reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
aneczek ​ja clo brałam rano w trakcie śniadania. Skutków ubocznych nie zauważyłam żadnych. A z owulacją to różnie 15, 16, 17 dniu przy cyklach 30-dniowych. POwodzenia

reklama
clo brałam zawsze rano (żeby nie zapomnieć późnie), skutków ubocznym nie miałam żadnych (a brałam jeszcze kilka innych wpomagaczy).
test owu zwobiłam w 13 dc (pozytywny) i właśnie wtedy się udało :) Powodzenia :)))))

ja brałam na wieczór ok 20.00. Skutki uboczne były - cały wachlarz, więc chyba jak masz mieć to będziesz miała bez różnicy kiedy weźmiesz :)

Aneczka - a ja na początku brałam na wieczór, bo obawiałam się skutków ubocznych (naczytałam się o podwójnym widzeniu itp.), ale nie miałam żadnych :-D W kolejnych cyklach brałam dwa razy dziennie - rano i wieczorem :-)

Większe skutki uboczne miałam na początku po duphastonie- jakieś mdłości i zawroty głowy. A po clo nic.

Kobietki - martwię się o emenemsa - czy ona się odzywała po tym zabiegu??? już sporo czasu mineło :)

Ja nie pamiętam juz jak się czułam po clo ale chyba nic mi nie było a tez brałam rano żeby nie zapomnieć.

Moja dzidzia trochę schorowna po szczepionce, marudna, kładzie się spać o 18, dzisiaj to już śpi bo zwymiotowała godzinę temu więc ją wykąpałam i od razu poszła spać..... teraz mi pewnie pobudkę o 5 zafunduje :)))

Gryzoń - ja też właśnie myślę o niej, bo nie zauważyłam jakichś informacji jak tam u niej. Niestety nie mam do niej kontaktu żeby coś napisać.

Nie wiem co napisać w sprawie szczepionek, ale chyba Kalinka ma prawo być zmęczona (tak sobie myślę, że jak ja dostaję szczepionki to też się czasem czuję jak chora - bez siły itp.). Trzymam kciuki, żeby szybko jej przeszło i żeby dała pospać dłużej niż do 5tej :))

reklama
No heja !! zabieram się od 3 dni i tutaj przyciśnięta przez Gryzońka, czuję się w obowiązku wytłumaczyć, czemu tak późno piszę - otóż, byłam w Gdańsku a u moich rodziców padł net i byłam poza zasięgiem sporo czasu, do tego zdychałam na grypę po, na szczęscie pzred udało się wyleczyć i oto jestem u mnie na wsi,a tutaj wciągnęła mnie prosta rzecz....kupujemy dom !!!!!!! na sto porcent :D w maju przeprowadzka!!

ale do rzeczy,zabieg bardzo szybko poszedł, przyszłam, zalozyli kroplówe, pozniej przebierka w koszulke i na zabiegowa i tam na fotelik do zyły leki i budze się na pooperacyjnej już ;) oczywiscie jak to po narkozie u mnie, wymioty, bol głowy, dreszcze i wszystko boli jak na miesiączkę plus pieczenie - ale przyszla lekarz zobaczyla ze ok i dala od razu przeciwbólowe, po godzinie robilam już makijaz :D bo przy wymiotach mi się rozmazał (jak się ktos spyta czemu mialam pełny maikijaz do zabiegu to powiem wam ze z kolezankami stwierdziłam ze jak mam lezec nieprzytomna i rozkladac nogi przed nieznanymi osobami to jak gwiazda, jak już to z godnością hahahhaah)

lekarz przyszedł i powiedział ze polip duzy był i musiał lyzeczkowac stad to pieczenie to musiał sobie "ulatwić dojście" czytaj, zrobili ze mnie plastikmena, chyba trenowali na mnie czy urodzę bliźniaki na raz dwa :p

powikłań zadnych, tylko mdlosci po narkozie 3 dni ale to ja tak zawsze mam. Dostałam jeszcze tydzien zwolnienia tutaj, i od lekarza papier ze nie mogę dźwigac powyzej dwoch kilo miesiąc - takze korzystam, w pracy siedzę i pachnę ;)

tutaj mnie lekarz zapisala do ginekologa, niedlugo powinnam miec kontrolę, wiec nie muszę znowu do gdańska jechać na kontrol, dopiero po tej kontroli lekarz zatwierdzi od kiedy mogę się na nowo starac.

Ale ja to juz o zabiegu zapomnialam - jedyne co to o tym domu mysle :) nigdy w zyciu nic takiego nie kupowalam :D mysmy przyjechali do norwegii z dwoma walizkami - doslownie, i po 5 latach dokladnie od przyjazdu z długami w Polsce, jesteśmy czyści jak łza i kupujemy domek :) bardzo to cieszy bo sami wlasna pracą sobie załuzylismy - trochę się chwalę, sorki ale tak się cieszę....zresztą kolezanka odktorej kupujemy, jak ona go kupila z mezem, po 4 miesiącach od kupna zaszła w ciążę pierwsza - moze to dobry znak ??:)

pozdrawiam was kochane !!

Do góry