reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
W zasadzie bezsensu , a jakby coś się działo to usg dopiero po 12tc??????Już nie mówię o poronieniu no bo skoro mają to w d... To mają,ale np.ciąża pozamaciczna...

Sąsiad dziś się mnie pytał czy już ubrałam choinkę :-pFakt można sie pogubić w tych świętach ...W koncu nie co roku mamy zimę w Wielkanoc....

Idę spać ..
a więc wesołych świąt Dziewczyny!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
uu nikogo nie ma....

korzystając z okazji Życzę Wam kochane kobietki abyście jak najszybciej dostały swoje "króliczki wielkanocne", Tym kobietkom których króliczki sa jeszcze w brzuszku aby były grzeczne i terminowo wyskakiwały a tym które już mają swoje króliczki aby rosły duże i radosne :)))

Wszyscy świętują :)

Ja rózwniez życzę Wam wszystkim spokojnych i wesołych Świąt, i mokrego Dyngusa! Żeby staraczkom udało się zaciążyć, brzuchatym jak ja donosić do terminu i urodzić zdrowe, śliczne bobaski, a mamuśkom pociechy ze swoich brzdąców :)

A ja jeszcze z pytaniem do dziewczyn, które miały cesarkę. Jak to jest z tym znieczuleniem zewnątrzoponowym? Położna na szkole rodzenia mówiła, że pk nim nie można 24 godziny się podnosić- trzeba leżeć płasko, aby uniknąć komplikacji i wylania płynu mózgowo rdzeniowego a w związku z ym nawracających migren. Przeraża mnie to, bo mówiła, że trzeba leżeć płasko inawet głowy nie można podnieść, a dla mnie to oznacza, że nie będę mogła samodzielnie zająć się dziećmi. No i ciary mnie przechodzą na myśl o cewnikowaniu.
Jak to było w Waszym przypadku w kwestii tego wstawania? Bo ja jak sobie przypomnę narkozę przy histeroskopii to w zasadzie po 4godzinach byłam już przytomna

Witajcie dziewczyny :)
My w piątek po lekarzach od razu pojechaliśmy do babci, a jak tu jestem to nie mam czasu zajrzeć tyle się dzieje. Poczytam Was we wtorek na spokojnie, jak się porozjeżdzamy trochę.

Życzę Wam by Zmartwychwstały Chrystus, który pokonał śmierć obudził w nas nadzieję...

Pachnąca
Ja co prawda nie miałam cesarki ale miałam dwa razy takie znieczulenie podczas operacji nogi.
Nie mogłam się podnosić około 12h niestety. Będziesz przypomna cały czas tylko plackiem tak jak piszesz trzeba leżeć :-\
Ale myślę że Twoimi dziewczynami napewno ktoś się zajmie i poda ci je do cyca.

Ostatnia edycja:
pachnąca ja nie miałam cesarki ale miałam zzo, najpierw do porodu (musiałam tylko trochę leżeć na plecach by się rozprowadziło równo) a potem miałam podaną dużą dawkę do szycia (anestezjolog powiedziała, że dawka jak do operacji bo byłam szyta 1,5 h). Przez kilka godz. (może ze 3) nie miałam czucia w nogach. Musiałam leżeć kilka następnych ale nie z powodu znieczulenia ale b. dużego ubytku krwi.
Natomiast później leżała ze mną dziewczyna po cc - przywieziona ok 15 (jak tylko łóżka poprzedniej dziewczyny zostało zwolnione a wypisy były właśnie ok 15) i szybko ją spionizowali ;) dziecko przywieźli do obsługi niedługo po niej. Nie wiem o której miała zabieg ale pewnie rano robią. Najlepiej dowiedzieć się w szpitali. A dodam, że ja już byłam trzeci dzień jak ją przywieźli i ona była w lepszym stanie niż ja :/

pachnaca-nie martw się cc - ja się bałam i teraz mam jedno i drugie za sobą i zdecydowanie polecam cc ..Nie mozesz sie podnieść 12h , ja podnosiłam głowę co mi mówili ze nie mogę i trochę mnie głowa bolała , no ale ja do upartych należę ,a dziecko ci podadzą jak tylko będziesz chciała ...Czy do karmienia czy tak do tulenia to ci je po prosu dadzą jak zadzwonisz po którąś ....Naprawdę nie martw sie !! a po 12h jak juz raz wstaniesz to już potem sama będziesz wstawała ..jedyne co za ciebie zrobią położne to zmienią pieluszki przez pierwsze 12h o i wieczorem wykapią ,ale kąpią same nawet po porodzie SN.

reklama
Do góry