reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Kochana cien cienia moze wywołac conajwyżej pregnyl albo fasolka - pregnylu nie dostaas więc.... chyba warto powtórzyc jutro test i sie cieszyć :)))))

Ikasia - witaj po podróży :))) mam nadzieję że wyniki M beda lepsze :))

Ja mam jutro ginkę :))) mam nadzieję ze wszystko tam w pożądku u mnie , to bedzie pierwsza wizyta sprawdzająca mój stan po porodzie :) alew wnioskując po dzisiejszych przytulankach chyba już wwzystko wróciło do normy, byleby sie teraz cykl unormował.

Królowa - czop może odchodzic wczesniej nie traktuj tego jako wyroczni, mi chyba 3 tygodnie powoli odchodził,

reklama
Czesc Dziewczyny. Mieszkam w uk od 5 lat od 4 staramy sie o dziecko po drodze mialam martwy porod w 25 tc ... Przez dwa lata chodzilam po lekarzach po porodzie bo nie moglam zajsc w ciaze 2 miesiace temu w pl lekarz stwierdzil u mnie pco zapisal clo i dupka i teraz mam pytanie. Cien cienia drugiej kreski na 2 dni przed spodziewana miesiaczka... Czy to moze byc wynik przyjmowanych hormonow? Nie chcialabym sie nakrecac... A ciezko u mnie w miescie z beta zeby to sprawdzic... Az sie boje powtarzac test :)

Powtórz test najlepiej po dwóch dniach od tego i zamelduj się nam z wynikiem.
Ogromne kciuki za ciązę &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Agitatka mi lekarz zalecił brać nospę bo na początku często bolał mnie brzuch. Nawet 3x1. Ale brałam tylko jak bolało naprawdę mocno.

Gryzoń masz rację, nie będę się przejmować porą dnia, jak poczuję że coś się dzieję to do niej zadzwonie i mi powie co to jest :)

remember.me też brałam clo i duphaston i też mi wyszedł cień drugiej kreski, dwa dni później druga kreska była już lepiej widoczna. A teraz jestem w 36 tc :) Myślę, że u Ciebie podobnie. Powodzenia! Trzymam mocno kciuki!

Dzisiaj oglądałam na youtube jakiś program o Jeanette Kalycie. Ryczałam jak bóbr gdy słychać było bicie serca płodu..i w paru innych momentach. Moje ciążowe hormony dobijają mnie..

Ruchy Laury nie są już takie mocne i gwałtowne, nie ma tylu kopniaków, więcej wiercenia się i rozpychania. Często czuję ją w kroczu (głowa) i jednocześnie prostowanie nóg pod żebrami. Boli wtedy tak aż oddech ciężko mi wziąć. Skurczy na szczęście na razie brak. Ale biorę magnez (1 tabletkę) może też dlatego.

kupiłam prześcieradło do wózka, podkładu też mam zamiar używać.

Dzisiaj oglądałam na youtube jakiś program o Jeanette Kalycie. Ryczałam jak bóbr gdy słychać było bicie serca płodu..i w paru innych momentach. Moje ciążowe hormony dobijają mnie..

Ruchy Laury nie są już takie mocne i gwałtowne, nie ma tylu kopniaków, więcej wiercenia się i rozpychania. Często czuję ją w kroczu (głowa) i jednocześnie prostowanie nóg pod żebrami. Boli wtedy tak aż oddech ciężko mi wziąć. Skurczy na szczęście na razie brak. Ale biorę magnez (1 tabletkę) może też dlatego.

kupiłam prześcieradło do wózka, podkładu też mam zamiar używać.

Królowa u mnie te wzruszenia zostały :zawstydzona/y: Jesli ogladam cokolwiek związanego z dziećmi to potrafie nawet jak bóbr plakać. To chyba jest związane z tym, że mam Franka, wiec bardziej sie wczuwam w sytyuacje rodzicielskie.

Czytałam kiedyś, że dziecko jest mniej aktywne przed porodem,a le ponieważ zalezy Ci na rocznym macierzyńskiem, to trzymam kciuki by to jeszcze nie bylo to &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Co do magnezu, to ja brałam dziennie 6 tab a skurcze i tak mialam:-)

Kruszka, myślę, że to nie to :) młoda rusza się często ale inaczej, pewnie dlatego że miejsca już nie ma. Poza tym nic nie zapowiada by się pchała na zewnątrz :) Co prawda główkę ma niziutko ale bez skurczy może jeszcze tam posiedzieć :) Jutro wizyta u lekarza, dowiem się więcej.

remember mi dwa dni przed @ też wyszła druga kreska bardzo blada, ale dwa dni później już nie miałam wątpliwości, że to ciąża, Także powtórz test za parę dni, czekamy na wieści &&&&&&&&&&&&&&&&

Dziś od rana wszystko mnie wkurza. Mały znowu kaszle i ma zatkany nos. A 10 dni temu skończył antybiotyk, dodatkowo ma przepisany ten sam antybiotyk i podaje mu go na noc i tak przez 3 m-ce. A tu taki numer, już mam dosłownie wszystkiego dosyć, ile on może chorować. I żeby jeszcze tu byli jacyś kompetentni lekarze, a to mają wszystko gdzieś :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam serdecznie,
kochane dziękuję za odpowiedź co do stawiania się brzucha, u mnie pojawiły się już kilkakrotnie, tyle ze dopiero od wizyty u lekarza wiem jak te bóle nazwać, spróbuje łykać magnez, myślę że dziecku nie zaszkodzi. Mi po dwóch tygodniach spokoju wróciły mdłości i to w najgorszym wydaniu od początku ciąży, pojawiają się w nocy i budzi mnie kwas podchodzący do gardła, nie pomaga to że staram się nie jeść na noc, bo budze się z cofką objadu :(
Kolejka do porodu ustawia się ładna, cieszę się że już nie jestem ostatnia na liście, no i czytam że jest nadzieja na kolejną ciąże na forum :) remember.me daj znać jak powtórzysz test :)

królowo, mam nadzieję że maleństwo dotrwa do terminu :) jeszcze nie potrafię się wczuć w Twoją sytuację, gdy to ostatnie tygodnie ale trzymam kciuki.

Przepraszam nie doczytałam wszystkich postów, pozdrawiam wszystkie ciężaróweczki, mamusie i starające się :)
Miłego dnia

Remember.me - ja też myślę, że test może być bardzo prawdopodobny :-):-)
Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i czekam na wieści :-):-)

A ja dzisiaj szczęśliwa, bo wreszcie odważyłam się pójść na depilację brazylijską woskiem z racji tego, że już nie ma mowy, żebym samodzielnie dokonała depilacji ze względu na gabaryty brzucha :-):-):-) i jestem wniebowzięta, bo w końcu jestem gładka i to bez problemu. Zapłaciłam 50 zł, a trwało to może 20 minut :-):-) A kosmetyczka w szoku była, że nie narzekam, że boli (wiadomo, że trochę bolało, ale nie tak bardzo jak myślałam, no i coś za coś - spodziewałam się, że przyjemne nie będzie, ale efekt długotrwały). I na pewno tam wrócę :-):-)

Agitatka znam to aż za dobrze
ja mam nadzieję że do czwartu się pozbieram i pogoda się ustabilizuję, bo muszę jechac do szpitala na tę konsultację i zapisac na zabieg, mam nadzieję że kolejka nie będzie długa i dwa że po usunięciu migdała będzie w końcu święty spokój i dziecko będzie mogło rozwijać się bez wiecznego kataru, zatkanego nosa i infekcji raz na miesiąc
zdrowia życzę

pachnąca fajnie, ja to mam takie samopoczucie że mi się nawet pod pachami golić nie chce i jedyne co mnie do tego motywuje to wizja, że potem nie dam rady wykarczować ;-)
a z brzuchem - ech wkrótce to chyba u mnie mąż dostąpi zaszczytu golenia ;-)

agusiek ja miałam kilka dni spokoju a od wczoraj od nowa... cholera za godzinę mam wziąć leki a nie wiem czy utrzymam :-(

reklama
Filetowa czyli nie tylko ja mam takie "szczęście". Ja na razie jeszcze nie mam problemu z depilacją ale nie wiadomo co będzie za kilk tygodni, tak naprawdę mój brzuszek pojawił się z dnia na dzień (takie mam wrażenie)
Może jak będę miała czas to jutro wrzucę zdjęcie brzuchola mojego :)

Do góry