reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Ikaśka...dziewczyno, trzymam cię mocno i ściskam, pamietaj ze in vitro, tak czy nie, to musi byc wasza decyzja, i nie czytaj forum, nie patrz na poglądy innych, rodziców koleżanek itp. ty musisz czuć wewnętrzy spokój z własną decyzją - to się liczy, bo zrobisz czy nie to nie ważne dla mnie, dla mnie ważne byś do końca życia nie gdybała i nie żałowała decyzji....ściskam

reklama
EmenEMS JA NIE mam moralnych przeszkód...w sensie ni euwazam ze in vitro to cos zlego i nie jestem przeciwna, jesli to jest dla nas jedyna szansa, to oczywiscie sie poddamy calej procedurze....tylko cieżko dzisiaj bylo uslyszeć prawde....i muszę to troszke przetrawić i niedlugo pewnie zacząc dzialać....zobaczymy jak sie ulozy wszystko....

no to skora jest szansa to chyba jednak dobra wiadomość....gorzj jakby orzekł bezpłodność...głowa do góry ;):)

Ikasia- spójrz na to tak jak ja - w końcu cos sie ruszyło i teraz ju musi ie udac .
Błonka , Kruszka , Gryzoń , Ania - Jak wasze maleństwa ??

kupiłam mojej młodej pieluszki dada i nie ma uczulenia ;) trochę zaoszczędzimy na pampersach ;) młoda dostała wczoraj pierwszy raz kaszkę i sie zajadała lepiej niż mleczkiem :))
a no i moje dziewczynki znów chore :-:)wściekła/y:

kamii ja ostatnio malo czasu mam bo zosia uwagi potrzebuje, dolne jedynki nam juz wyszly i teraz gorne ida.. Zosia zrobila sie przez to marudna.. bidulke boli i swedzi a podobno jedynki ida lagodnie... :( czasem ma stan podgoraczkowy a jak juz jest mega marudna podaje paracetamol i zupelnie inne dziecko... zele pomagaja nam na chwile.. podaje zele przed snem to akurat na czas usypiania starcza.

kami kaszki fajna sprawa :) syte i lepszy sen po nich, jak dziewczynki zdrowe? a Ty jak tam sie czujesz? :)

Kurcze Błonka a dopiero rodziłaś a małej już ząbki idą:p

U nas zapadła decyzja...Zdecydowaliśmy się na Invimed w Warszawie....1 marca M ma badanie nasienia rozszerzone + badanie MSOME...
Potem 9 marca wizyta u lekarza...w między czasie mamy zrobić pełno badań....
We wtorek idę do swojej ginki poprosić ją o skierowanie na badanie....mam wykupiony pakiet medyczny od męża z pracy więc mam nadzieje ze nie będzie z tym problemu...i ze się nie obrazi ze przychodze do niej tylko po badania:p
Ale plan jest...Moj M już sobie wszystko przetrawił....i w sumie stwierdzil, ze tak mialo byc i moze to dobvrze, bo będzie pewnośc że do zaplodnienia dojdzie, ze nie będzie ciązy pozamacicznej.....Jakoś sobie wglowie to wszystko poukładał...
Ja też się cieszę, bo zeszło z nas ciśnienie...że musimy boboseksować w dane dni..myslenie tylko o dziecku, owulacji....

Zastanawiamy się też czy czekać z in vitro do lipca, bo wtedy rząd planuje refundację....chociaż finanse to najmniejszy nasz problem, bo mąż dostaje premie kwartalne ktore pozwolą pokryć koszta in vitro do tego rodzice M powiedzieli z nam pomogą....ale z drugiej strony jak jest szansa, zeby rząd się dołożył to czemu nie skorzystac....już tyle czekamy, że moze jeszcze chwile.....

Ikasiu cieszę się, że humor lepszy i że plan jest :) Co do czekania do lipca czy to już pewne, że to dofinansowanie będzie? Bo różne rzeczy miały być a ich nie było. A żyjemy niestety w takim kraju, że z kwestią in vitro może być jak ze związkami partnerskimi.

Usnęłam o godzinie 1.30 a obudziłam się o 4.20 (z trzema przerwami na siku) :crazy: po godzinie leżenia postanowiłam wstać. Najgorsze, że ewentualna popołudniowa drzemka może być najwcześniej ok 16 bo najpierw przychodzi facet od alarmu (o 8), potrwa to pewnie ze 2-3 h a później mam spotkanie z położną. A coś czuję, że za godzinę lub dwie będę miała kryzys...

A z dobrych wieści dzisiaj wraca mój mąż :biggrin2: już się nie mogę doczekać. Mam tylko nadzieję, że żadna śnieżyca nie nadejdzie i nie opóźni jego przylotu.

Miłego dnia, Dziewczyny. Obyście były bardziej wyspane niż ja :)

Królowa no własnie troszke postudiowałam na temat tej refundacji, że najprawdopodobniej to nie wejdzie w tym roku....:no::no:nie rozumiem tego....w mniejszych krajach..kurcze w takiej Rumunii jest refundacja....:no::no::no: Ale oczywiście w Polsce politycy boja się kościołla więc nic nie zrobią....:crazy:

Dzisiaj M idzie do lekarza po skierowanie na badanie więc się dowiemy czy część badań możemy zrobić na abonament medyczny...oby, bo zawsze coś zaoszczędzimy.....:tak::tak:

Królowa a teraz to już chyba tak będzie....z tym spaniem....ale jaki finał piekny:tak::tak::tak:

reklama
Ikasiu zgadzam się z Tobą - myślę, że refundacja in vitro może nie wejść w życie z powodów światopoglądowych. Wbrew temu co się mówi oficjalnie, uważam niestety, że Polska jest państwem wyznaniowym z olbrzymią ingerencją kościoła katolickiego w sprawy społeczne i polityczne. A politycy drżą przed kościołem - wiadomo spory elektorat. Dlatego ja bym nie czekała :) Ale badania zrób sobie z abonamentu medycznego. Ja tak robię. Mam lekarza ze szpitala, w którym chcę rodzić ale chodzę też do lekarza, gdzie mam abonament medyczny, głównie po to by wszystkie badania robić sobie w ramach abonamentu.

jest 9.20 więc jestem już 5 h na nogach... organizm mi podpowiada, że czas na obiad ;)

Do góry