reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Witam serdecznie,
pojawiło się pytanie, czy udało się zajść po pierwszym cyklu z CLO, więc mogę potwierdzić tak bylo w moim przypadku. Trzymam kciuki za staranka.

A jaka mialas postawiona diagnoze? Ja mam cykle bezowulacyjne...brak pecherzyka dominujacego w 18 dniu byly dwa 9 mm tylko to bardzo malo...Dzis 2dc od 5 zaczynam z CLO...Mam ogromna nadzieje...

reklama
Aniu my jak wprowadzalismy pepti, to pediatra powiedziała, że kazde mleko trzeba mieszac zanim się całkowicie zmieni. Tylko dermatolog dzis powiedziała, że jak sie da to wpowadzać bez mieszania, ale ona mogła nie wiedzieć. Wolę wierzyc pediatrze. U mnie akurat było odwrotnie, bo dawałam mieszankę a dodotakowo moje mleko. Podawałam franiowi to co udało mi sie odciagnąć osobno przed mm poprostu. Współczuje tego, ze Martusia budzi się co godzinę, bo my przechodzimy to samo... Dzis zmieniamy mleko na Nutramigen, bo pepti nie pomogl i deramtolog powiedziała, że powinno pomóc na nocne bóle brzuszka.

patu$ka
moze nie nastawiaj się, że zajdziesz w pierwszym cyklu. Oczywiście zycze Ci tego z całego serca, jednak jesli się nie uda to takie rozczarowanie bardzo boli. U nas była ciaze w 4 cyklu,a równiez mam cykle bezowulacyjne, PCO i brak domunujacego pęcherzyka, za to mnóstwo mniejszych. Trzymam kciuki &&&&&&&& A kiedy masz monitoring, bo zakaldam, że masz?

Agitatka niedlugo Twój synek nie bedzie miał juz żadnych problemów, by sie dogadac z dzieciakami. Najwazniejsze, że zaczyna sie komunikować :-)

Pachnaca Twoje szczęścia juz niedlugo beda z Tobą. Mi strasznie czas przyspieszył po 20 tc, a jeszcze bardziej po 30 tc :-D

Ikasia ja tez chciałam miec wiosenne dziecko, ale jak się zaczęły problemy to juz mi było wszytsko jedno. Mialam kiedys koleznke Skorpiona i tak sobie ubzduralam, ze nie chciałabym rodzic kiedy ten znak ma "władanie". I o to mam Skorpiona w domu:-D A z kolezanka spotkałysmy sie na porodówce, ona SN a CC ten sam dzień. Swiat jest mały :-)

My juz po wizycie. Cos tam sie polepszyło, ale skórka małego jeszcze wymaga pielęgnacji, bo to za malo. Zmiana mleka z pepti na nutramigen, dalej lecimy z tymi masciami, kąpielą w siemeniu lnianym, do tego mamy stosowac maść na lekkich sterydach przez 3 dni. Kurcze mam nadzieje, ze teraz to pomoze już.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A jaka mialas postawiona diagnoze? Ja mam cykle bezowulacyjne...brak pecherzyka dominujacego w 18 dniu byly dwa 9 mm tylko to bardzo malo...Dzis 2dc od 5 zaczynam z CLO...Mam ogromna nadzieje...
Miałam również cykle bezowulacyjne, po za tym spory nadmiar prolaktyny. Przed stymulacją CLO ze względu na wysoką prolaktynę musiałam brać bromergon. Ten lek ma dużo skutków ubocznych tj. bóle głowy, ospałość więc przyznam się szczerze że zaczynając cykl z CLO nie miałam cisnienia na to że się uda. Życzę powodzenia w staraniach i trzymam kciuki. Czy w tym cyklu bedziesz miała monitorowaną owulację??

dziewczyny, do tych co są oblatane w forum, jest jakaś grupa dla dziewczyn starających się po konizacji szyjki? moja siostra dziś miała, i ogólnie strasznie zła ze nie mogła wcześniej drugiego, nie wyszło jej a teraz chciałabym jej pdoesłać linka i pokazać ze nie tylko ona ma takie problemy i są takie co po konizacji zaszły...

Kruszka MI TO naprawde jest obojetne kiedy się urodzi, byleby było....zresztą jak sobie policzyłam, to w przyszłym cyklu na pewno nie podejdziemy z oczywistych względów...kolejny cykl bedzie od 22 lutego, wiec odpada, natepny zacznei się okolo 21 marca...więc może wtedy...ale bardziej obstawiałabym następny cykl czyli w okolicy 16 kwietnia....więc dzidzi by bylo daj boże styczniowe:p tak sobie gdybam:)

Emenems JA TAKIEJ GRUPY nie zauważyłam...ale może jest...albo zawsze można załozyć nowa:tak::tak::tak:

Moj M byl dzisiaj po skierowanie na badania, WR,HBS,HCV,HIV...no i lekarz dal bez problemu.....no i na kartę lux med, wiec bedą za darmo...ja idę jutro:):):) Będę musiala podjechac w ktoryś dzien do szpitala i wybrac swoją dokumentacje z laparoskopii....no i jutro ja idę do ginki po skierowanie i tez musze pokserować kartę, zeby miec wszystkie te badania...

KwiatuSZEK NO mamy to szczęście ze finanse nas spejcalnie nie ograniczają...tzn trzeba wziąć kredyt, ale tylko częściowy, bo myślę, że okolo 6000zł będziemy mięc z premii....reszte się poprostu dobierze...zresztą są rodzice....A wy nie myśleliście o kredycie...teraz są dość dobre warunki.....

reklama
ikasiu raczej nie mamy zdolnosci ja bezrobotna maz na umowie ma najnizsza a reszta do koperty
szwagierka chce nam pozyczyc ale nie chcemy pozyczyc bo oni maja wesele w wakacje

Do góry