reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Gryzoń - ankieta wypełniona :))

Ikasia - super niespodzianka :)) My kilka lat temu byliśmy na rewelacyjnym weekendzie w Rzymie i naprawdę polecam :))
Należy Wam się odpoczynek :)

Kwiatuszek
- a dlaczego tylko IVF Wam zostało? (sory że pytam, bo pewnie o tym pisałaś, ale nie mogę odgrzebać).

Kruszka - to chyba rzeczywiście tak jest, że jak człowiek musi to sobie poradzi :))

reklama
Kruszka - najgorszy wydatek to uzbierać 155 wkładu, bo bez tego nie ma co do banku iść ,a potem już z górki ;) bo żadko bywa tak jak niestety w Polsce, że jak dwie osoby pracują to nie mają zdolności kredytowej...nie ma takiej raczej możliwości, opłaty za kredyt,za dom, ubezpieczenia, wszystkie fundusze emerytalne plus wydatki na życie pownny się zamknąć w mojej pensji czyli tej niższej to mam nadzieje ze zle nie bedze ;)
jak już sie przeprwadziamy (koniec kwietania) cyknę jakieś fotki isę pochwalę :D

Jak już pisałam ,koleżanka która ten dom kupiła w 2007 po 3 miesiącach od zakupu się okazało że w ciąży jest, teraz wybudowała większy bo ma już dwójkę ;0 hehehe może i na mnie to przejdzie ;P

co do CLO to ja miałam owu koło 14 dnia na clo czyli pózniej niz naturlanie mi wychodziło

Emenems - aż zachciewa mi się przeprowadzki do Norwegii :-D:-D My z mojej pensji jesteśmy w stanie zapłacić kredyt + opłaty za mieszkanie i ubezpieczenia. Nie ma mowy o tym żeby się zmieścić z wydatkami na życie (a zarabiam z Emkiem tyle samo i wcale nie tak mało). Więc jakby jedno z nas pracę straciło to nie ma szans, żebyśmy się utrzymali z pensji jednego z nas.

Dziękuję Wam Dziewczyny za odpowiedzi. Ja od jutra na clo, a za tydzień w środę biegnę na monitoring. Plis plis, niech rosną pęcherzyki!!!

Ikasia, piękna niespodzianka z tą wycieczką :-) Jak tam po badaniach Męża? Daj znać.

Gryzoń, ankieta wypełniona.

Emenems, ja się wychowałam w domku, ale teraz mieszkamy w bloku i nie mogę narzekać :-) Choć nie ukrywam, że gdybyśmy mieli możliwość, to chętnie bym zamieniła na domek. Mimo wszystko widzę więcej plusów domku niż bloku. Zwłaszcza jak się chce mieć dzieci.

Miłego wieczoru :-)

No Dziewuszki już po badaniu...
Więc szału nie ma., choć ja i tak się mega cieszę....bo pojawilo nam się 7 mln plemnikow.....poprzednio bylo poniżej 1ml....a tutaj w przeciagu tygodnia się wytworzylo 7 ml...więc mam nadzieje ze teraz będzie już tylko lepiej...kolejne badanie robimy na początku marca....:-):-) M za to dzisiaj chodzi jak burza gradowa....sądzil chyba że w tamtym lab yla jakas pomylka i niemozliwe zeby plemniki zniknęly....narazie poszedl na basen , moze sie wyłauduje troszke....
Ja wiem ze te wyniki są dalej nie najlepsze, ale jest tendencja zwyżkowa i to jest ważne
W sobote lekarz....i zobaczymy co dalej....

Ikasia, to cieszę się, że wyniki się poprawiły :-) A oto co znalazłam na jednym z forów (wypowiedź dziewczyny, której mąż miał podobne wyniki do Twojego):
U mojego męża wynik pierwszego badania był katastrofalny.Ilość 8mln, ruchliwość
prawie żadna, budowa beznadziejna-brak zdrowych i prawidłowych plemników.
Lekarz powiedział, że nie ma szans na naturalną ciążę.
Leczyliśmy się tylko zachowawczo, przeogromną ilością witamin.
Były to:
-wit a+e
-wit e
-zestaw witamin Geriavit Pharmaton
- Selen z cynkiem
- koenzym Q10
-kwas foliowy
-antocyjany aroniowe ( to jest silny przeciwutleniacz)
-wit c
- wit B complex

Do tego dochodzi wielka dbałość o nieprzegrzewanie klejnotów. Luźna bielizna,
lub nawet bez. Siedzenie z szeroko rozstawionymi nogami.Unikanie gorących
kąpieli.
Dziś po 7 miesiącach takiej kuracji jestem w 6 tyg ciąży. A badanie męża po 2
miesiącach leczenia było o niebo lepsze, a kolejne to już w ogóle niezłe.
Potrzeba przede wszystkim czasu i spokoju, dajcie sobie czas i luz. Będzie
dobrze. Pozdrawiam.

heh emenems my wczoraj u teściów zajmowaliśmy się teoretyzowaniem ile mój by dostał gdyby pracował w berlinie [2 godziny drogi pociągiem/ troszkę ponad godzinę samochodem] i teściowa spytała dlaczego w sumie nie próbujemy, choćby z ciekawości
no i doszliśmy do wniosku, że chyba nie chcemy wiedzieć, bo w sumie jakby dostał z 2,5 tys euro to i tak byłoby więcej niż nasze dwie pensje, więc nie chcemy się wk...wiać
u nas w tej chwili tez nie ma opcji życia z jednej pensji - a w sumie oboje złych nie mamy, ale kredyt, opłaty nas zżerają

lkasia super że jest poprawa, niech ta tendencja się utrzyma :-D

A ty fioletowa w okolicy Kostrzyna mieszkasz??? :)

wiesz co, no ja Ciebie rozumiem, bo tak jak na stacji mam 300 rocznego to jako nauczyciel mialabym 450 na start, a poki co pracuje na stacji i wiem jak to moze wkurzyc....

Oplaty i zycie w Polsce przeszłam, przezylam na wlasnej skorze, raz mialam robioną analizę wydatków i zarobków i wyszło ze 300 zł wiecej wydaje niz zarabiam...takie cuda tylko w Polsce...niestety

Ikasia - rewelacja!!! Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
A najlepszym dowodem, że nie jest tak źle z Twoim M. była przecież ciąża biiochemiczna :)))) Trzymam kciuki!!!

Aneczka - mocno zaciskam kciuki za Twoje pęcherzyki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Niech pracują i niech Wam się powiedzie w tym cyklu!!!!

Fluidki dla Was Dziewczynki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
20110303100357.jpg

SAMYCH PYSZNOŚCI DZIŚ WAM ŻYCZĘ
I ŻEBY POSZŁO W CYCKI :-)

Do góry