reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
A dla mnie tam wszystko jedno, czy w domu czy w bloku. Wychowywałam się w tym drugim, aby w Polsce :tak:

Ale dziś mam dzień do d...a ponoć moje święto. Mały dał mi dziś popalić, przeszedł samego siebie. W przedszkolu było wszystko w porządku, trochę popłakał, ale już nie było histerii. Od kilku dni ciągle wrzeszczy, aż gardło zdarł, zaczyna kaszleć :no: W weekend przeszliśmy wojnę z gorączką, a że on ma obciążenia to noce miałam wyrwane z życia, bo czuwałam, żeby tylko nic się nie stało :-( A dwa tygodnie temu przeszedł infekcje gardła -antybiotyk. Już nie mam siły na to wszystko, ten kraj i tą służbę zdrowia...:angry::wściekła/y:
Na sobotę umówiłam go do polskiego pediatry, niech go obejrzy. Muszę coś zrobić z tymi jego przerośniętymi migdałami i powiększonymi węzłami chłonnymi...:-:)-(

Dziś sytuacja tak mnie przerosła, że usiadłam i zaczęłam płakać razem z nim, aż mnie głowa rozbolała

To tyle, spokojnego dnia kobietki

reklama
Melduję się po wizycie:):) Bylam u ginki, zrobila mi USG, pęcherzyk ma 16,5mm...więc owu kolo piątku....W sumie nie wiem po co poszlam, bo i tak się nie staramy...ale poszlam pogadac o wynikach M...no i powiedziala ze trzeba powtorzyc badania itp...ale ze najleiej udac sie do specjalisty od in vitro....oczywiscie jak będziemy podchodzić to mam sie zglosic to ona mi zrobi za darmmo wszystkie badania itp....Wiec super...Powiedziala ze trzyma kciuki i ze mamy się starac bo cuda się zdarzają....
NO a jutro M idzie na badania ogolne nasienia...jutro tez powinny byc wyniki popoludniu....matko jak ja chce zeby tam się pojawily jakieś plemniki....
No a w sobotę wizyta u profesora z Novum....:tak:

Kobietki moje drogie

dzisiaj zwracam się do Was z wielką prośbą. Powoli szykuje się do założenia własnej działalności za jakiś czas. W ramach przygotowań przygotowałam ankietę badająca potrzeby młodych Mam :)

Bardzo bym prosiła Was o wypełnienie - jeżeli oczywiście macie ochotę i podzielenie się ze mną opinią :))

Mądra Mama - ankieta

Ikasia - trzymam kciuki za to badanie.

Królowa - mów jak po wizycie

Nie zgadniecie jaką niespodziankę zrobil mi moj Mąż....Dostalam premie w pracy roczną i wykupil nam bilet lotniczy i hotel w Rzymie:tak::tak::tak::tak::szok::szok::szok::szok:Lecimy od 20 lutego do 24:):):):):):):):) A akurat 20 lutego jest nasz rocznica bycia razem...rowno 9 lat:p:p Uwielbiam tego mojego chlopa:tak::tak::tak::tak::tak: Stwierdzil, ze jak nie podchodzimy do inseminacji i dajemy sobie na miesiac przynajmniej spkoj to mozemy sie pobawic za tą kasę:):):):

Ankieta wypełniona :)

Ikasia, super będziecie mieli wycieczkę :) Bawcie się dobrze! Nam też w lutym wybiło 9 lat razem :)

gryzoń u lekarza ok, wszystko w porządku, szyjka długa i zamknięta ale główka małej jest nisko. Lekarz mówi, że nie ma powodu do obaw. Za to jak wczoraj wróciłam od lekarza, złapał mnie potworny ból brzucha (i całego prawego boku); myślę, że córa mi się tak niefortunnie ułożyła bo nie bolało gdy się położyłam. Gdy stałam, bolało strasznie. Nie były to jednak skurcze ale uczucie jakby coś mnie rozpierało od środka.
Przeszło po ok godzinie. Dzisiaj już jest ok :)

Miłego dnia !

Ikasia - cudo wycieczka, Rzym to jak NY miasto które nigdy nie śpi, byłam tam 10 lat temu a dziś uważam je za najpiękniejsze miejsce na ziemi:)

Co do mieszkania w bloku i domku to powiem tak - ja mieszkałam 17 lat w bloku, więc wychowałam się w wielkiej płycie, i oczywiście to jest tak, że dopóki mieszkałam w bloku nic mi nie przeszkadzało:D wręcz przeciwnie, w tamtych czasach na 12 mieszkań w mojej klatce było z 25 dzieciaków - ciągłe zabawy na klatce, wycieczki do tajnych klubów do piwnicy itp :D było genialnie - bardzo miłe wspomnienia, ekipa z mojego bloku to jak mafia była:D

Ale tak jak któraś pisała, teraz jak zasmakowałam mieszkania w domu, to wiem że do bloku się nie nadaje - może to kwestia wieku może przyzwyczajenia...nie wiem, jak będę mieć dom od maja, kto będzie przejazdem zapraszam :D mieszkam na przelotówce oslo-bergen :) zrobimy grilla :D

reklama
Witajcie
jestem na bieżaco, ale czy pamietam co komu miałam napisać? postaram sie :)

Ikasia zazdroszcze wyjazdu. Super niespodzianka:-)

Emenems dobrze, że sie w końcu odezwałaś ufff.. Nigdy nie mieszkalam w domu, ale marzy nam sie własny. Ale tak jak wczesniej wspominałam, wątpie by sie udało pod stolicą, bo nie mamy ani ziemii, ani kasy, a ślubny nie chce sie bawic w kredyt. W ogóle ostatnio oglądalismy wieksze mieszkanie 4 -pok, ale uznaliśmy, że jeszcze nie potrzebujemy, kurcze to tez nie zły wydatek będzie sie szykował.

Gryzoń ankieta wypelniona :)

ktoś pytał o wou po clo. Ja miałam ok 18-20 dc

Królowa jutro kończysz 34 tc WOW:-) &&&&&&&&&&&&&&& Ciężko Ci już ? Wiem, że kiepsko sypiasz. A jak z przemieszczaniem się?

Pachnaca gratki córeczek :-D:-D Powiem Ci, ze jak urodzilam Franka to przez pierwsze dwa tygodnie bylam pewna, ze dwójka bym nie dała rady sie zająć. Ale juz od jakiegos czasu wiem, że bym podołała. Byłoby cięzko, ale jak maluchy sa na świecie to wstępują w kobiete nowe siły :-D

Aniu może tak byc, ze skok rozwojowy. Ja juz zdązyłam zauwazyc, ze ich nie lubie :( Juz niby niunio ładnie śpi,a tu znowu jakies dziwne marudzenie i nie wiadomo o co chodzi.

Więcej nie pamietam, ale moze przy nastepnym wpisie mi sie przypomni.

Buziam :*

Do góry