reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Agusiek ja od początku ciąży miałam takie bóle z powodu stawiania się macicy :)) a męczą i Ciebie?

Ania - bardzo polecam na odparzenia tormentiol - po jednym dniu zniknęły u nas - a juz na prawde miałyśmy tyłek jak burak :))

reklama
Gryzoń, zdarzają mi się. Raz naprawdę spanikowałam bo były mocne trzy skurcze w dość krótkim odstępie czasu, do tego ból jak na miesiączkę, pobolewanie w krzyżu. Moja myśl była tylko taka że to pewnie już poronienie...
Jak sobie radzilaś z tym? Jakieś zalecenia od lekarza?
Gryzoń a jak Twoje zwierzątka zachowują się w nowej rzeczywistości? JA jestem ciekawa jak to będzie z moimi kotami, mam nadzieję że nasz synek nie bedzie miał alergii.

Agitatko na pewno będzie wszytko dobrze, nim się obejrzysz a ciąża będzie bardzo zaawansowana :)

Ostatnia edycja:
Agitatka nie przejmuj się, na pewno Twoja lekarka wie co robi. Jak mi lekarz kazał odstawić duphaston to sporo czytałam na ten temat i wyszło, że tylko lekarze w Polsce tak masowo przepisują duphaston albo luteinę. Gdzieś nawet było napisane, że przez wielu lekarzy suplementacja progesteronem uznawana jest za kontrowersyjną. Jeśli Twoja lekarka jest spokojna, to pewnie znaczy, że nie jest to w Twoim przypadku konieczne. A i jeszcze jedno, mi lekarz kazał powtórzyć badanie poziomu progesteronu po 7 dniach od odstawienia. Więc chyba nie spada tak nagle, z dnia na dzień.

gryzoń jestem zesrana, że to już :) chyba nawet nie samą perspektywą bólu, bardziej porodu (i co może pójść nie tak) i tego, że urodzi się dziecko. Myślisz, że na łóżeczko nie za wcześnie? Jeszcze nawet nie odpakowałam materaca ;) A Lorcia po kilku godz. przekonała się do Kalinki, może i do nowego mieszkańca w kilka godzin się przyzwyczai ;)

agusiek mi po 20 tc też brzuch zaczął twardnieć i to często. Lekarz kazał brać nospę ale zamiast tego biorę magnez i jest ok.

dzisiaj ostatnie badania do szpitala zrobiłam, potem pranie i prasowanie ostatnich pieluch flanelowych i kilku par pajaców. No i teraz będę już czekać. Zgodnie z planem, czekam do wiosny, zobaczymy co z tego wyjdzie. W przyszłym tyg. mam wizytę u gin, usg. Może będę wiedziała coś więcej.

Królowa- -przede wszystkim rozpakuj ten cały towar który zalega u małej w pokoju :))) żeby wywietrzał, i materacyk i wózek i w ogóle wszystko :)) nbo i naszykuj łóżeczko, żeby Lorcia się do niego przyzwyczaiła, a potem jak urodzisz niech L. położy w łóżeczku jakieś wasze ciuszki i flanelki :))

Kobitki - mam taką teorię - końcówka ciąży powinna być fatalna (tak jak u nie) to wtedy mama nie boi się porodu tylko jak najszybciej chce juz urodzić nawet jeżeli ma byc to bardzo bolesne, bo już nie może wytrzymac z brzuchem :)))) ja tak miałam, absolutnie się nie bałam, chciałam jak najszybciej doświadczyć tego wszystiego :)) no i strasznie byłam ciekawa jak Kalinka będzie wyglądała :))
Tak więc MAvika, Królowa - nie ma się co bać, a z dzidzią na pewno będziecie potrafiły sobie poradzić, dużo tu zdziałają hormony i instynkt zaraz po porodzie :)))

Agisiek, u mnie sam magnez nie pomagał, musiałam brać 2 x dziennie magzen plus 3 x dziennie nospa, a potem nawet 3 x po dwie nospy :)) i nadal czułam skórcze ale nie bolały i były rzadsze

Agitatka z tymi nocami nie jest tak tragicznie. Naprawdę da się żyć :)

Patu$ka dobrze zareagowałaś na Clo :) Rzeczywiście niektore kobiety czuja owulacje i ja równiez sie do nich zaliczam :) Boli niefajnie. Ale tak myślę, że skoro gin mowi, że czułas jak się rozciągał to może i na to zareagujesz :)

Agusiek nie lekceważ takich skurczów z bolami miesiaczkowymi i krzyżowymi. Ja tak miałam ok 26 tc i pojechałam na IP. Tam powiedzieli mi, że jest ok, ale woleli mnie zosatwic na obserwacji. Podawali litry magnezu i nospę. A w wypisie wpisali "poród przedwczesny zagrażający". Troche to nadmuchali, ale później sie dowiedziałam, że tak własnie może zaczac sie poród. Uważaj na siebie. A twardnienia brzucha po 20 tc są normalne i chyba każda znas je miała.

Gryzonku Ania równiez rodziła przed terminem :)

Własnie Ania jak odparzenia?

Dziś zapisalismy synka w kancelarii na Chrzest. Na 14 kwietnia :)

Czuje mój brzuch, także licze na @ za kilka dni.

Gryzoń Tormentiol ma kwas borowy, który uszkadza nerki i dlatego jest zakazany u dzieci poniżej 12 roku życia. Wiem, że wiele matek tym dzieci smaruje, ale ja za bardzo się boję. Spróbowałam raz, zero poprawy i więcej tym nie posmaruję :zawstydzona/y:
Kruszka dzięki, że pytasz, wygląda to trochę lepiej. Lekarka kazała smarować srom Bephantenem, a resztę Linodermem i już nie ma ognia na pupce, jest to coraz bardziej różowe i są maleńkie placki normalnej skóry, więc może ta terapia działa.
A jak dzisiejsza nocka u Ciebie? Moja Marta chyba postanowiła na nowo dać mi popalić, bo co noc, to śpi krócej :wściekła/y:

Wczoraj wieczorem przed polozeniem sie do lozka tak mnie scislo w brzuchy ze szok...jak w pierwszym dniu @ tak sie czulam,przytulalismy sie pozniej i dzis rano tez. I teraz to nic mnie juz nie boli. Jak reka odjal... Wiec moze pekl (ooooooooooobbbbbbbbbbyyyyyyyyyyy):tak::tak::tak:

Kruszka fajnie ze chrzcinki ustalone:)

reklama
hej

witam weekendowo
ja chora, ale już powoli się poprawia - czwartek i piątek koszmarny, najgorszy to kaszel
niech ta wiosna przyjdzie już...

Do góry