reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
&&&&&&&&&&&&&& mocno zaciśnięte
dziękuje za kciukaski
Czyli powiedz moja droga co teraz, będziesz czekać jak @ sama przyjdzie?? Mnie też martwią te plamienia między @, wcześniej tak nie miałam, musze czekać do sierpnia jak pojade na urlop to zrobie monitoring i zbadam jeszcze raz hormony no chyba że jakimś cudem nam się w końcu uda. Lopo nie smuć się, większość z nas to takie sierotki co czekają i czekają i doczekać się nie mogą, to jest męczące ale trzeba wierzyć

reklama
agabre trzymam kciuki bardzo mocno, aby się udało :tak:

lopop nie możesz się załamywać i poddawać ja i mój mąż a nawet lekarz na leczenie z clo nie zakładaliśmy że to będzie od razu, nawet receptę przepisał mi od razu na 2 opakowania i nawet w trakcie monitoringu wyglądało to słabo tylko 1 pęcherzyk i to jeszcze wcale nie taki za wielki a co się okazało że robiłam 3 razy test bo nie mogłam w to szczęście uwierzyć, tak więc spokojnie i zobaczysz że prędzej niż można przypuszczać takie cuda się zdarzają i za ciebie kochana trzymam mocno kciuki będzie dobrze:tak:

Myśa ja miałam takie plamienia w zeszłym roku, nie w każdym cyklu ale kilka razy się zdarzyły. Mój lekarz, do którego wtedy chodziłam mówił, że to wynik mojej owu, niestety mimo, że on tak mówił, że jest wszystko w porządku to w ciążę sama zajść nie mogłam a cykle czasem miałam ok 40-50 dniowe, w tym roku po zmianie lekarza dostałam skierowanie na badania hormonów, okazało się że niestety nie jest w normie wszystko i moje cykle trzeba wyregulować, no i skończyło się na razie na stymulacji.
Piszę o tym, nie dlatego żeby cię straszyć tylko żeby w razie problemów o których możesz nie wiedzieć nie tracić nadziei, tak jak ja ją traciłam bo lekarz postawił złą diagnozę i mówił mi, że wszystko jest ok a tym czasem wystarczyło trochę mnie podleczyć i efekty poznam dziś bo mam usg, które może juz coś pokaże :happy: oby trzymacie kciuki

ja trzymam kciuki za was wszystkie! będzie dobrze, nie ma wyjścia ;-):tak::tak::tak:

No i znowu rozczarowanie. Odebrałam wynik bety i nadal 0,1 :( Tylko dlaczego okresu ani śladu mimo 15 dni podwyższonej temperatury? Zawsze było 12 maksymalnie. Szyjka macicy bardzo wysoko i dość rozpulchniona (nie sprawdzałam specjalnie, wybadałam przy stosowaniu luteiny) a przed okresem na kilka dni schodziła zawsze w dół. No nic, 10 maja kolejna wizyta u ginekologa, kolejny cykl z CLO (o ile się @ pojawi, bo zaczynam w to wątpić) Może sobie ciążę uroiłam ...

anula_mm daj znać jak się czegoś dowiesz :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
No i znowu rozczarowanie. Odebrałam wynik bety i nadal 0,1 :( Tylko dlaczego okresu ani śladu mimo 15 dni podwyższonej temperatury? Zawsze było 12 maksymalnie. Szyjka macicy bardzo wysoko i dość rozpulchniona (nie sprawdzałam specjalnie, wybadałam przy stosowaniu luteiny) a przed okresem na kilka dni schodziła zawsze w dół. No nic, 10 maja kolejna wizyta u ginekologa, kolejny cykl z CLO (o ile się @ pojawi, bo zaczynam w to wątpić) Może sobie ciążę uroiłam ...

o ile czegoś nie przekręcę to mojej koleżance do 7tc testy domowe ani beta nie wyszła tak żeby wskazały na ciążę, a ona już była, chyba jej się o jakieś 2tygodnie prawie owu przesunęła i było za wcześnie na testy, teraz mija jej 20tc i maluszek już kopie
poczekaj kila dni i powtórz jeśli się @ nie pojawi

anula_mm dziękuję z a próby pocieszenia, ale mi owulacja się nie przesunęła. Była w 11 albo 12 dniu cyklu. Zrobiłam betę, bo miałam wczoraj odstawić luteinę i nadal jestem głupio-mądra :(

anula_mm dziękuję z a próby pocieszenia, ale mi owulacja się nie przesunęła. Była w 11 albo 12 dniu cyklu. Zrobiłam betę, bo miałam wczoraj odstawić luteinę i nadal jestem głupio-mądra :(

ja jak zrobiłam test z moczu też wyszła mi na 1 teście słaba kreska, ale ja bety nie robiłam (może to i dobrze bo jak by mała wyszła to bym sie zamartwiała), luteinę postanowiłam brać dalej i lekarz też to potwierdził ona nie zaszkodzi a może pomóc w utrzymaniu ciąży. Dopiero po 4 dniach kreska już była wyraźna ale też nie była tak mocna jak kontrolna. Może nie odstawiaj luteiny jak co wyszła druga kreska i poczekaj na rozwój sytuacji a jak masz dostać @ to i tak dostaniesz. Trzymam kciuki!

idę sie szykować do lekarza umieram z nerwów

Dzisiaj powtórzyłam test domowy i nie widać drugiej kreseczki, ta poprzednia była ledwie widoczna. Beta HCG niczego nie wykazała, więc albo fałszywy alarm albo wczesne poronienie :(

dziś 30 dc i nie mam@ owulacje NAJPRAWDOPODOBNIEJ miała około 20 dc moze 22 i zawsze miałam niby cykle 26-29 kiedy najwczesniej zrobic test ile dni po owulacji??

niby na testach jest napisane, że wykrywają ciążę po 6 dniach od zagnieżdżenia się zarodka. Ale to nie do końca tak jest. Zarodek może się zagnieździć między 6 a 12 dniem po owulacji, dopiero po 2 dniach zaczyna być wykrywalny hormon HCG. Teoretycznie w dniu spodziewanej @ można zrobić test, ale moje znajome włącznie z moją ginekolog mówią zgodnie, że najbardziej prawdopodobny wynik wychodzi tydzień po spodziewanej miesiączce, czyli około 3 tygodni od owulacji. Ale każdy przypadek jest inny :)

reklama
termin miałam na dziś ale jesli mi się wydłuza jakos cykl to pewnie tydzien jeszcze musze czekac na @ Ginekolog kazał mi przyjsc do siebie mniej wiecej miedzy 7 a 14 dc i za tydzien w czwartek mialam isc. Ogólnie to ja się czuję dobrze brak jakich kolwiek bóli teraz. bolało tylko wlasnie w 23 dc i ten sluz płodny... jedna z was mowila ze taki sluz po owulacji moze byc oznaka ciazy. hmm... to jesli jajeczkowalam np okolo 13 dc. to 10 dni po bóle mogly swiadczyc np o zagniezdzeniu??? tak sie tylko pytam bo jakos i tak mi sie wierzyc nie chce ze jestem w ciazy ani nie mam za duzych nadzieji ale zobaczymy...

Do góry