reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
jak bym w tym cyklu zaszła to bym miała zbędny no ale cóż sama zacznę kurację z duphastonem niestety
miałaś monitoring? kiedy miałaś owu? może jeszcze za wcześnie zrobiłaś test..?
mi po prawie 2 tyg po owu wyszła blada kreska i jeszcze zależy od testów jakiej firmy Pre-Test słyszałam że są najlepsze i ten wyszedł mi najbardziej widoczny z 3 jakie zrobiłam

powtórz test w dniu spodziewanej @ jeśli sie nie pojawi,
ja też szacowałam że ten cykl nic nie przyniesie nowego i nawet nie czuje się jak w ciąży a bóle brzucha były jak na @, piersi dopiero po kilku dniach po spodziewanej @ zrobiły się bolące, żadnych wcześniej oznak....

reklama
miałaś monitoring? kiedy miałaś owu? może jeszcze za wcześnie zrobiłaś test..?
mi po prawie 2 tyg po owu wyszła blada kreska i jeszcze zależy od testów jakiej firmy Pre-Test słyszałam że są najlepsze i ten wyszedł mi najbardziej widoczny z 3 jakie zrobiłam

powtórz test w dniu spodziewanej @ jeśli sie nie pojawi,
ja też szacowałam że ten cykl nic nie przyniesie nowego i nawet nie czuje się jak w ciąży a bóle brzucha były jak na @, piersi dopiero po kilku dniach po spodziewanej @ zrobiły się bolące, żadnych wcześniej oznak....
termin @ 10 kwietnia i dalej czekam a może mi się wszystko wydłużyło przez to krwawienie w środku cyklu?

termin @ 10 kwietnia i dalej czekam a może mi się wszystko wydłużyło przez to krwawienie w środku cyklu?

a kiedy miałaś to krwawienie i czy było silne?
wiesz ile u ciebie trwa faza lutealna?

może to było jakieś plamienie około owulacyjne, bo trochę to dziwne że od 10kwietnia ani test ani @, ja bym chyba poszła do lekarza i się nie stresowała

a kiedy miałaś to krwawienie i czy było silne?
wiesz ile u ciebie trwa faza lutealna?

może to było jakieś plamienie około owulacyjne, bo trochę to dziwne że od 10kwietnia ani test ani @, ja bym chyba poszła do lekarza i się nie stresowała
krwawienie wystąpiło w 18dc i takie sobie było kolor brunatnoczerwony w drugi dzień silniejsze i trwało ok4 dni bo w 4 dzień po przytulańcach jeszcze trochę było na podpasce
ale i tak było to krwawienie słabsze niż prawdziwa @ no i krócej to trwało dałam znać ginkowi ale powiedział że mam czekać na przewidywany termin @ no i nie przyszła
faza lutealna trwa u mnie zawsze tak no 12-16 dni pierwszy raz tak mi się zdarzyło

ŻYCZĘ SPOKOJNYCH JUŻ 8 MIESIĘCY

Ostatnia edycja:
krwawienie wystąpiło w 18dc i takie sobie było kolor brunatnoczerwony w drugi dzień silniejsze i trwało ok4 dni bo w 4 dzień po przytulańcach jeszcze trochę było na podpasce
ale i tak było to krwawienie słabsze niż prawdziwa @ no i krócej to trwało dałam znać ginkowi ale powiedział że mam czekać na przewidywany termin @ no i nie przyszła
faza lutealna trwa u mnie zawsze tak no 12-16 dni pierwszy raz tak mi się zdarzyło

ŻYCZĘ SPOKOJNYCH JUŻ 8 MIESIĘCY
a wiesz lopop że ja ostatnio też tak miałam, w środku cyklu krwawienie i nie wiedziałam jak to traktować i uznałam to poprostu za zbyt szybką@. Kolejna @ przyszła już normalnie po tym krwawieniu.
Ja teraz czekam jeszcze 1,5 tygodnia i się okaże, narazie bolą mnie brodawki tak jak ostatnio po owu i mam sucho, zazwyczaj coś było a teraz nic, lekko pobolewają jajniki i tyle, tylko czekać...

ja w lutym miałam w 20dc krwawienie, ale to wiem, że miałam cykl bezowulacyjny więc luteina mogła mi przyspieszyć @, kolejny miałam już z clo i zakończył się testem ciążowym dodatnim, który robiłam 29dc boi nie wiedziałam czy przerwać luteinę.

Może to była jednak @ i teraz masz nowy cykl... moje @ odkąd biorę luteinę są bardzo skąpe i po 4 dniach już jest po wszystkim

lopop skontaktuj się z lekarzem może niech zrobi ci usg bo po co masz się zamartwiać, może jest wszystko w porządku i pojawi się za kilka dni@, ale czy warto się tak stresować?

anula_mm, mam podobnie, dzisiaj powinnam luteinę przerwać, mam 25 d.c, ale jest on skrócony. W 11 dniu była owulacja, a 14 dni fazy lutealnej chyba tylko raz miałam i to ze wszystkimi objawami ciąży. Dodatkowo trochę się boję, bo dostałam antybiotyk, mam jakieś szmery w oskrzelach i lekarz stwierdził, ze jeśli się to rozwinie dopiero mogę narobić sobie kłopotów :( jak nie urok to przemarsz wojsk. Wczoraj na teście wyszła słabiuteńka druga kreseczka, dzisiaj pognałam na betę z samego rana i jutro mają być wyniki. Już raz test zrobił mi kawał, pojawiły się dwie kreski a beta 0,1 :) Więc się na razie nie nastawiam, ale kciuki możecie potrzymać ;P

Halinka2 te leki są na receptę i bez zalecenia lekarza nie wolno ich przyjmować. Najpierw trzeba zrobić serię badań zanim się zacznie je stosować :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja w lutym miałam w 20dc krwawienie, ale to wiem, że miałam cykl bezowulacyjny więc luteina mogła mi przyspieszyć @, kolejny miałam już z clo i zakończył się testem ciążowym dodatnim, który robiłam 29dc boi nie wiedziałam czy przerwać luteinę.

Może to była jednak @ i teraz masz nowy cykl... moje @ odkąd biorę luteinę są bardzo skąpe i po 4 dniach już jest po wszystkim

lopop skontaktuj się z lekarzem może niech zrobi ci usg bo po co masz się zamartwiać, może jest wszystko w porządku i pojawi się za kilka dni@, ale czy warto się tak stresować?
u mnie owu na pewno była tylko że pęcherzyk jakiś przerośnięty tak mówiła pani ginekolog i potem właśnie to - mi się też wydaję że to był okres słabszy bo nie zdążyło się wszystko złuszczyć-bo było za szybko i progesteron wskazywał na owu więc na 99% jestem pewna tak jak mówicie tylko jestem troszkę rozgoryczona bo wtedy miała już zacząć brać clo ale ginek odradził i no cóż jestem w tyle ale po prostu tak musiało być
testa zrobiłam dla spokoju ducha

a wiesz lopop że ja ostatnio też tak miałam, w środku cyklu krwawienie i nie wiedziałam jak to traktować i uznałam to poprostu za zbyt szybką@. Kolejna @ przyszła już normalnie po tym krwawieniu.
Ja teraz czekam jeszcze 1,5 tygodnia i się okaże, narazie bolą mnie brodawki tak jak ostatnio po owu i mam sucho, zazwyczaj coś było a teraz nic, lekko pobolewają jajniki i tyle, tylko czekać...
&&&&&&&&&&&&&& mocno zaciśnięte

reklama
Do góry