reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
a progesteron ile u Ciebie wynosił?

w tym cyklu nie mierzyłam, poprzedni był bardzo niski, stąd luteina od 16 do 25 d.c (sama przedłużyłam o 2 dni) 1,51 nmol/l w 21 d.c (norma w fazie lutealnej to 5,3 - 86) i 0,44 ng/ml w 29 d.c (norma w fazie lutealnej to 3,28 - 38,63) wychodzi na to, że poprzedni cykl był bezowulacyjny.

reklama
Zrobiła dzisiaj jeszcze badanie hcg i wyszło 361,3:-D Więc wysyłam wam fluidki ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& niech się roznoszą
GRATULACJE KOCHANA ALE SUPER WIADOMOŚĆ fluidki łapię może wreszcie dolecą

w tym cyklu nie mierzyłam, poprzedni był bardzo niski, stąd luteina od 16 do 25 d.c (sama przedłużyłam o 2 dni) 1,51 nmol/l w 21 d.c (norma w fazie lutealnej to 5,3 - 86) i 0,44 ng/ml w 29 d.c (norma w fazie lutealnej to 3,28 - 38,63) wychodzi na to, że poprzedni cykl był bezowulacyjny.
może nie tylko strasznie niski i pewnie nie utrzymujesz ciąży ja coś podobnie więc wiesz my zachodzimy tylko tracimy no mam nadzieję że w końcu się uda

Ostatnio edytowane przez moderatora:
podejrzewam, że tak właśnie jest, że nie utrzymuję ciąży. Niektóre cykle mają fazę podwyższonej temperatury nawet po 16 dni (chociaż standard u mnie to 11-12) a później znowu @. Od około tygodnia po owulacji zaczynają się dolegliwości typowe dla ciąży i ustępują po mniej więcej tygodniu, To bardzo szybko, pewnie nawet nie zdąży wzrosnąć HCG bo @ pojawia się w terminie ...

podejrzewam, że tak właśnie jest, że nie utrzymuję ciąży. Niektóre cykle mają fazę podwyższonej temperatury nawet po 16 dni (chociaż standard u mnie to 11-12) a później znowu @. Od około tygodnia po owulacji zaczynają się dolegliwości typowe dla ciąży i ustępują po mniej więcej tygodniu, To bardzo szybko, pewnie nawet nie zdąży wzrosnąć HCG bo @ pojawia się w terminie ...
kiedyś jeden ginek mi powiedział że jak się spóźni @ i potem przyjdzie to test wykaże 2 kreski a ja mu na to że po co to wiedzieć jak już nie ma, a wg mnie tak jak mówisz nawet w niektórych przypadkach nie wzrośnie

Zrobiła dzisiaj jeszcze badanie hcg i wyszło 361,3:-D Więc wysyłam wam fluidki ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& niech się roznoszą
bardzo się cieszymy że Ci się udało, ja zgarniam troszke tego dobra w postaci fluidków dla siebie i czekam jeszcze tydzień na testowanko, szczęścia Ci życze i dużo radości na najbliższe 9 miesięcy

katicz86 u mnie trudno określić, bo cykle mam 24-109 dniowe. Jedynym wyznacznikiem zbliżającej się @ jest obniżenie temperatury, którego nie było przy luteinie. No i dodatkowo obniżenie się szyjki macicy (ale teraz z rana jest wysoko i miękka a wieczorem się obniża i twardnieje i to już od kilku dni) Faza lutealna zazwyczaj trwa 12 dni a tym razem to już 17 dzień. Beta niczego nie wykazała, jeden test (pierwszy) wskazał słabiutką kreskę, kolejne dwa tez nic. Dzisiaj temperatura poranna spadła do 36,6 i prawdopodobnie jutro przyjdzie @. Jeżeli nie, to sama nie wiem co o tym myśleć.

reklama
agabre, przynajmniej wiesz na czym stoisz, u mnie wczoraj rano w koncu @ sie pojawila na moment, ja juz cala szczesliwa ze w koncu zaczne nowy cykl tymczasem tak jak sie nagle pojawila tak i znikla w tym samym momencie i dalej tylko plamie. A juz myslalam, ze sie rozkreci bo i tempka mi spadla z 36.6 na 36.3 wiec taka mialam nadzieje. Dzis znow 36.5 i zero @. Caly czas w stanie zawieszenia. Nawet dzien wczesniej kupilam test zeby powtorzyc choc wiem ze przy temp 36.5 to raczej niemozliwe a tu @ jak na zlosc z rana na chwile sie pokazala wiec test poszedl do szuflady i znow dalej tylko czekam.

Do góry