. Z tym że u mnie inna historia, nie wiem ile więcej w tym medycyny, a ile modlitwy, bo zaszłam w ciążę po czuwaniu modlitewnym w intencji małżeństw, które nie mogą mieć dzieci ;-)

Anuszka, podobno może, jeżeli weźmie się go przed owulacją. Ja go dostałam właśnie z powodu plamień i podejrzenia niedomogi lutealnej, ale jak widać mi nie pomógł. Tak czy inaczej jestem zdania, że każda z nas to inna historia i nie ma co się sugerować.

reklama
Do góry