reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Hej Dziewczynki :-)

Królowa - nie bój się nic, poradzisz sobie znakomicie :))) Już niedługo będziesz miała swoją Księżniczkę przy sobie :-) ale Ci zazdroszczę :)) Z łóżeczkiem to dziewczyny chyba mają rację - też bym rozpakowała, żeby chociaż trochę przestało sklepem pachnieć :) i żeby się wszystko dobrze przewietrzyło

Kruszka - ja czytam ostatnio Tracy Hogg - język niemowląt i zaklinaczkę dzieci (w kolejce czeka). Fajna książka o radzeniu sobie z różnymi dziećmi i ogólnie o podejściu do wychowania.
Może rzeczywiście Franek minął już skok rozwojowy? trzymam kciuki, żeby był już spokojniejszy :-)

Co do kolejki porodów - Fioletowa jest przede mną ;) Czyli wychodzi na to, że: Królowa, Mavika, Fioletowa, Pachnąca, Agusiek, Agitatka :)) (mam nadzieję, że nie pominęłam nikogo)

Ania - przykro mi strasznie, że Twoja mała tak się męczy z odparzeniami. Nie mam totalnie doświadczenia w tym temacie, więc nawet nie będę próbowała radzić. trzymam kciuki, żeby szybko minęło &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Agitatka - nie stresuj się i zaufaj lekarzom - jeśli oni mówią, że nie ma co się martwić brakiem lutki czy dupka, to widocznie nie widzą potrzeby.
Ja też robiłam na początku badania progesteronu, ale mój lekarz powiedział, że bez względu na to jaki by nie wyszedł to profilaktycznie mam brać progesteron. Dupka już nie biorę, ale lutkę nadal tak. I w zasadzie moje leki też były jak po IVF.
W każdym razie dobrze, że masz ten żel :)

Agusiek - jeśli masz silne bóle, to nie ryzykuj tylko kontaktuj się z lekarzem albo jedź na IP.
Ja w sumie nie wiem co znaczy "stawianie się brzucha". Jedyne co teraz mnie męczy to w nocy czasem bóle jak na okres (ale takie tępe, nie skurczowe) i czasem dziwne prawie bezbolesne skurcze w dole brzucha (to może tego Braxtona?). Ale naprawdę rzadko.

Z gorszych przypadłości - strasznie bolą mnie stawy i miednica, pachwiny. Z łóżka wstać nie mogę, a jak przekręcam się w nocy to wszystko mi strzela w biodrach i ogólnie czuję się jak staruszka 80 letnia.
I ostatnio spać nie mogę przez zatkany nos - nie żebym miała katar, ale nos mam tak opuchnięty od wewnątrz, że brakuje mi powietrza. Dzisiaj w nocy mój B. obudził mnie, bo myślał że coś złego mi się śni i szlocham przez sen, a ja po prostu wzdychałam mocno, bo mi powietrza brakowało.
Miałyście tak? Myślicie, że można używać kropli do nosa, które trochę obkurczą naczynia krwionośne?

Fioletowa - współczuję przeziębienia, bo w ciąży samopoczucie jest wystarczająco słabe i bez tego ;) mam nadzieję, że szybko Ci minie.

Patu$ka - trzymam kciuki za Wasze staranka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Pęcherzyki piękne :))))
Ja osobiście nie czułam pęknięcia - bolały mnie jajniki po obu stronach, ale chyba niewiele to miało wspólnego z moją owu, bo myślałam że miałam z dwóch jajników, a okazało się że z jednego. Więc na dwoje babka wróżyła :-D

Kamii - rzeczywiście chorowitki z tych Twoich dziewczynek. Rozłąki z mężem współczuję, bo pół roku to rzeczywiście dużo, ale czasami trzeba się poświęcić, żeby coś zyskać, więc trzymam kciuki, żeby szybko i bezboleśnie minął ten trudny czas &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& no i zaowocował :-):-)

Aneczka - a jak u Ciebie? trochę lepiej z nastrojem?

A co u dziewczynek - Loczkis, Butterfly..?

reklama
Hej Kochane
Melduje się po powrocie....Było Bosko...Rzym jest piękny...pogoda nam się super udała, bo przez cały pobyt było piekne słoneczko i 18 stopni...zaczęlo padać dopiero w ostatni dzień:) Więc zwiedzilismy wszystko...nogi mi do d88y wchodziły, ale warto było....Dzisiaj nie obyło się bez przgód, bo zamiast lądować w krakowie to przez pogodę zmuszeni bylismy levieć do katowic, stamtąd dopiero do krakowa i dopiero autkiem na rzeszów....narazie odsypiam, bo dzisiaj pobutka byla o 3....a jutro do pracy....buuuuu:-:)-:)-(

No i w Rzymie przylazła @....ale powiem Wam, że pierwszy raz od 2 lat przyjęłam ją normalnie...nie oczekiwałam na to, że może nie przyjśc...chcialam tylko zeby przyszła w piątek najwcześniej, bo dzieki temu zdążyłabym zrobić badania hormonów wtym cyklu no i tak się stało...przylazła w piątek....jedynie to dała mi w kość przez bbóle, ale od czego jest nurofen max:):) Więc dzięki temu jutro w 4 dc idę na badania hormonów i akurat będziemy miec komplet badań na 9 marca na wizyte u lekarza....we czwartek M idzie na badania nasienia w Wawie....tylko mnie zastanawia, bo na wyniki czeka się 4 dni....i czy istnieje mozliwośc, żeby oni nam te badania wysłali faksem lub pocztą....ciekawe.....

Postaram się Was nadrobic, chociaż dzisiaj będzie to cięzkie....;P;)

Królowa - mozesz dzwonic o każdej porze do położnej, za to właśnie jej płacisz, ja dzwoniłam nawet i w srodku nocy, a najlepiej zadzwoń do niej jutro i powiedz ze sie boisz i czy mozesz do niej dzwonic w nocy.
Tak jak pisała fioletowa chyba, jak masz wrazenie że to juz skórcze - właź pod prysznic, weź dwie nospy, nawet melise możesz wypić. Jeżeli nie przejdzie - to bedzie poród.
A z tymi skórczami jest bardzo różnie, wcale nie musza od razu byc mocne. czasem łatwo je pomylić. Moja przyjaciółka zaczęła od rozwolnienia. Całą noc na kibelku spędziła. Po kilku godzinach orientowała sie że ten ból brzucha to nie jest tylko rozwolnienie ale właśnie skórcze.
Inna koleżanka miała skórcze lekkie jak na @.
Ale rzeczywiście ważna jest tu ich regularność i to że nasila sie po kąpieli.
A jak masz wątpliwości to dzwoń do położnej.

Królowa mój też się tak rozpycha - to podobno nie skurcze. Dopiero jak cała macica robisię jak kamień. Mnie tylko czasem tak jakby minimalnie na okres bolało zwłaszcza jak się zmęczyłam, ale jak poleżę i wezmę nospę to przechodzi. OBserwuj też czy Ci nie odszedł czop śluzowy. No i właśnie rozwolnienie lub wymioty - to często znak że organizm oczyszcza się do porodu.

Fioletowa tylko raz mi sie obiło, ze AZS i skaza to to samo. Wiesz gdyby ta skorka była tylko sucha, a ona sucha i czerwona:-( I ostatnio Franek się drapie po cialku,np. w kapieli albo jak go juz posmaruję to się też drapie. Koleznka powiedziała, ze po prostu zorientował się, że ma cialko,a le ja nie wiem czy go to nie swędzi...:-(

Królowa mnie te bolesne skurcze zaczely się ok 3 tg przed terminem. Pewnego razu rozbolalo mnie w krzyżu następnie stwardnial mi brzuch, co łacznie spowodowało u mnie wstrzymanie oddechu,a nawet płytszy oddech. I tak juz do porodu. Dwa dni przed po wizycie pojechalismy do koleżanki i u niej zaczely sie te skurcze nasilać i byc częstsze, najpierw co 20 min, potem co 7, a trwały ponad 1 min. Ale tuz przed tym jak dojechalismy do domu to przestało, niestety...
Ja nie mam prześcieradła do wózka. Na dno połozylam kocyk, ale to dlatego, że jest zima.

Kamii a czy później nie planujecie mieszkać sami? Z doświadczenia wiem, że wspolne mieszkanie to masakra jest w pewnym momencie.

Ikasia super, że juz jestes, no i że odpoczeliście :-). A gdzie ma Tówj M te badania? W Novum? Moze Wam pomóc przy odbiorze jak coś? Mieszkam niedaleko, tak jak kiedys wspominałam :)

A teraz news!!! Dostałam @ :-) 14 dni po bólu owulacyjnym!!! Mój cykl trwal 30 dni!!!
Jeszcze jestem w szoku:tak: Po moich "kwartalniczkach" to jest coś niebywałego. Tak bardzo bym chciała sie uregulowac po ciąży, miec owulację, ech... Aha, no i ten bol owu był z lewej strony, tak jak w cyklu co zaszłam z Franiem. Zobaczymy jak teraz bedzie, bo chyba ten prawy miałam bardziej felerny:tak:.

Kruszka NIE W NOVUM, W Invimedzie....dzięki Kochana za propozycje, wszystko wyjaśni się we czwartek...najwyzej moj M pojedzie jeszcze raz do warszawy....wiesz, on tam dość często bywa, bo jego firma ma drugą siedzibę w wawie...wiec zawsze moze zorganizować poprost jakiś wyjaz:):):)

Czesc Dziewczyny. Mieszkam w uk od 5 lat od 4 staramy sie o dziecko po drodze mialam martwy porod w 25 tc ... Przez dwa lata chodzilam po lekarzach po porodzie bo nie moglam zajsc w ciaze 2 miesiace temu w pl lekarz stwierdzil u mnie pco zapisal clo i dupka i teraz mam pytanie. Cien cienia drugiej kreski na 2 dni przed spodziewana miesiaczka... Czy to moze byc wynik przyjmowanych hormonow? Nie chcialabym sie nakrecac... A ciezko u mnie w miescie z beta zeby to sprawdzic... Az sie boje powtarzac test :)

reklama
ja do wózka na materacyk kładłam podkład [ten taki 60 cm x 60 cm] a na to zamiast prześcieradła pieluszkę flanelową [kolorową :-)]
ale u nas był środek lata i młody często gęsto w samym bodziaku jeździł

Do góry